سودای دلالی در بازار پلیمر‌ها فروکش کرد

دبیرکل انجمن صنفی پتروشیمی سودای دلالی در بازار پلیمر‌ها فروکش کرد دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به وجود آرامش در بازار عرضه و تقاضای تابستانی PET از بررسی اخذ مجوز از سرگیری صادرات PET در کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی خبر داد و گفت: نگرانی برای تأمین نیاز داخلی PET احساس نمی‌شود. […]

دبیرکل انجمن صنفی پتروشیمی

سودای دلالی در بازار پلیمر‌ها فروکش کرد

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به وجود آرامش در بازار عرضه و تقاضای تابستانی PET از بررسی اخذ مجوز از سرگیری صادرات PET در کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی خبر داد و گفت: نگرانی برای تأمین نیاز داخلی PET احساس نمی‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، احمد مهدوی با اشاره به وجود آرامش در بازار عرضه و تقاضای محصولات زنجیره پلی‌اتیلن ترفتالات به ویژه PET بطری، گفت: همزمان به ورود به فصول گرم سال، تقاضای فصلی برای مصرف PET بطری در کشور افزایش می‌یابد اما با وجود افزایش تقاضا اما آرامش قیمتی بر بازار این محصول پلیمری حکمفرماست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه در مدت مشابه سال گذشته به وجود اختلاف قیمتی بین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی عرضه محصولات پتروشیمی و پلیمری در بازار بورس و قیمت ارز نیمایی عملاً تقاضای کاذبی برای خرید محصولات پتروشیمی و پلیمری به ویژه PET بطری در کشور ایجاد شده بود، تصریح کرد: در شرایط فعلی با از بین رفتن فاصله قیمتی و فروکش کردن التهابات ارزی در کشور، عملاً تقاضای کاذب و فعالیت‌های دلالی و واسطه‌گری برای خرید محصولات پلیمری و PET بطری به شدت فروکش کرده است.

وی با بیان اینکه در حال‌حاضر مشکلی برای تأمین نیاز داخلی به PET بطری در کشور احساس نمی‌شود، اظهار داشت: شواهد هم از افزایش حدود ۱۰درصدی تولید PET بطری در پتروشیمی شهید تندگویان در مقایسه با مدت مشابه پارسال حکایت دارد.

مهدوی با اعلام اینکه با توجه به تأمین نیازهای داخلی و وجود ظرفیت مازاد تولید در پتروشیمی شهید تندگویان ضرورت صادرات تک محموله PET بطری توسط این شرکت پتروشیمی احساس می‌شود، بیان کرد: با توجه به اعمال تحریم‌ها و ضرورت افزایش درآمد ارزی کشور صادرات PET می‌تواند به افزایش درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم کند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با یادآوری اینکه موضوع اخذ مجوز برای صادرات محصولات PET پتروشیمی تندگویان در کارگروه تنظیم بازار محصولات و مواد پتروشیمی با حضور نمایندگان وزارت صمت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی و سایر اعضای گروه وجود دارد، خاطرنشان کرد: در صورتی که نیاز بازار داخلی تأمین شود صادرات محصولات PET در شرایط تحریم ضروری بوده و باید شرایط اخذ مجوز صادرات بررسی و در نهایت تصمیم‌گیری شود.

در همین حال، محمد عیسی‌انوشا، مدیر مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان اخیراً با اشاره به جهش ۱۰درصدی تولید محصولات زنجیره پلی‌اتیلن ترفتالات در ۱۰۰روز نخست امسال، اعلام کرده است: مشکل خوراک نداریم و آماده تأمین تقاضای تابستانی PET باتل هستیم.

گفتنی است، شرکت پتروشیمی شهید تندگویان پس از ثبت رکورد جدید تولید در سال گذشته حالا آماده افزایش تولید و ثبت رکوردهای جدید تولید در سال ۹۸ می‌شود.

یکی از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های ثبت رکوردهای جدید تولید در پتروشیمی شهید تندگویان تأمین کامل و پایدار خوراک پارازایلین این مجتمع پتروشیمی بوده که پارسال با اجرای طرح ارتقای برج‌های جذب واحد تولید پارازایلین در پتروشیمی نوری و افزایش ظرفیت تولید محصول استراتژیک پارازایلین تا محدوده ۲۰۰۰ هزار تن در روز و حدود ۷۵۰ هزار تن در سال عملاً زمینه تأمین پایدار و مطمئن خوراک غول تولید PET ایران در ماهشهر فراهم شد.

پتروشیمی شهید تندگویان به‌عنوان بزرگ‌ترین و تنها تولیدکننده محصول PET در صنعت پتروشیمی کشور از ظرفیت تولید محصولات متنوعی از جمله گریدهای مختلف PET برخوردار بوده که سالانه به حدود ۴۷۰ هزار تن خوراک پارازایلین نیاز دارد که با توجه به افزایش تولید پتروشیمی نوری عملاً مشکل خوراک غول تولید PET ایران در سال ۹۸ منتفی است.