بازار داغ اجاره پاسپورت برای یک مشت موبایل !!

بازار داغ اجاره پاسپورت برای یک مشت موبایل !! پیدا شدن راهی برای درآمدزایی واسطه‌ها در ازای پرداخت مبلغ اندکی به مسافران خارج از کشور، می‌تواند نشان رخنه‌هایی در اقتصاد کشور باشد که هم به تعدد مشاغل کاذب دامن می‌زند و هم مسیر پویای رشد اقتصادی کشور را منحرف می‌کند. به گزارش فارس، طرح رجیستری […]

بازار داغ اجاره پاسپورت برای یک مشت موبایل !!

پیدا شدن راهی برای درآمدزایی واسطه‌ها در ازای پرداخت مبلغ اندکی به مسافران خارج از کشور، می‌تواند نشان رخنه‌هایی در اقتصاد کشور باشد که هم به تعدد مشاغل کاذب دامن می‌زند و هم مسیر پویای رشد اقتصادی کشور را منحرف می‌کند.

به گزارش فارس، طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، از مهرماه سال۹۶ در سراسر کشور اجرایی شد و در فاز دوم این طرح، هر فرد در مسافرت به خارج از کشور می‌تواند، تنها یک گوشی را به نام خود ثبت کند.

اما این طرح اکنون با چالش‌هایی مواجه شده که اگر از طرف نهادهای مرتبط پیگیری نشود، می‌تواند به معضلی بزرگ تبدیل شود. تعداد زیادی از فعالان در شبکه‌های اجتماعی سعی می‌کنند با آگاه‌سازی دیگران از روش‌های جدید دور زدن طرح رجیستری تلفن همراه، باعث کاهش چنین وقایعی شوند.

اجاره پاسپورت به روش آژانس‌های هواپیمایی

یکی از شهروندان با قراردادن یک عکس در صفحه شخصی‌‌اش نوشت: «این مشکل برای برادرم پیش آمده؛ خواهشاً مراقب باشید تا شما هم دچار آن نشوید.»

متن عکس: مادرم برای سفر زیارتی کربلا عازم عراق شد و پس از بازگشت متوجه شدیم که یک گوشی تلفن همراه به نام وی به ثبت رسیده است، چرا وقتی طرحی را به صورت سراسری در کشور اجرا می‌کنند به فکر عوارض و عواقب اینچنینی آن نیستند؛ اکنون تنها کسی که ضرر کرده مسافر است که دستش به جایی برای شکایت نمی‌رسد.

مسافران ناآگاه در دام دلالان

یکی از مخاطبان نیز اظهار کرد: طرح رجیستری مشکلات مختلفی را برای مسافران ایجاد کرده است، به خصوص برای افرادی مانند من که زیاد سفر به خارج از کشور نداریم و با مراحل و فرآیند کار آشنا نیستیم.

در کنار مشکلات اینچنینی، برخی از افراد سودجو نیز از آب گل‌آلود ماهی گرفته و برای خودشان کسب‌وکاری راه انداخته‌اند. با کمی جست‌وجو در شبکه‌های اجتماعی با چنین آگهی‌هایی روبه‌رو می‌شوید:

کار ما غیرقانونی نیست!

برای روشن شدن موضوع با یکی از این دلالان گفت‌وگو کردیم. وی اظهار کرد: من واسطه‌ای هستم تا کسانی که تلفن همراه می‌خواهند بتوانند به آرزوی خود برسند! و البته کسانی که سفر خارجی داشتند و از امتیاز خرید گوشی استفاده نکردند هم بتوانند با این پول، مقدار کمی از هزینه سفر را جبران کنند!

این فرد تأکید کرد: این کار در خرید و فروش لیزینگی ماشین و ثبت‌نام پیش‌فروش خودرو هم اتفاق افتاده است و مردم در ازای پولی ناچیز کارت ملی و مشخصاتشان را در اختیار افراد قرار می‌دادند. وقتی برخورد مناسب با این افراد صورت نگرفت پس نمی‌توان به ما هم خرده گرفت.

وی افزود: این خرید و فروش هیچ مشکل قانونی ندارد چرا که هر دو طرف با آگاهی کامل این کار را انجام می‌دهند و همه چیز شفاف است.

رایزنی وزارت ارتباطات با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

در تیرماه امسال و پس از گذشت یک سال‌ونیم از اجرای طرح رجیستری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه‌های قاچاقچیان تلفن همراه برای دور زدن طرح رجیستری خبر داد.

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به روش‌های جدید قاچاقچیان گفت: متأسفانه قاچاقچیان با دور زدن رجیستری از طریق سیم‌کارت فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

وی ادامه داد: حتی برای انجام این کار، قاچاقچیان به سراغ کاروان‌های کربلا می‌روند و با اجاره پاسپورت زائران، تلفن همراه را رجیستر می‌کنند، سودجویان همیشه راهی برای ادامه فعالیت پیدا می‌کنند.

آذری‌جهرمی تصریح کرد: البته از زمانی که سامانه گمرک به سامانه ناجا متصل شده است، اشخاص با نام‌نویسی در سامانه گمرک احراز هویت می‌شوند که مسافر هستند یا نه. اما قاچاقچیان با پرداخت مبالغی به کسانی که مسافرت خارج از کشور داشتند، گوشی تلفن همراه را ثبت و رجیستر می‌کنند.

وی تأکید کرد: با وجود آنکه به نظر می‌رسد این کار یک فعالیت قانونی است، اما با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حال رایزنی هستیم تا این موضوع را به خوبی بررسی کنیم.

از همان ابتدای اجرای طرح رجیستری که از عمر آن نزدیک به دو سال می‌گذرد، انتقاداتی به آن وارد بود که بیشتر صنف فروشندگان تلفن همراه را در بر می‌گرفت. با این حال، پیدا شدن راهی برای درآمدزایی واسطه‌ها در ازای پرداخت مبلغ اندکی به مسافران خارج از کشور، می‌تواند نشان از رخنه‌هایی در اقتصاد کشور داشته باشد که هم به تعدد مشاغل کاذب دامن می‌زند و هم مسیر پویای رشد اقتصادی کشور را منحرف می‌کند.