دپوی داروهای استراتژیک تا پایان بهار

دپوی داروهای استراتژیک تا پایان بهار در آستانه سومین ماه از تشکیل قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، نهمین جلسه هیأت اجرایی قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی با حضور اکثریت اعضاء و وزیر بهداشت برگزار شد. به گزارش ایسنا، در این جلسه، ابتدا با حضور هیأت اجرایی، گزارش ارزی سازمان غذا و دارو شامل […]

دپوی داروهای استراتژیک تا پایان بهار

در آستانه سومین ماه از تشکیل قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، نهمین جلسه هیأت اجرایی قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی با حضور اکثریت اعضاء و وزیر بهداشت برگزار شد. به گزارش ایسنا، در این جلسه، ابتدا با حضور هیأت اجرایی، گزارش ارزی سازمان غذا و دارو شامل گزارش ارزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل و گزارش ارزی اداره کل تجهیزات پزشکی در ماه‌های ابتدایی سال ۹۸ ارائه شد و جوانب موضوع مورد بحث و بررسی اعضاء قرار گرفت. در این نشست همچنین بر همکاری نزدیک با نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور تأکید شد. براساس گزارش‌های ارائه شده در این نشست، در ماه‌های ابتدایی سال ۹۸ تاکنون بیش از یکمیلیارد و ۲۴۵ میلیون و ۳۰۷ هزار یورو ثبت سفارش در حوزه دارو و مواد اولیه دارویی صورت گرفته و گزارش ثبت‌سفارش‌‌ها بر حسب حوزه فرآورده‌های مختلف دارویی سال ۹۸ حاکی از این است که بیش از ۵۱ درصد ارزش ثبت سفارش‌‌ها متعلق به مواد اولیه و مؤثره دارویی و ۴۱ درصد متعلق به زیر فرآورده‌ها یا محصولات نهایی دارویی است؛ شش درصد از ثبت سفارش‌ها، ماده اولیه بسته‌‌بندی و ملحقات و دو درصد سهم فرآورده‌های ملزومات دارویی گزارش شد. در ادامه این نشست، بر لزوم استفاده از مشارکت و توان و ظرفیت‌های سندیکایی مختلف و سندیکای تولیدکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی و سایر سندیکاهای مرتبط با حوزه دارو در جهت نظارت بهتر و نافذتر، کاهش هرگونه رانت و پرهیز از موازی‌کاری‌ها، تأکید شد. در ادامه نشست هیأت اجرایی قرارگاه، بررسی فهرست کمبودهای به روزرسانی شده دارویی انجام شد که در این زمینه برای رفع کمبود‌ها و پیشگیری از کمبودهای احتمالی راهکارهای پیشنهادی اعضای مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موارد مصوب جهت اجراء به واحدهای مربوطه ابلاغ شد.

پیگیری هزینه‌های تحمیلی جابه‌جایی و نقل‌وانتقال ارز

از جمله موضوعات دیگر مورد بحث در این زمینه، پیگیری هزینه‌های تحمیلی جابه‌جایی و نقل‌وانتقال ارز به خصوص در اروپا و راهکارهای جبران یا حذف هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر ناشی از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد که موضوع از سوی بانک‌مرکزی مورد پیگیری قرار گیرد و همچنین پیگیری و بررسی مسیرهای موازی و ظرفیت‌های جدید در نقل‌وانتقالات مالی و بانکی بین‌المللی از جمله مواردی بود که به تفکیک مورد بحث و بررسی اعضاء قرار گرفت. توجه و همکاری دولت، به ویژه بانک‌مرکزی در تخصیص ارز و تأمین ارز مورد نیاز دارو و مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی در ماه‌های اخیر مورد تقدیر اعضاء قرار گرفت. همچنین، مقرر شد تا تیم مشترکی از سوی قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی جهت ارزیابی مشکلات تأمین صافی دیالیز تولید داخل و پیشگیری از بروز کمبود در این حوزه در ماه‌های آتی، گزارش خود را ظرف هفته آینده به وزیر بهداشت و قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی ارائه کنند. گزارش عملکرد هیأت امنای ارزی پایان‌بخش این جلسه قرارگاه بود و آنچه در این میان جلب توجه می‌کرد، اقدام هیأت امناء در راستای عملیاتی شدن مصوبه قبلی قرارگاه مبنی بر تأمین ذخیره استراتژیک اقلام موضوع فعالیت هیأت امناء تا پایان بهار سال ۹۹ بود که با توجه به تمهیدات انجام شده، هیأت امنای ارزی عملاً این دپوی استراتژیک، تا پایان خردادماه سال ۱۳۹۹ فراهم آمده است. در گزارش هیأت امنای ارزی در راستای حمایت از رونق تولید و تولید داخلی ظرف ماه‌های اخیر بیش از ۷۲ درصد خرید از تولیدکنندگان داخلی انجام شده است. بنابر اعلام وبدا، لزوم تشکیل قرارگاه‌های استانی تأمین دارو و تجهیزات پزشکی موضوع دیگری بود که در این جلسه به بحث و بررسی گذاشته شد و از سوی وزیر بهداشت به کلیه دانشگاه‌هایی که تاکنون قرارگاه‌های استانی آنها تشکیل نشده و یا تشکیل جلسه نداده است، ۴۸ ساعت برای تشکیل قرارگاه استانی فرصت داده شد و تأکید شد مسؤولیت تأخیر یا عدم ارائه گزارش جلسات و مصوبات جلسه قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات استانی به سازمان غذا و دارو، با رؤسای دانشگاه‌های مربوطه خواهد بود. پایان بخش این نشست، تأکید وزیر بهداشت بر اولویت تأمین داروی بیماران خاص و مسؤولیت سازمان غذا و دارو در راه‌اندازی سامانه‌ تحویل داروی بیماران خاص بود.