کوه سهند، بلندای آذربایجان ناصربهزادفر-کوه سهند به عنوان عروس کوهستانهای ایران مشهور است. دامنههای سرسبز و چشمههای روان آن بسیار دلنواز هستند. این رشتهکوه در شمال مراغه واقع بوده و بلندترین قله آن جام نام دارد. سهند و جام دو قله به هم چسبیده این رشتهکوه میباشند. به گزارش مناقصه مزایده، سهند رشتهای از جبال […]
کوه سهند، بلندای آذربایجان
ناصربهزادفر-کوه سهند به عنوان عروس کوهستانهای ایران مشهور است. دامنههای سرسبز و چشمههای روان آن بسیار دلنواز هستند. این رشتهکوه در شمال مراغه واقع بوده و بلندترین قله آن جام نام دارد. سهند و جام دو قله به هم چسبیده این رشتهکوه میباشند.
به گزارش مناقصه مزایده، سهند رشتهای از جبال البرز است که در شمال مراغه و از غرب به شرق کشیده شده و بلندترین قله آن ۳۷۱۰ متر ارتفاع دارد.
قسمت اعظم سهند در سال پوشیده از برف است. دامنههای سهند در طول سال پوشیده از گل و ریحان و لاله واژگون بوده و این امر جلوههای بدیعی از طبیعت را در برابر چشم گردشگران به تماشا میگذارد.
کوه سهند با دامنههای سرسبز و پر از گل و ریحان خود شامهنواز گردشگران بوده و برای صعودکنندگان خاطرهای خوش را به یادگار میگذارد.
شقایقهای صحرایی و آلالههای روییده شده در دامنههای این کوه از جمله گونه نادر لاله واژگون هستند.
وجود ۱۸۵گونه پرنده بومی و مهاجر، وجود پستانداران متعدد و گونههای متنوع و نادر گیاهی و آبزی، دامنه سهند و جلگههای آن را به زیستگاهی مهم برای حیاتوحش تبدیل کرده و دیدن هر کدام از این مناظر برای گردشگران جالب و خاطره انگیز است.
کوه سهند علاوه بر جاذبههای دیدنی موجب رونق کشاورزی، دامداری و کندو داری در این منطقه شده و سرسبزی قسمت زیادی از آذربایجان شرقی و مراغه مدیون این کوه است.
وجود چشمههای متعدد در قله و دامنههای آن که مشهورترین آنها «قرخبلاغ»، «گوموشبلاغی»، «پری» و «گورانبلاغی» است، طراوت و لطافت را به مراغه ارمغان داده و موجب سیرابی درختان، باغات و مراتع این شهرستان میشود.
دامنههای این کوه به علت داشتن گلهای فراوان بهترین محل جهت تولید عسل بوده و عسل تولید شده در این منطقه از شهرت ویژهای برخوردار است.
سرمای زیاد در طول مدت زمستان و برف زیاد در این کوه مانع رشد درختان و درختچهها شده ولی تیرههای مختلف گیاهی که همگی به صورت علفی پایا و یک ساله هستند، در مراتع و چمنزارهای سهند به وفور یافت میشود.
مسیرهای دسترسی به قله سهند
قله سهند و همچنین قله جام دوقلهای هستند که برای رسیدن به این قلهها، پس از رسیدن به شهرستان مراغه، با حرکت از حوالی راهآهن به طرف هشترود، که با عبور از روستاهای داشآتان، مردق، سرگیزه، میمونق، به «کوردهده» میرسیم.
در انتهای ده پلی کوچک بر روی رودخانه دیده میشود. جاده خاکی از این نقطه شروع میشود که با کمی شیب و سر بالا و سنگلاخی با پیچوخمهای بلند که در ادامه به گردنه میرسد. جادهای طولانی ار میان تپه ماهورها و دشت به طرف «قیخبولاغ» میرود، وسیله نقلیه سواری و مینیبوس و… تا دامنه قله و نزدیک چشمه میرود از سمت چپ چشمه و از شیب جنوبی به طرف راه پاکوب و شمال غربی به قله سهند میرسیم. برای رسیدن به قله سهند میتوان از جاده هشترود به خراجو و احمدآباد که طولانیتر است، هم استفاده کرد. ضمناً از کوردده تا مراغه حدود ۳۵ کیلو متر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.