بهره‌برداری از تصفیه‌خانه ششم آب تهران تا پایان امسال

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه ششم آب تهران تا پایان امسال مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، با اشاره به اینکه ساخت تصفیه‌خانه ششم تهران تا پایان سال‌جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد، گفت: تصفیه‌خانه ششم تهران بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه آب کشور است. به گزارش مناقصه‌مزایده نقل از وزارت نیرو، سیدحسن رضوی گفت: با تأمین اعتبارات و تخصیص […]

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه ششم آب تهران تا پایان امسال

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، با اشاره به اینکه ساخت تصفیه‌خانه ششم تهران تا پایان سال‌جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد، گفت: تصفیه‌خانه ششم تهران بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه آب کشور است.

به گزارش مناقصه‌مزایده نقل از وزارت نیرو، سیدحسن رضوی گفت: با تأمین اعتبارات و تخصیص کافی، اعتبار مورد نیاز پروژه تصفیه‌خانه ششم آب تهران روند تکمیلی خود را با سرعت بیشتری در پی خواهد گرفت، بنابراین این تصفیه‌خانه بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه آب کشور به شمار می‌رود که با ظرفیت کل ۱۵ مترمکعب بر ثانیه قادر به تأمین آب جمعیتی بیش از ۵٫۳ میلیون نفر است.

رضوی ادامه داد: امیدوار هستیم با همکاری شورای شهر تهران و مجلس و تخصیص کافی اعتبار مورد نیاز این طرح، پروژه ساخت تصفیه‌خانه ششم تهران تا پایان سال‌جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.

همچنین فرید ظهیری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه۳ تهران با اشاره به اینکه قیمت آب تمام شده در تهران نسبت به مبالغی که از مصرف‌کنندگان دریافت می‌شود بسیار زیاد است، گفت: مشترکان منطقه۲۲ تهران تنها نیمی از هزینه صرف شده تأمین آب را به آبفا می‌پردازند.

وی ادامه داد: مساحت کل تحت پوشش شرکت آبفای منطقه۳ تهران ۱۷هزار و ۳۰۰ کیلومتر و جمعیت آن در حال‌حاضر یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است که مشترکین فعال در سطح محدوده تحت پوشش این شرکت ۱۳۸ هزار و طول شبکه توزیع نیز یک‌هزار و ۵۸۰ کیلومتر است.

ظهیری ادامه داد: مساحت منطقه ۲۲ به تنهایی هشت‌هزار و ۶۰۰ هکتار است و جمعیت آن ۲۴۰ هزار نفر است که تا افق طرح در سال۱۴۱۵ این جمعیت به ۶۷۵ هزار نفر خواهد رسید که تأمین آب آن به میزان ۷٫۱ مترمکعب بر ثانیه از تصفیه‌خانه ششم و ۱/۱ مترمکعب بر ثانیه نیز از منابع زیرزمینی فراهم می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب منطقه۳ تهران در ادامه با مقایسه اینکه جمعیت ۲۳۵ هزار نفری ساکن منطقه۲۲ در سال ۹۷ با نیاز آبی متوسط روزانه ۷۰۷ لیتر بر ثانیه ۲۱۱ لیتر بر ثانیه کسری دارد، ادامه داد: ‌پیش‌بینی می‌شود با افزایش نزدیک به دو برابر جمعیت در سال ۱۴۰۰ میزان کسری منابع آب به ۴۶۵ لیتر بر ثانیه و در سال ۱۴۱۵ با جمعیتی بالغ بر ۶۷۵ هزار نفر رشد و ۱۶۱۴ لیتر بر ثانیه با کسری آب برای توزیع روبه‌رو شود.

وی همچنین از تعیین ۲۵۰ لیتر بر ثانیه آب مازاد بر منابع موجود، انتقال منابع جدید به محدوده‌های مرکزی و غربی منطقه اصلاح و بازسازی شبکه، اجرای ۱٫۲ کیلومتر خط ۵۰۰ میلیمتری و رفع انفصال خروجی تصفیه‌خانه ششم جهت انتقال ۵۰ لیتر برثانیه به مخزن باقری یک در منطقه ۲۲ خبر داد.

ظهیری همچنین اجرای خط ۵۰۰ میلیمتری خیابان هوانیروز اتصال به خط دو هزار طرح کمربندی جهت انتقال ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به مخزن امیرکبیر، جداسازی خطوط آب چاه‌ها از شبکه و انتقال آن به مخازن ذخیره بالادست، اجرای ۱۶ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع، اصلاح شبکه موجود، پهنه‌بندی محدوده‌های آبرسانی و نصب ۳۲ دستگاه فشارشکن و ایجاد زون‌های فشاری جدید را نیز از طرح‌های اضطراری مؤثر برای تأمین نیاز آبی غرب تهران در سال۹۸ با توجه نحوه بارگذاری جمعیت خواند.

وی همچنین با اشاره به اینکه بحث سازه‌های تصفیه‌خانه ششم به اتمام رسیده است و نیازمند فراهم شدن تجهیزات آن با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان تهران هستیم، اظهار داشت: هم‌اکنون در حال‌حاضر یک تصفیه‌خانه موقت در منطقه۲۲ ایجاد شده است تا بخشی از نیاز این منطقه حل شود.