غول‌های اینترنتی علیه دولت قزاقستان صف کشیدند!

غول‌های اینترنتی علیه دولت قزاقستان صف کشیدند! اپل، گوگل و موزیلا مانع از فعالیت نرم‌افزار دولت قزاقستان روی برنامه‌های خود می‌شوند. این خبر پس از آن منتشر می‌شود که مشخص شده دولت قزاقستان در صدد رصد فعالیت‌های آنلاین شهروندان است. به گزارش انتخاب به نقل از بیزینس اینسایدر، گوگل، موزیلا و اپل گواهی رمزنگاری صادر […]

غول‌های اینترنتی علیه دولت قزاقستان صف کشیدند!

اپل، گوگل و موزیلا مانع از فعالیت نرم‌افزار دولت قزاقستان روی برنامه‌های خود می‌شوند. این خبر پس از آن منتشر می‌شود که مشخص شده دولت قزاقستان در صدد رصد فعالیت‌های آنلاین شهروندان است.

به گزارش انتخاب به نقل از بیزینس اینسایدر، گوگل، موزیلا و اپل گواهی رمزنگاری صادر شده توسط دولت قزاقستان را مسدود کرده‌اند. دولت قزاقستان از شهروندان خواسته بود این نرم‌افزار را در مرورگرهای خود نصب کنند اما منتقدین می‌گویند این نرم‌افزار به دولت این امکان را می‌دهد تا بر ترافیک اینترنت نظارت کند.

طبق گفته‌های دولت، این نرم‌افزار یک اقدام امنیتی مثبت است، اما محققان دانشگاه میشیگان دریافتند که نصب این نرم‌افزار روی مرورگر به دولت قزاقستان این امکان را می‌دهد تا به سایت‌هایی که افراد دسترسی پیدا می‌کنند، نظارت کرده و هر نوع رفتار کاربران را مشاهده کنند.

به گفته محققان، این برنامه جعلی ۳۷ سایت را شامل برنامه‌های پیام‌رسان گوگل، Google Docs، اینستاگرام، جی‌میل، توئیتر، فیس‌بوک و تعدادی از خدمات شبکه‌های اجتماعی روسی هدف قرارداده است. مطابق آمار استیت کانتر، گوگل محبوب‌ترین مرورگر قزاقستان است و تقریباً ۷۰ درصد سهم بازار را در اختیار دارد. گوگل، موزیلا و اپل تصمیم گرفته‌اند نرم‌افزار نظارتی دولت را که قادر به نظارت بر ترافیک اینترنت کاربران است، مسدود کنند.

گوگل و موزیلا گفته‌اند که پس از نصب این افزونه دولتی، دولت اجازه پیدا می‌کند هر کدام از پست‌های کاربران را رمزگشایی و بخوانند، از جمله رهگیری اطلاعات حساب و رمزهای عبور آنها. پریسا تبریز، از مدیران ارشد امنیتی گوگل در پیامی توئیتری خطاب به‌کاربران قزاقستانی نوشت: «ما هرگز هیچ تلاشی را که توسط دولت یا سازمان‌های وابسته به دولت برای به خطر انداختن داده‌های کاربران کروم انجام می‌شود را تحمل نمی‌کنیم. ما حمایت‌هایی خاص را انجام داده‌ایم و همواره برای تأمین امنیت کاربران خود در سراسر جهان اقدام خواهیم کرد.»

مارشال اروین، مدیر ارشد امنیت موزیلا نیز روز چهارشنبه در بیانیه‌ای نوشت: «ما چنین کارهایی را تحمل نمی‌کنیم، محافظت از کاربران و یکپارچگی وب دلیل وجود فایرفاکس است. این اولین بار نیست که دولت قزاقستان تلاش کرده است تا ترافیک اینترنت شهروندان خود را رهگیری کند. در سال ۲۰۱۵ نیز دولت قزاقستان کوشید تا این کار را با فروشگاه اینترنتی موزیلا انجام دهد.»