۴۰ میلیارد دلار خطوط اعتباری در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفته است

   وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به نمایندگان گفت: اجازه ندهیم فضای مبارک پسابرجام دستخوش اختلافات جناحی شود.به گزارش مهر، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان جهت ارایه گزارشی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در فضای پسابرجام در صحن علنی مجلس حضور یافت. وی فضای آرام پسابرجام را ناشی از مقاومت […]

   وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به نمایندگان گفت: اجازه ندهیم فضای مبارک پسابرجام دستخوش اختلافات جناحی شود.به گزارش مهر، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان جهت ارایه گزارشی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در فضای پسابرجام در صحن علنی مجلس حضور یافت.

وی فضای آرام پسابرجام را ناشی از مقاومت مردم در مقابل تحریم‌ها و حضور آن‌ها پای صندوق انتخابات خواند و خطاب به نمایندگان گفت: اجازه ندهیم این فضای مبارک دستخوش اختلافات جناحی شود و به خاطر اختلافات جناحی سرمایه‌گذار داخلی ناامید و سرمایه‌گذار خارجی هر روز با القائات جدید رو به رو شود.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که ما باید بر اساس اعتماد به ملت و مقاومت آن‌ها و خداوند و ائمه اطهار تلاش کنیم، گفت: تلاش ما این بود که نگرانی‌هایمان را در مقابل کسانی که در حال بهانه‌جویی هستند، کاهش دهیم و از زمان آغاز مذاکرات تا امروز، هر روز به دنبال پیگیری حقوق جمهوری اسلامی بوده و هستیم.

ظریف در بخش دیگری از سخنان خود در صحن علنی مجلس، به تشریح دستاوردهای برجام پرداخت و گفت: اگر مذاکرات نبود و قرار بود تحریم‌ها افزوده شود و حتی اگر روند تحریم‌های گذشته در فروش نفت ایران ادامه می‌یافت، امروز فروش نفت به کم‌تر از ۲۰۰ هزار بشکه رسیده بود و به تدریج به صفر می‌رسید.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: فروش نفت در سال ۹۰ به میزان ۲٫۵ بشکه بود که در سال ۹۲ به زیر یک میلیون بشکه کاهش یافت و به برکت مقاومت ملت ایران، این روند متوقف شد و امروز تولید و صادرات نفت ایران به بالاتر از دو میلیون بشکه رسیده است.

ظریف تصریح‌کرد: ما خوشحالیم که پیشرفت‌ها و دستاورد‌ها به حدی است که دوستان ما ۳ سال گذشته را فراموش کردند و فراموش کردند که چه تحریم‌ها و فشارهایی به ملت ایران تحمیل می‌شد اما مردم مقاومت کردند و این فرصت را فراهم کردند که امروز با آرامش و امنیت به سمت پیشرفت و اقتصاد مقاومتی برویم.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از اظهارات خود در تشریح دستاوردهای عملی برجام گفت: حل و فصل پرونده PMD و ابعاد احتمالی نظامی فعالیت‌های هسته‌ای، مبانی تحریم‌ها را از بین برد.

وی لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا را موجب سرازیرشدن هیأت‌های خارجی به ایران خواند و گفت: امروز جهان، ایران را محلی امن برای سرمایه‌گذاری و گردشگری می‌داند.

ظریف از گشایش ۴ هزار و ۱۷۲ LC و اعتبار اسنادی پس از تصویب برجام خبر داد و گفت: ۵ میلیارد دلار بدهی یک شرکت اماراتی، دو میلیارد دلار بدهی شل و ۶ میلیارد دلار وجوه ایران نزد هند به تدریج به کشور بازگشته است.

وزیر امور خارجه کشورمان تسویه بدهی نفتی ایران با یونان و سایر کشور‌ها را از دستاوردهای پسابرجام خواند و گفت: این آمار و ارقامی است که دوستان کم‌تر آن را می‌شنوند و متأسفانه بیش‌تر مشکلات را می‌شنوند. مشکلاتی که سال‌ها افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: ما نباید بلندگوی تبلیغات گروه‌های مخالف ایران باشیم. باید به بانک‌هایی که به ایران آمده‌اند قوت قلب بدهیم، نه این‌که القاء کنیم شما به یک محیط پرخطر وارد شده‌اید که هر روز امکان دارد تحریم‌هایی اعمال شود.

ظریف با تأکید بر این‌که امروز باید از همه توان خود برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم، گفت: بیمه‌های صادراتی برقرار شده و مشکلات ما با همه بیمه‌های صادراتی حل و فصل شده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به خطوط اعتباری که توسط کشورهای مختلف در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفته است، گفت: دولت برای استفاده از این خطوط اعتباری با وسواس عمل می‌کند تا تعهدات جدید و بیجا ایجاد نشود و اولویت‌های ایران در مسیر ایجاد تعهدات جدید بررسی و اعمال شود.

وی تصریح‌کرد: ۴۰ میلیارد دلار منابع اعتباری جدید باز شده است.

ظریف اظهارداشت: از ابتدای تاریخ ایران، تنها ۶۰ توافق حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی داشته‌ایم که از این تعداد ۷ توافق در ۵ ماه اخیر منعقد شده است. این‌ها واقعیت‌هایی است که باید به رخ دنیا بکشیم.

ظریف تصریح‌کرد: امروز این ما هستیم که بین شرکت‌ها رقابت ایجاد کردیم و آن‌ها نمی‌توانند برای ما تعیین تکلیف کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در شرایط عادی، مذاکرات انتقال و اجرای یک قرارداد چند میلیاردی سال‌ها طول می‌کشد. قرارداد فولاد مبارکه ۵ سال مذاکره‌‌اش به طول انجامید اما ما توانستیم در ظرف ۵ ماه بسیاری از این قرارداد‌ها را به جای خوبی برسانیم.

وی با بیان این‌که نباید موانع و شیطنت‌ها را فراموش کرد، گفت: قرارمان نبود که اختلافات اصولیمان را با دیگران حل کنیم. نه قصد مذاکره در این حوزه‌ها و نه آمادگی آن را داشتیم. لذا آن حوزه‌ها، حوزه‌های اختلافی ما باقی خواهند ماند. ما با حفظ مبانی و اصول انقلاب قصد داشتیم جلوی بهانه‌تراشی‌ها را بگیریم.

ظریف تصریح‌کرد: قرارمان این بود که مداخلات غیرقانونی آمریکایی‌ها را حل کنیم.

ظریف پس از اتمام سخنانش و در پاسخ به سؤالات نمایندگان که از سوی رییس مجلس قرائت شد، در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در ایران در پسابرجام انجام داده‌اید، اظهارداشت: بانک‌های بزرگ دنیا حدود ۱۰ سال مورد تحریم و جریمه واقع شده‌اند و امروز که این تحریم از آن‌ها برداشته شده است، باید این فضای روانی و ترس‌ بانک‌ها را بشکنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: به آمریکایی‌‌ها و اروپایی‌‌ها فشار می‌آوریم که این بانک‌ها را برای سرمایه‌گذاری در کشورمان راضی کنند.

وی ادامه داد: مسیر دیگری که دنبال می‌کنیم، باز کردن راه با سایر بانک‌هاست؛ ۷ یا ۸ بانک پرطمطراق هستند که مخالفت می‌کنند اما بانک‌های دیگری نیز هستند که دارند به سمت ایران می‌آیند و این ما هستیم که باید از میان آن‌ها انتخاب کنیم.

وی در ادامه و در پاسخ به یکی از سؤالات درباره وضع تحریم‌های جدید علیه برخی اشخاص و شرکت‌های ایرانی پس از برجام، اظهارداشت: در حوزه هسته‌ای حتی یک تحریم نیز ایجاد نشده است، در حوزه غیرهسته‌ای نیز تحریم جدیدی اضافه نشده بلکه افراد جدیدی به فهرست قبلی اضافه شده‌اند.

ظریف خاطرنشان‌کرد: فراموش نکنیم که ما در حوزه موشکی با غربی‌‌ها مذاکره نکرده‌ایم و خودشان هم با صراحت می‌گویند که برنامه موشکی ایران نقض برجام نیست و فقط با قطعنامه ۲۲۳۱ همخوانی ندارد؛ پاسخ ما نیز تقویت توان موشکی جمهوری اسلامی است که یک برنامه بازدارنده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال دیگری درباره برنامه‌های وزارت خارجه برای تحکیم روابط با روسیه با توجه به تحولات منطقه، تصریح‌کرد: یکی از گسترده‌‌ترین مذاکرات اقتصادی ما با روسیه و چین است.

ظریف ادامه ‌داد: چین تصمیم دارد ۳۰ میلیارد دلار در برنامه‌های تجاری ایران سرمایه‌گذاری کند؛ با روسیه نیز یک فاینانس ۲٫۲ میلیارد دلاری بانکی داریم و برای فاینانس ۵ میلیارد دلاری نیز داریم مذاکره می‌کنیم.

وی با اشاره به‌ کارشکنی‌های عربستان سعودی در مسیر حج ۹۵، تصریح کرد: عدم شرکت جمهوری اسلامی در حج امسال، نشانه تأکید بر حفظ عزت حجاج است.

وی افزود: همه ما به عنوان یک مجموعه منسجم در برابر یک گروه متجاوز قانون‌شکن قرار گرفته‌ایم و باید با هم با آن‌ها مقابله کنیم؛ بر این اساس دولت جمهوری اسلامی دعوای حقوقی علیه ایالات متحده آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری را در همین چند روز ثبت خواهد کرد و بر اساس آن قانون‌شکنی‌های آمریکایی‌‌ها را به دنیا نشان خواهد داد.