عرضه مازاد زغال‎سنگ معادن در بورس انرژی

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران مطرح کرد عرضه مازاد زغال‎سنگ معادن در بورس انرژی دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران با اشاره به خبری مبنی بر توسعه ظرفیت‌های صنعت زغال‌سنگ با کمک بازار سرمایه گفت: مقرر شده در مرحله اول، تولیدکنندگان زغال‌سنگ حرارتی ترغیب به عرضه محصولات خود در بورس شوند و در مرحله دوم، مازاد زغال‌سنگ کک‌شو […]

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران مطرح کرد

عرضه مازاد زغالسنگ معادن در بورس انرژی

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران با اشاره به خبری مبنی بر توسعه ظرفیت‌های صنعت زغال‌سنگ با کمک بازار سرمایه گفت: مقرر شده در مرحله اول، تولیدکنندگان زغال‌سنگ حرارتی ترغیب به عرضه محصولات خود در بورس شوند و در مرحله دوم، مازاد زغال‌سنگ کک‌شو در بورس عرضه شود.

سعید صمدی در گفت‌وگو با ایلنا عنوان کرد: باید به این نکته توجه کرد که دو نوع زغال‌سنگ وجود دارد که نوع اول آن (کک‌شو) در ذوب‌آهن و فولادسازی‌‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و تولیدکنندگان آن قراردادهای بلندمدت با مصرف‌کنندگان دارند و قیمت آن با فرمول‌های خاص تعیین می‌شود؛ بنابراین در وهله اول معادن زغال‌سنگ باید به تعهدات خود در قبال مشتریان عمل کنند و در صورت مازاد می‌توان آن را در بورس انرژی عرضه کرد.

وی افزود: زغال‌سنگ کک‌‌شو تنوع مشتری بسیار پایین دارد، این در حالی است که سایر محصولات معدنی مانند سنگ‌آهن، مشتری‌های داخلی و خارجی بسیاری دارند، اما زغال‌سنگ دارای چنین پتانسیلی نیست.

وی با اشاره به زغال‌سنگ حرارتی بیان داشت: مشتریان زغال‌سنگ حرارتی بسیار زیاد است و این محصول قابلیت رقابت، صادرات و بازاریابی بالایی دارد. به‌طوری که سال گذشته حدود ۴۵۰ هزار تن زغال‌سنگ حرارتی به خارج از کشور صادر شد. بنابراین می‌توان برای عرضه در بورس انرژی روی این محصول تمرکز کرد.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران افزود: در حال‌حاضر یک‌میلیاردو۲۰۰ میلیون تن ذخیره زغال‌سنگ در کشور وجود دارد و تقریباً این ذخیره دست نخورده باقی مانده است و متأسفانه ایران بیش از حد بر منابع گاز و مشتقات آن تکیه کرده و این مشتقات با یارانه ۹۰درصدی عرضه می‌شوند؛ این امر باعث شده تمایل برای مصرف زغال‌سنگ کاهش یابد.

وی تصریح کرد: در حال‌حاضر تولید زغال‌سنگ در کشور ۱٫۵ میلیون تن است که هیچ تناسبی با ذخایر کشور ندارد. ایران پتانسیل خوبی برای افزایش تولید زغال‌سنگ دارد؛ اما برای راه‌اندازی و افزایش تولید نیازمند برنامه‌ریزی سه ساله هستیم.

صمدی معتقد است: در بلندمدت کشور مجبور به استفاده از زغال‌سنگ می‌شود و به سمت تولید آن پیش خواهد پیش، زیرا کشور بیش از حد بر منابع گاز و مشتقات آن تکیه کرده است.

وی با بیان اینکه گاز باید در مصرف خانگی مورد مصرف قرار گیرد، ادامه داد: گاز، انرژی گران‌قیمتی است و نباید از آن در مصرف فولاد استفاده شود. اگر تولید گاز کاهش پیدا کند؛ قطعاً دولت در استفاده از آن تجدیدنظر خواهد کرد.