رونق اقتصادی با توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی

رونق اقتصادی با توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی عضو کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بخش پایین‌دستی صنعت پتروشیمی می‌تواند سهم بزرگی را در اقتصاد کشور داشته باشد و توسعه و تقویت این بخش مستلزم برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و حمایت است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی پتروشیمی، حمید گرمابی، عضو کمیته پتروشیمی […]

رونق اقتصادی با توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی

عضو کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بخش پایین‌دستی صنعت پتروشیمی می‌تواند سهم بزرگی را در اقتصاد کشور داشته باشد و توسعه و تقویت این بخش مستلزم برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و حمایت است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی پتروشیمی، حمید گرمابی، عضو کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که دستاوردهای بسیاری در عرصه صنعت پتروشیمی به دست آمده است، اظهارکرد: قبل از انقلاب تولید محصولات پتروشیمی ایران بسیار کم و قابل عرضه نبود، اما اکنون صنعت پتروشیمی ایران را باید یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان محصولات مختلف پلیمری و شیمیایی جهان به ویژه کشورهای آسیایی دانست.

نماینده نیشابور و فیروزه در مجلس با اشاره به اینکه در حوزه پتروشیمی بیش از ۵۴ میلیون تن تولید داریم، افزود: پیش‌بینی می‌شود که این میزان از تولیدات تا پایان سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۰۰میلیون تن برسد و در سال‌های آتی شاهد جهش چشمگیر این صنعت خواهیم بود.

وی ادامه داد: اگرچه تحریم و برخی مشکلات اقتصادی وجود دارد، اما ۸۰ درصد هلدینگ‌های فعال در این حوزه (پتروشیمی) پیش از این تحریم شده بودند، بنابراین تحریم‌های جدید تأثیر چندانی بر فعالیت پتروشیمی‌‌ها ندارد.

گرمابی افزود: نفت و فرآورده‌های آن به عنوان صنعت اول ایران محسوب می‌شوند و همینطور بسیاری از صنایع دیگر کشور را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. درآمد اصلی کشور نیز مربوط به صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است، بنابراین نقش و جایگاه این صنعت در اقتصاد ایران بر کسی پوشیده نیست.

عضو کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن اشاره به اینکه پتروشیمی نخستین زنجیره پس از نفت است، گفت: موضوع ارزش‌افزوده در صنعت پتروشیمی نقش مهمی در جلوگیری از خام‌فروشی دارد و باید این صنعت در مسیر تکمیل زنجیره و تولید محصولات نهایی حرکت کند و در این راستا مجلس آماده هرگونه حمایت و همکاری است.

وی تصریح کرد: توسعه زنجیره تولید محصولات نهایی این صنعت از هر لحاظ به نفع کشور است. بخش پایین‌دستی صنعت پتروشیمی می‌تواند سهم بزرگی را در اقتصاد کشور داشته باشد و برای تحقق تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی توسعه و تقویت صنایع تکمیلی نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و حمایت است.