یک وبگاه لبنانی نوشت که رسوایی اخیر سازمان ملل در خارج کردن نام عربستان از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان نشان میدهد که عربستان حق وتو را با پول خریداری کرده است. به گزارش فارس، اعتراف «بانکیمون» دبیرکل سازمان ملل به اینکه این سازمان تحت فشار مالی عربستان، ائتلاف نظامی این کشور را […]
یک وبگاه لبنانی نوشت که رسوایی اخیر سازمان ملل در خارج کردن نام عربستان از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان نشان میدهد که عربستان حق وتو را با پول خریداری کرده است.
به گزارش فارس، اعتراف «بانکیمون» دبیرکل سازمان ملل به اینکه این سازمان تحت فشار مالی عربستان، ائتلاف نظامی این کشور را از فهرست سیاه خارج کرده نشان میدهد که عربستان حق وتو را با پول خریداری میکند.
با وجود اینکه عربستان گزارشهای بینالمللی درباره نقض حقوق کودکان در جریان جنگ عربستان به یمن را رد میکند اما نمیتوان به سادگی از کنار حجم بالای گزارشها و اطلاعاتی که درباره فشار عربستان به سازمان ملل وارد شده، گذشت.
پایگاه خبری «النشره»، گزارش داد بانکیمون در اعتراف اخیرش به اینکه تحت فشار مالی عربستان قرار گرفته گفته بود فقط به خاطر کودکان دیگری که در جنوب سودان، سوریه و فلسطین نیازمند کمکهای مالی ریاض بودهاند تن به چنین کاری داده است.
از زمان تأسیس سازمان ملل بر روی خاکسترهای جنگ جهانی دوم، روشن بود که این سازمان در پی یک توافق بینالمللی بین ۵ عضو دایم این سازمان (روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه) شکل گرفته که در پایان جنگ جهانی پیروز شده بودند و این کشورها حق وتو را در اختیار داشتند تا در صورتی که هر طرح و قطعنامهای با منافع آنها در تضاد بود، بتوانند آن را وتو کنند.
در همین راستا این کشورها از منافع کشورهای همپیمان خود نیز حمایت کرده و به این ترتیب سازمان ملل از اصول اولیه خود که حمایت از امنیت و صلح جهانی بوده دور شده و به سازمانی تبدیل شده که نمیتواند ابرقدرتها را مهار کند.
از سوی دیگر این سازمان به راحتی علیه کشورهای فقیر و تنها اقدام کرده و به این ترتیب قدرتهای بزرگتر به راحتی دست به اقداماتی زده که این سازمان توانایی مقابله با آنها را ندارد از آن جمله میتوان به دهها جنگی اشاره کرد که بدون رعایت قوانین بینالمللی صورت گرفته و سازمان ملل توانایی مقابله با متجاوزان را نداشته.
در کشورهایی که عقب مانده توصیف میشوند افراد با تکیه بر فساد مالی و قدرت از مورد مؤاخذه قرار گرفتن و احترام به قانون فرار میکنند؛ این مسأله بیانگر میزان فسادی است که ممکن است در یک کشور وجود داشته باشد، بر همین اساس سازمان ملل سازمانی است که میتوان آن را عقب مانده توصیف کرد، در حالی که مسؤول بهبود سطح زندگی مردم به دور از جنگ و درگیری است به اولین مانع برای تحقق این هدف تبدیل میشود.
اخیرا سازمان ملل گزارش سالانه خود درمورد ناقضان حقوق کودکان را منتشر کرد. در این گزارش به نام عربستان به عنوان مسؤول ۶۰درصد تلفات کودکان در جنگ یمن، اشاره شده بود. تنها چند روز پس از انتشار گزارش، دبیر کل سازمان در اقدامی بیسابقه نام عربستان را از فهرست خارج و اعلام کرد که قرار است تحقیقات مشترکی با مشارکت ریاض در مورد جنگ یمن انجام شود.
این اقدام که به نوشته خبرگزاری رویترز با فشار گسترده عربستان و متحدانش انجام گرفته، انتقاد مجامع حقوق بشری و رسانهها را در پی داشت.
روز پنجشنبه گذشته، دبیر کل سازمان ملل در پی این مسأله به دفاع از اقدام خود پرداخت و این تصمیم را «دشوار» و «دردناک» توصیف کرد. وی گفت: «این یکی از دردناکترین و دشوارترین تصمیماتی بود که من تاکنون گرفتهام…این خطر وجود داشت که میلیونها کودک با رنج ناشی از قطع بودجه برنامههای سازمان ملل در فلسطین، سودان جنوبی، سوریه، یمن و دیگر مناطق روبهرو شوند.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.