جای خالی دستگاه‌های نظارتی در افزایش مجدد قیمت روغن‌موتور

جای خالی دستگاه‌های نظارتی در افزایش مجدد قیمت روغن‌موتور گروه خودرو- اگرچه در ماه‌های گذشته با موافقت سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده قیمت روغن‌موتور حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد اما در روزهای اخیر تولیدکنندگان با ادعای این که حساب‌وکتابشان با یکدیگر نمی‌خواند خواهان افزایش مجدد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت روغن‌موتور هستند. در […]

جای خالی دستگاه‌های نظارتی در افزایش مجدد قیمت روغن‌موتور

گروه خودرو- اگرچه در ماه‌های گذشته با موافقت سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده قیمت روغن‌موتور حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد اما در روزهای اخیر تولیدکنندگان با ادعای این که حساب‌وکتابشان با یکدیگر نمی‌خواند خواهان افزایش مجدد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت روغن‌موتور هستند.

در این باره سیدابوالفضل موسوی‌بیوکی، نائب‌رئیس کمیسیون عمران درباره زمزمه‌هایی مبنی بر گرانی مجدد روغن‌موتور با بیان این که در حال‌حاضر نوسانات قیمتی تنها در مورد کالاهایی قابل پذیرش است که وابستگی ارزی داشته باشند و افزایش قیمت روغن‌موتور باید متناسب با ارزبری این محصول باشد، گفت: در واقع تغییر قیمت کالاهایی که وارداتی بوده و با ارز تأمین می‌شود، قابل درک است.

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: در افزایش قیمت کالا‌‌ها باید به مسائلی مانند میزان ارزبری، نرخ ارز، هزینه حمل‌ونقل و… توجه کرد در صورتی که این هزینه‌ها در روزهای اخیر تغییری نداشته باشد گران شدن محصولات پذیرفتنی نیست.

نائب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه باید رشد نرخ روغن‌موتور متناسب با گرانی مواد اولیه باشد در غیراین صورت مردم نمی‌توانند افزایش قیمت مجدد روغن‌موتور را بپذیرند، تصریح کرد: دولت باید نسبت به افزایش قیمت کالاهایی مانند روغن‌موتور واکنش نشان داده و با نظارت بر قیمت‌ها از سوءاستفاده جلوگیری کند و به دنبال تثبیت قیمت‌ها باشد.

وی اظهار کرد: افزایش قیمت در شرایط فعلی – در صورتی که متناسب با ارزبری تولید محصول نباشد یا مواد اولیه آن تغییر قیمتی نداشته باشد- برای مردم قابل فهم و درک نیست.

همچنین ولی ملکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه افزایش مجدد قیمت روغن‌موتور باید دلیل منطقی داشته باشد در غیراین صورت پذیرفتنی نیست، بیان کرد: تولیدکنندگان برای گران کردن قیمت باید دلایلی مانند ممنوعیت واردات مواد اولیه، افزایش نرخ ارز، رشد نرخ مواد اولیه، کاهش عرضه به واسطه کم شدن ظرفیت تولید و… را ارائه دهند در غیراین صورت هرگونه افزایش قیمتی قابل‌قبول نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای‌اسلامی درباره زمزمه‌هایی مبنی بر گرانی مجدد روغن‌موتور، گفت: در حال‌حاضر شاهد افزایش چند برابری قیمت‌ها هستیم و هیچ نهاد و سازمانی نیز به دنبال سامان دادن این شرایط نیست.

نماینده مشکین‌شهر در مجلس شورای‌اسلامی افزود: در صورتی که قیمت مواد اولیه تولید روغن‌موتور در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده یا ارز ترجیحی که برای واردات مواد اولیه آن اختصاص پیدا می‌کرد، حذف شده باشد، افزایش مجدد قیمت روغن‌موتور پذیرفتنی است در غیراین صورت تولیدکنندگان نباید با بهانه تراشی به دنبال گران کردن نرخ روغن‌موتور باشند.

وی با اشاره به ثابت بودن نرخ ارز در روزهای اخیر، اظهار کرد: در صورتی که تولیدکنندگان علی‌رغم داخلی بودن مواد اولیه موردنیاز تولید روغن‌موتور، به دنبال افزایش قیمت هستند دستگاه‌های نظارتی باید به موضوع ورود کرده و از گرانی آن جلوگیری کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است با گران شدن قیمت روغن‌موتور مردم به ناچار به سراغ روغن‌موتورهای تقلبی روند اما باید بدانند در صورتی که از روغن‌موتور بی‌کیفیت استفاده کنند در آینده باید هزینه‌های هنگفتی برای تعمیر خودرو خود پرداخت کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در صورت استفاده از روغن‌موتورهای تقلبی، خودرو از گارانتی خارج می‌شود، تصریح کرد: افزایش قیمت مجدد روغن‌موتور زمینه را برای فعالیت سوءاستفاده‌گران فراهم می‌کند تا محصول بی‌کیفیت ارزان‌قیمت را در بازار توزیع کنند.

رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، درباره زمزمه‌هایی مبنی بر گرانی مجدد روغن‌موتور، گفت: اگرچه ممکن است از نظر جهانی قیمت روغن‌موتور قابلیت افزایش را داشته باشد اما در شرایط اقتصادی کنونی افزایش قیمت این کالا به صلاح نیست. و فشار زیادی به مصرف‌کننده تحمیل می‌شود.

نماینده مردم سبزوار، در مجلس افزود: مواد اصلی تولید روغن‌موتور از پتروشیمی‌های داخلی تأمین‌شده و تولیدکننده تنها ادتیو و برخی از کاتالیزور‌‌ها را وارد می‌کند.

وی اظهار کرد: اگرچه تولید روغن‌موتور در اختیار بخش‌خصوصی است و این بخش نیز قیمت‌ها را براساس بازارهای جهانی تعیین می‌کند اما حقوق، دستمزد و درآمدهای مردم در حال‌حاضر نسبت به افزایش قیمت‌ها، رشد چندانی نداشته به همین دلیل گرانی مجدد روغن‌موتورقابل پذیرش نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای‌اسلامی خاطرنشان کرد: با گران شدن روغن‌موتور بازار روغن‌های تقلبی داغ می‌شود و مردم ناچارند به سراغ روغن‌های ارزان قیمت روند، این رویکرد باعث ضرر و زیان مصرف‌کنندگان می‌شود بنابراین دستگاه‌های نظارتی باید تمام توان خود را برای کنترل بازار و جلوگیری از سوءاستفاده دلالان به‌کار گیرند.