سقوط تولید نفت اوپک به پایین‌‌ترین میزان ۵ سال اخیر

سقوط تولید نفت اوپک به پایین‌‌ترین میزان ۵ سال اخیر نظرسنجی پلاتس نشان داد اوپک در ژوئیه با کاهش تولید بزرگ‌ترین اعضایش شامل عربستان سعودی، ایران، نیجریه، لیبی و ونزوئلا، کمترین میزان تولید نفت را در پنج سال گذشته داشته است. به گزارش ایسنا، نظرسنجی «اس‌اند پی گلوبال پلاتس» از مقامات صنعتی، تحلیلگران و بررسی […]

سقوط تولید نفت اوپک به پایین‌‌ترین میزان ۵ سال اخیر

نظرسنجی پلاتس نشان داد اوپک در ژوئیه با کاهش تولید بزرگ‌ترین اعضایش شامل عربستان سعودی، ایران، نیجریه، لیبی و ونزوئلا، کمترین میزان تولید نفت را در پنج سال گذشته داشته است.

به گزارش ایسنا، نظرسنجی «اس‌اند پی گلوبال پلاتس» از مقامات صنعتی، تحلیلگران و بررسی آمار کشتیرانی نشان داد تولید اوپک در ژوئیه با وجود رشد تولید شش عضو این گروه، به ۲۹٫۸۸ میلیون بشکه در روز سقوط کرده که ۲۱۰ هزار بشکه در روز کمتر از ژوئن بوده است.

پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید در ژوئیه افزایش یافت زیرا عربستان سعودی بسیار پایین‌تر از سقف تولیدش، نفت تولید کرد و پایبندی کمتری عراق و نیجریه به پیمان محدودیت عرضه را جبران کرد.

نرخ پایبندی ۱۱ عضو مشارکت‌کننده در پیمان کاهش تولید در ژوئیه به ۱۱۷ درصد رسید که بالاتر از ۱۰۵ درصد در ژوئن بود.

با این حال تلاش‌های اوپک برای متعادل کردن بازار به دلیل کندی رشد تقاضا در بحبوحه ضعف اقتصاد جهانی، به کندی پیش می‌رود.

قیمت نفت‌خام از اوایل ژوئیه که اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیراوپک با تمدید ۹ماهه کاهش تولید ۱٫۲ میلیون بشکه در روز تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کردند، بیش از پنج درصد کاهش پیدا کرده است.

این کاهش قیمت در حالی روی داده که تولید نفت اوپک از دسامبر که اعضای این گروه با اجرای دور دوم توافق کاهش تولید موافقت کردند، ۲٫۵۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

افت تابستانی تولید عربستان سعودی

تولید نفت عربستان‌سعودی همزمان با کاهش صادرات این کشور به مشتریان بزرگش و همچنین کاهش فعالیت پالایشگاهی ریاض، ۱۵۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به ۹٫۷۰ میلیون بشکه در روز رسید.

این پایین‌‌ترین میزان تولید عربستان سعودی در ژوئیه طی یک دهه اخیر است. معمولاً تولید عربستان‌سعودی در تابستان به دلیل افزایش دما و مصرف بیشتر نفت، افزایش پیدا می‌کند.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، به بازار‌ها اطمینان داده که این کشور تولیدش را در اوت، پایین ۱۰میلیون بشکه در روز و صادراتش را در ۷میلیون بشکه در روز حفظ خواهد کرد.

اختلالات عرضه متعدد

تولید در کشورهایی که از مشارکت در توافق کاهش تولید اوپک معاف هستند، کاهش پیدا کرد. براساس نظرسنجی پلاتس، تولید نفت ایران در ژوئیه ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۲٫۳۰ میلیون بشکه در روز رسید.

تولید نفت ونزوئلا ۳۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به ۷۳۰ هزار بشکه در روز رسید که ناشی از افت تولید منطقه اورینوکو به دلیل مشکلات برق این کشور بود. سطح تولید ونزوئلا در چند ماه گذشته بین ۷۲۰ تا ۷۶۰ هزار بشکه در روز تثبیت شده بود. با این حال تولید ونزوئلا طی یک سال گذشته بیش از نیمی کاهش پیدا کرده و تحریم‌های آمریکا، بحران اقتصادی این کشور را تشدید کرده است. ونزوئلا در ماه مه ۷۲۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود که پایین‌‌ترین میزان از ژانویه سال ۲۰۰۳ بود.

نیجریه از نظر پایبندی به کاهش تولید، بد‌ترین عملکرد را داشت و تولیدش در ژوئیه ۲۴۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سقف تولید ۱٫۹۳ میلیون بشکه در روز بود. اما این کشور آفریقای غربی موفق شد تولیدش را در ژوئیه ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد و بخشی از افزایش تولیدی که در فاصله مه تا ژوئن داشت را جبران کند.

لیبی در ژوئیه ۱٫۰۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از ماه پیش از آن بود. فعالیت میدان الشراره که بزرگ‌ترین میدان نفتی لیبی است به دلیل تعطیلی‌های ناخواسته با اختلال روبه‌رو شد.

اما کاهش تولید این کشور‌ها با افزایش اندک تولید در آنگولا، اکوادور، الجزایر، گینه استوایی، عراق و امارات متحده‌عربی جبران شد.

عراق پایبندی به توافق کاهش تولید اوپک را در ژوئیه کمتر کرد و تولیدش با ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش، به ۴٫۷۸ میلیون بشکه در روز رسید که ۲۷۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه این کشور بود. رشد تولید عراق به دلیل صادرات بالاتر از پایانه‌های جنوبی بود با این حال با کاهش بارگیری نفت از منطقه نیمه خودمختار کردستان جبران شد. اما تولید عراق از ماه مه که رکورد ۴٫۸۲ میلیون بشکه در روز تولید کرده بود، کاهش پیدا کرده است.

اوپک، روسیه و شماری دیگر از کشورهای غیرعضو اوپک در چارچوب ائتلافی معروف به اوپک پلاس، در ژوئیه توافق کردند کاهش تولید ۱٫۲ میلیون بشکه در روز را تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ تمدید کنند. این اقدام با وجود فشارهای دونالدترامپ بر این گروه برای افزایش تولید نفت به منظور جلوگیری از صعود قیمت‌ها صورت گرفت.