تولید ۵٫۲ میلیون تن شمش فولادی در فصل بهار

تولید ۵٫۲ میلیون تن شمش فولادی در فصل بهار کارنامه نخستین فصل سال۹۸ گویای آن است که ۹ واحد تولیدی بزرگ فولادساز کشور بالغ بر ۵٫۲ میلیون تن شمش و ۳٫۱ میلیون تن محصولات عرضه کردند که نسبت به عملکرد مدت مشابه پارسال به ترتیب سه و هفت درصد افزایش داشته است. به گزارش ایرنا، […]

تولید ۵٫۲ میلیون تن شمش فولادی در فصل بهار

کارنامه نخستین فصل سال۹۸ گویای آن است که ۹ واحد تولیدی بزرگ فولادساز کشور بالغ بر ۵٫۲ میلیون تن شمش و ۳٫۱ میلیون تن محصولات عرضه کردند که نسبت به عملکرد مدت مشابه پارسال به ترتیب سه و هفت درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا، برپایه آمارهای فصل بهار امسال مجموع تولید شمش فولادی (مجموعه‌های مبارکه، خوزستان، ذوب‌آهن، فولاد آلیاژی یزد، کاوه‌جنوب، فولادخراسان، چادرملو، فولاد ارفع و فولاد بناب) به رقم پنج میلیون و ۲۱۳ هزار و ۷۱۱ تن رسید که در مقایسه با سه ماهه نخست سال ۹۷ رشد سه‌درصدی را ثبت کرد.

مجموع عملکرد مجموعه‌های یاد شده در خردادماه سال۹۸ هم به رقم یک‌میلیون و ۷۶۹ هزار و ۵۳۵ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته افزایش ۱۰درصدی دارد. در عین حال عملکرد خردادماه، سهم ۳۳٫۹ درصدی از سه ماهه نخست امسال را به خود اختصاص داد.

بیشترین میزان تولید سه ماهه شمش مربوط به فولادمبارکه با رقم دومیلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۸۱ تن بود و کمترین هم از آن فولاد بناب با رقم ۴۷ هزار و ۲۹۵ تن ثبت شد.

همچنین بررسی عملکرد فولادسازان مزبور در دوره این گزارش نشان می‌دهد که بیشترین رشد تولید مربوط به فولاد بناب با رشد ۸۷ درصدی می‌شود و فولادهای خوزستان و خراسان نسبت به سه ماهه ابتدایی سال ۹۷ تفاوت عملکرد نداشتند.

تولید ۳٫۱ میلیون تن محصولات فولادی

براساس آمار عملکرد تعداد ۱۱ واحد فولاد‌سازی (مبارکه، سبا، ذوب‌آهن، فولادآذربایجان، خراسان، آلیاژی، نورد و لوله اهواز، گروه ملی صنعتی فولاد، اکسین، ورق‌خودرو چهارمحال‌وبختیاری و فولاد بناب) گویای آن است که مجموع محصولات فولادی این گروه فولادساز در سه ماهه امسال به رقم سه‌میلیون و ۱۱۶ هزار و ۳۵۸ تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش هفت‌درصدی داشت.

واحدهای مزبور در خردادماه سال۹۸ مجموع تولید یک‌میلیون و ۴۸ هزار و ۷۸۴ تن را ثبت کردند که نسبت به ماه مشابه در سال ۹۷ رشد ۱۴ درصدی دارد و سهم خردادماه از کل عملکرد سه ماهه به رقم ۳۳٫۶ درصد رسید.

فولادمبارکه در بخش محصولات فولادی هم با رقم یک‌میلیون و ۴۶۱ هزار و ۱۶۹ تن بالا‌ترین سهم را به خود اختصاص داد و گروه ملی صنعتی فولاد ایران هم در مجموع (میلگرد، تیرآهن و لوله) با ۲۸ هزار و ۹۷۱ تن کمترین سهم دوره سه ماهه را داشت.

این بررسی نشان می‌دهد نورد و لوله اهواز با رشد تولید ۱۴۵ درصدی در سه ماهه امسال بالا‌ترین میزان افزایش را ثبت کرد و فولاد مبارکه نیز در این مدت رشدی در زمینه تولید محصولات فولادی نداشت.

آمار گمرک

برپایه آمار گمرک، صادرات اقلام معدنی فلزی به ارزش شش‌میلیارد و ۸۳۷ میلیون دلار به وزن ۲۸ میلیون تن بود، شمش فولادی مهم‌ترین محصول صادراتی بخش معدنی فلزی به وزن ۵٫۵ میلیون تن به ارزش دو‌میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار بود. همچنین سهم محصولات طویل فولادی یک‌میلیارد و ۲۷ میلیون دلار، محصولات تخت فولادی ۴۱۰ میلیون دلار ثبت شده بود.