پرداخت وام‌ به بنگاه‌های کوچک و متوسط تأثیری در خروج از رکود ندارد

پرداخت وام‌ به بنگاه‌های کوچک و متوسط تأثیری در خروج از رکود ندارد عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران معتقد است که اختصاص ۱۰ درصد از تسهیلات جدید بانک‌ها به بنگاه‌های کوچک و متوسط که به تازگی از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، به دلیل حجم بالای بدهی‌های این بخش تأثیری در خروج از […]

پرداخت وام‌ به بنگاه‌های کوچک و متوسط تأثیری در خروج از رکود ندارد

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران معتقد است که اختصاص ۱۰ درصد از تسهیلات جدید بانک‌ها به بنگاه‌های کوچک و متوسط که به تازگی از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، به دلیل حجم بالای بدهی‌های این بخش تأثیری در خروج از رکود این بنگاه‌ها ندارد.

حامد واحدی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بحث خروج از رکود از چند سال پیش در برنامه‌های دولت بوده اما هنوز آن‌گونه‌ که انتظار می‌رفت برطرف نشده است.

وی افزود: این موضوع از چند سال پیش مطرح بود که بانک‌ها با توجه به حجم سرمایه و معوقاتشان امکان پرداخت وام به صنایع بزرگ را ندارند و باید این وام‌‌ها به سمت بنگاه‌های کوچک و متوسط که اشتغال بیش‌تری ایجاد می‌کنند، برود.

عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی ادامه‌داد: باید بسیار بیش‌تر از ۱۰ درصدی که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است به صنایع کوچک و متوسط اختصاص داده شود، چرا که امروز صنایع کوچک و متوسط ما رو به افول بوده و با مشکلات زیادی مواجه هستند.

واحدی با بیان این‌که دولت باید برای بالا بردن نرخ رشد اشتغال از صنایع کوچک و متوسط حمایت کند، ادامه ‌داد: ۱۰ درصد تسهیلات صرفاً می‌تواند مسایل روز بنگاه‌ها را حل کند و نمی‌تواند چندان برای این بنگاه‌ها تأثیرگذار باشد، چرا که بنگاه‌های کوچک و متوسط معوقات و بدهی‌های زیادی به ‌کارکنان و کارگرانشان دارند.

 

واحدی تصریح ‌کرد: رقم اختصاص داده شده کمکی به خروج از رکود صنایع کوچک و متوسط نخواهد کرد. نسبت این بنگاه‌ها به بنگاه‌های بزرگ بسیار بیش‌تر است و به لحاظ اشتغال‌زایی امکان بیش‌تری را فراهم می‌کنند، برای همین ضرورت توجه بیش‌تر به آن‌‌ها وجود دارد.