مدیرعامل بورس کالای ایران جلسه شورای سیاستگذاری روابطعمومی در بورس کالای ایران ۱۷ خرداد ۹۵ (۱۳۶).JPG با استفاده از مکانیسم بورس کالا، اطلاعات شفاف در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد و کاملاً مشخص میشود چه کسی یک محصول را خریداری کرده، چه کسی محصولی را به فروش رسانده است و حجمی که در بازار […]
مدیرعامل بورس کالای ایران
جلسه شورای سیاستگذاری روابطعمومی در بورس کالای ایران ۱۷ خرداد ۹۵ (۱۳۶).JPG با استفاده از مکانیسم بورس کالا، اطلاعات شفاف در بخش کشاورزی ایجاد خواهد شد و کاملاً مشخص میشود چه کسی یک محصول را خریداری کرده، چه کسی محصولی را به فروش رسانده است و حجمی که در بازار عرضه میشود چه میزان است.
حامد سلطانینژاد در گفتوگو با ایلنا در پاسخ به این پرسش که کدام بخش قانون در بودجه سال ۹۵ بر بورس کالا تأثیرگذار خواهد بود؟، اظهارداشت: بخشهایی که بیشتر مربوط به حوزه کشاورزی است در بورس کالا اثرگذار است همچنین بخشهایی که مربوط به تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بهادار در بازار سرمایه است.
وی افزود: در مجموع در قوانین بودجه سال ۹۵ برای افرادی که پیش از این برای تأمین سرمایه در گردش و برای پروژهها به سیستم بانکی مراجعه میکردند، مجوزهایی برای حضور آنها به بازار سرمایه صادر شده است.
وی در خصوص اهمیت رونقبخشی حوزه کشاورزی در بورس کالا گفت: در ابتدا قرار بود بورس کشاورزی به عنوان بورسی مجزا شکل بگیرد اما به دلایل گوناگون شکل نگرفت و نهایتاً در سال ۸۶ این بورس با بورس کالا ادغام شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به سیاستهای جدید دولت و اقدامات بورس کالا در حوزه کشاورزی افزود: در سیاستهای اخیر به سمت بخش کشاورزی حرکت کردهایم هر چند کار سختی است زیرا مسایل گوناگون مربوط به کشاورزی در این بخش مطرح است و بالاخره زمانی که محصول در بورس عرضه میشود قیمتها شفاف میشود و مانند این است که فرد در آکواریوم بازی میکند و همه او را میبینند و به همین دلیل همیشه افرادی به دلیل شفافیت بالای معاملات بورس، در مقابل عرضه محصولات مقاومت میکنند.
وی با بیان اینکه افراد زیادی مخالف شفافشدن قیمت محصولات کشاورزی در بورس کالا هستند، افزود: در بخش عرضه محصولات کشاورزی به شیوههای مختلف، کارشکنیهایی صورت میگیرد اما همانطور که در بخش فلزات عدم شفافیت از بین رفت در حوزه کشاورزی نیز باید این اتفاق بیفتد و این موضوع نیز کمک رسانهها را میطلبد.
مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه در حال حاضر کشاورز، منفعت تولید را نمیبرد، گفت: در فرایند فعلی تولید و توزیع محصولات کشاورزی، عمده سود به واسطهها میرسد و از سوی دیگر واردات و افزایش حجم آن طی سالهای اخیر باعث شده تا کشاورزان نه تنها نفعی از تولیدات خود نبردند بلکه ناامید شوند.
وی با اشاره به واردات بیرویه برخی از محصولات کشاورزی ادامه داد: هنوز نمیدانیم چه زمانی و چه میزان باید واردات صورت گیرد و هیچ اطلاعاتی برای این منظور وجود ندارد. مشاهده میشود برخیها به تنهایی انحصار تجارت یک محصول کشاورزی را در اختیار دارند.
سلطانینژاد تصریحکرد: واردکنندگان معتقدند لذتی که در واردات است در هیچ کاری نیست زیرا واردات از تولید بسیار راحتتر است اما این سؤال مطرح میشود که تا چه زمانی میخواهیم نفت تولید کنیم و با پول آن واردات انجام دهیم؟
مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشانکرد: بورس کالا میتواند کمک کند تا این اطلاعات پایه در بخش کشاورزی شکل بگیرد، البته همه مشکلات اصلاح نمیشوند اما اطلاعات شفاف ایجاد خواهد شد و کاملاً مشخص میشود چه کسی یک محصول را خریداری کرده، چه کسی محصولی را به فروش رسانده است و حجمی که در بازار عرضه میشود چه میزان است.
وی با بیان اینکه در همه زمینهها بورس کالا میتواند یاریدهنده بازار کالای کشور باشد، تصریحکرد: ما در حوزه کشاورزی واقعاً نیازمند ساختاری جدید و سازمانیافته هستیم.
سلطانینژاد افزود: سال گذشته در حوزه ذرت وارد شدیم. هر چند مقاومتها زیاد بود اما با موفقیت عرضه آن انجام شد و امسال جو و ذرت را پیگیری میکنیم. ما در خوزستان ۲۶ انبار را در سال گذشته پذیرش کردیم و کشاورزان محصولات خود را مستیقماً به انبارها دادند اما برای رونق در این بخش نیازمند فرهنگسازی بیشتر هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.