رئیس کمیته اقتصادی انجمن زغالسنگ کشور عرضه زغالسنگ در بورس کالا حتمی است خبر از عرضه زغالسنگ در بورس کالاست. قیمتگذاری زغالسنگ براساس درصدی از شمش فولاد آغاز این راه بوده و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زغالسنگ میتوانند از این موضوع منتفع شوند. قیمت پایه زغالسنگ در بورس هنوز مشخص نشده است. اما به زودی شاهد […]
رئیس کمیته اقتصادی انجمن زغالسنگ کشور
عرضه زغالسنگ در بورس کالا حتمی است
خبر از عرضه زغالسنگ در بورس کالاست. قیمتگذاری زغالسنگ براساس درصدی از شمش فولاد آغاز این راه بوده و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زغالسنگ میتوانند از این موضوع منتفع شوند. قیمت پایه زغالسنگ در بورس هنوز مشخص نشده است. اما به زودی شاهد عرضه آن در بورس و قیمتگذاری منصفانه آن خواهیم بود.
به گزارش بورس۲۴، علی نصیری، رئیس کمیته اقتصادی انجمن زغالسنگ کشور درخصوص عرضه سنگ آهن در بورس کالا بیان داشت: قیمت زغالسنگ شناور و تابعی از شمش فولاد خوزستان شده است که اینها تمامی مقدمات عرضه سنگآهن در بورس کالاست. آنچه که پیگیری میشود این است که مازاد قراردادها و تعهدات جاری در سازوکاری که به نفع خریدار و فروشنده و یا منصفانه باشد، قیمتگذاری شود.
وی ادامه داد: در راستای همین موضوع پیشنهاد شد تا این مازاد در بورس کالا عرضه شود. این موضوع از طرف تمامی ارکان نیز مورد استقبال قرار گرفت. مقدمات کار از قبیل ثبت، رجیستری و… در حال انجام است. قیمت بورس را نیز عرضه و تقاضا مشخص میکند اما برای صنعت زغالسنگ که حدود نیم قرن از این موضوع محروم بوده است به نظر کشف قیمت منصفانهای خواهد بود.
وی در مورد مصرفکنندگان زغالسنگ نیز گفت: در جلسه مورد نظر هم مصرفکنندگان و هم تولیدکنندگان زغالسنگ حضور داشتند و هر دو طرف نسبت به این موضوع استقبال نشان دادند. کشف قیمت درست قطعاً به نفع همگی خواهد بود. البته همان طور که گفته شد مازاد تعهدات زغالسنگیها وارد بورس کالا خواهد شد و تعهدات تحویل زغال نیز به عنوان فرمول تعیین شده (درصدی از شمش فولاد خوزستان) قیمتگذاری میشود. این موضوع منجربه حضور مشتریان جدید در بازار مصرف زغال خواهد بود.
معاون اقتصادی انجمن زغال در ادامه تأکید کرد: شاید این موضوع که تعداد کم فروشندگان و مصرفکنندگان زغال در بورس کالا میتواند منجر به قیمتگذاری انحصاری شود، مورد توجه باشد اما این موضوع به عنوان آغازی خواهد بود تا سرمایهگذاران و متقاضیان خارجی نیز به این بازار وارد شوند و ما فقط نباید بازار داخل را ببینیم، بازارهای بینالمللی باید مدنظر ما باشند. بنابراین این موضوع به عنوان به یک فرصت تلقی میشود.
نصیری در مورد بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ کشور نیز پاسخ داد: بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ در کشور ذوبآهن بوده و به نظر میرسد این شرکت نسبت به تأمین آن اهمیت بیشتری قائل است، چرا که اگر زغالسنگ هر مجموعه بیشتر تأمین شود این شرایط را فراهم میآورد که تولید خود را افزایش دهند و این موضوع حاشیه سود شرکتها را بالا میبرد.
وی افزود: شرکتها به تولید بیشتر اهمیت بیشتری میدهند و به همین دلیل مصرفکنندگان زغال نسبت به عرضه در بورس کالا عکسالعمل منفی نشان ندادند چرا که در این صورت میتوانند مازاد نیاز خود را از طریق بورس تأمین نمایند و موجبات افزایش تولید را فراهم آورند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.