علیرغم فشار تحریمها صادرات پتروشیمی ایران به سه قاره ادامه دارد مدیرکل گمرک پارسجنوبی با اشاره به روند تجارت خارجی از این گمرک، گفت: یکمیلیون و ۵۷۰ هزار تن صادرات غیرنفتی به ارزش بالای ۷۰۰ میلیون دلار از گمرک پارسجنوبی به مقصد سه قاره دنیا در خردادماه امسال انجام شده است. به گزارش ایرنا، احمد […]
علیرغم فشار تحریمها
صادرات پتروشیمی ایران به سه قاره ادامه دارد
مدیرکل گمرک پارسجنوبی با اشاره به روند تجارت خارجی از این گمرک، گفت: یکمیلیون و ۵۷۰ هزار تن صادرات غیرنفتی به ارزش بالای ۷۰۰ میلیون دلار از گمرک پارسجنوبی به مقصد سه قاره دنیا در خردادماه امسال انجام شده است.
به گزارش ایرنا، احمد پورحیدری، مدیرکل گمرک پارسجنوبی با بیان این مطلب ادامه داد: خردادماه امسال در مجموع ۱۰ هزار تن کالا از این گمرک وارد کشور شده که ارزشی ۴۳۰ میلیون دلاری دارد.
وی با اشاره به اینکه حجم واردات در خردادماه امسال از نظر ارزش ۲۹۰ درصد بیشتر از خردادماه سال ۹۷ بوده است، افزود: مبدأ واردات کالا به ایران بیشتر کشورهای ایتالیا، آلمان، چین، امارات، اسپانیا و کرهجنوبی بوده است.
پورحیدری بیشترین واردات را مربوط به شیرآلات گازی، اتصالات کوره، لوله، تلمبههای توزیع سوخت، اجزا و قطعات توربین گازی و خازنهای ثابت برقی عنوان کرد.
وی افزود: در زمینه صادرات غیرنفتی از این گمرک که شامل محصولات پتروشیمی به جز میعانات گازی میشود، در خردادماه یکمیلیون و ۵۷۰ هزار تن صادرات به ارزش بالای ۷۰۰ میلیون دلار صورت گرفته که از نظر وزنی ۲۳ درصد و از نظر ارزش دودرصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل گمرک پارسجنوبی مقاصد اصلی صادراتی ایران از این گمرک را هند، موزامبیک، آفریقایجنوبی، ازبکستان، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و امارات دانست و ادامه داد: صادرات زمینی از این گمرک به کشورهای عراق، افغانستان و ترکیه نیز در جریان بوده و همچنین کشورهای چین، رومانی، قرقیزستان، تایوان، کویت، قطر، عمان، پاکستان و ایتالیا نیز میزبان محصولات پتروشیمی ایران بودهاند.
به گفته مدیرکل گمرک پارسجنوبی بیشترین کالاهای صادراتی شامل اتیلن گلایکول، دیاتیلن گلایکول، بوتان، پروپان، پلیاستایرن، متانول، پلیاتیلن سبک و سنگین و پلیپروپلین بوده است.
وی به نقش این گمرک در ترانزیت کالا به منطقه نیز اشاره کرد و گفت: بیش از دوهزار تن کالا به ارزش ۲۴ میلیون دلار از اروپا و آسیا با هدف ترانزیت به این گمرک وارد شده که از نظر وزنی یکدرصد و از نظر ارزشی ۴۵درصد افزایش را نشان میدهد.
پورحیدری تأکید کرد: مبدأ این کالاها که شامل قطعات الکترونیکی فلر، قطعات الکترونیکی توربین، ابزار سنجش و قطعات شیرآلات است از کشورهای اندونزی، چین، امارات، مالزی، ایتالیا، لهستان، اتریش و کویت به گمرک پارسجنوبی وارد شده است.
ادامه صادرات پتروشیمی ایران در حالی به سه قاره جهان در جریان است که آمریکا با هدف افزایش فشار بر ایران، از ۱۷خرداد تحریم صنعت پتروشیمی را نیز در دستور کار قرار داد. تحریمی که به گفته اغلب کارشناسان نمیتواند عملی شود زیرا تنوع محصولات و مشتریان پتروشیمی امکان تحریم را به حداقل میرساند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.