اتصال تمام مدارس ایران به شبکه ملی اطلاعات

تا پایان سال ۹۸ محقق می‌شود اتصال تمام مدارس ایران به شبکه ملی اطلاعات وزیر ارتباطات گفت: تمامی مدارس کشور تا پایان سال ۹۸ به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد آذری‌جهرمی در مراسم امضای تفاهم با سیدجواد حسینی، سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش در راستای اجرای بند ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه برای […]

تا پایان سال ۹۸ محقق می‌شود

اتصال تمام مدارس ایران به شبکه ملی اطلاعات

وزیر ارتباطات گفت: تمامی مدارس کشور تا پایان سال ۹۸ به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد آذری‌جهرمی در مراسم امضای تفاهم با سیدجواد حسینی، سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش در راستای اجرای بند ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه برای هوشمندسازی مدارس کشور در نمایشگاه الکامپ اظهار داشت: تا پایان سال‌جاری با پیاده‌سازی زیرساخت‌های فنی هوشمندسازی مدارس، تمامی مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند.

وی تأکید کرد: در این تفاهم‌نامه موضوع اتصال مدارس در مناطق کمتر برخوردار و شهرهای زیر ۲۰ هزار خانوار در نظر گرفته شده است که اتصال این مدارس به شبکه ملی اطلاعات به صورت رایگان خواهد بود و اتصال سایر مدارس بر مبنای تعرفه‌گذاری و با تخفیف‌های در نظر گرفته شده و اعتبارات بودجه‌ای اجرایی می‌شود.

وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه هوشمند‌سازی مدارس از مناطق محروم آغاز خواهد شد، اظهار داشت: اتصال مدارس تا پایان سال۹۸ به شبکه ملی اطلاعات در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته به صورت رایگان و در مناطق شهری با تأمین هزینه انجام می‌شود. همچنین در بعد خدمات محتوای الکترونیک نیز با نظارت وزارت ارتباطات و آموزش‌وپرورش، بخش‌خصوصی و استارت‌آپ‌ها محصولات خود را به صورت ابری به مدارس ارائه می‌کنند.

وی با اشاره به تجهیز مدارس برای هوشمندسازی گفت: تجهیز رایانه در مدارس و استفاده از بردهای هوشمند و ایجاد امکانات در مدارس از جمله برنامه‌هایی است که در این تفاهم‌نامه دیده شده است و تمامی این اقدامات با هدف تربیت نسل آینده برای ارتقای سواد آموزشی در کشور و ایران هوشمند عملیاتی می‌شود.

آذری‌جهرمی در مورد اینکه چرا تولید محتوای الکترونیکی آموزشی به بخش‌خصوصی سپرده شد، تصریح کرد: حضور دولت در این حوزه چابکی لازم و کیفیت بالا را به دنبال ندارد و به این دلیل ایجاد سیستم‌های نرم‌افزاری مدارس هوشمند را به بخش‌خصوصی واگذار کردیم اما در نهایت اقدامات انجام شده از سوی بخش‌خصوصی از سوی وزارت ارتباطات و وزارت آموزش‌وپرورش اعتبار سنجی می‌شود.

وی در مورد اینکه بیش از ۱۰ سال است که موضوع مدارس هوشمند مطرح شده اما به نتیجه نرسیده است، گفت: تاکنون موضوع هوشمند‌سازی مدارس به صورت قانون مطرح نبوده اما هم‌اکنون در قانون برنامه ششم توسعه، هوشمندسازی مدارس به وزارت ارتباطات و آموزش‌وپرورش تکلیف شده است. در این رابطه برای تقسیم مسؤولیت ملی و ضمانت اجرایی این قانون، امروز تفاهم‌نامه‌ای با وزارت آموزش‌وپرورش امضا کرده‌ایم تا در صورتی که گلوگاه بودجه‌ای این پروژه رفع شود، هوشمندسازی مدارس اجرایی خواهد شد.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در این زمینه سایر نهادهای فرهنگ‌ساز نیز وظیفه فعالیت در این حوزه را دارند اما در قانون برنامه توسعه وظایفی برای سایر نهاد‌ها در نظر گرفته نشده است.

آذری‌جهرمی درخصوص محدودیت استفاده از گوشی تلفن همراه در مدارس ادامه داد: این موضوع تنها مربوط به ایران نمی‌شود و بسیاری از کشور‌ها این محدودیت را در مورد مدارس اعمال می‌کنند. ما معتقدیم اینکه مدارس تجهیزات الکترونیکی ندارند، دلیلی برای استفاده از موبایل نمی‌شود و این برداشت غلط است که با یک کامپیوتر و موبایل مدارس هوشمند شود. بلکه هوشمند‌سازی مدارس باید در فرآیندهای مختلف اجرایی شود و تنها آوردن مظاهر تکنولوژی مدارس را هوشمند نمی‌کند.

وی افزود: با تحقیقات انجام شده از سوی مرکز تحقیقات مخابرات ایران، سند مدرسه هوشمند تدوین شده و این تفاهم‌نامه با دستیابی به یک مفهوم مشترک با وزارت آموزش‌وپرورش به مرحله اجرایی شدن رسیده است.

وزیر ارتباطات درباره سند توسعه شهر هوشمند نیز، گفت: توسعه فناوری شهر هوشمند وظیفه وزارت ارتباطات است اما مدیریت رسیدن به شهر هوشمند به عهده شهرداری‌هاست. تفاهم‌نامه‌ای پیش از این با شهرداری تهران و منطقه آزاد کیش و شهرداری شیراز منعقد کردیم تا مدل مفهومی شهر هوشمند در منطقه آزاد کیش پیاده‌سازی شود و پس از آن این سند را به عنوان مرجع برای سایر شهر‌ها پیاده‌سازی کنیم.

آذری‌جهرمی خاطرنشان کرد: اما بعد از مدتی با تغییر مدیریت در شهرداری تهران و نیز منطقه آزاد کیش، این موضوع پیش نرفت. هم‌اکنون اما با شهردار تهران بار دیگر موضوع را مطرح کرده و کارگروهی برای اجرای این پروژه آغاز به‌کار کرده است که در نهایت به یک سند پیشنهادی که مورد تصویب شورای شهر است، دست یابیم و بر مبنای آن سایر شهر‌ها را هوشمند کنیم. البته ممکن است فرآیند قانون‌گذاری توسعه شهر هوشمند و الزامات آن در مجلس زمان بر باشد.