آرزو نمیکنم مسکن از خواب بیدار شود! یک کارشناس مسکن با بیان اینکه آرزو نمیکند بخش مسکن از خواب ۳ ساله بیدار شود، گفت: با سیستم فعلی حاکم بر حوزه مسکن بهتر است این بخش همچنان در رکود باقی بماند. به گزارش ایسنا، محمد عدالتخواه اظهار کرد: دولت فکر میکند به دلیل حجم اشتغالی که […]
آرزو نمیکنم مسکن از خواب بیدار شود!
یک کارشناس مسکن با بیان اینکه آرزو نمیکند بخش مسکن از خواب ۳ ساله بیدار شود، گفت: با سیستم فعلی حاکم بر حوزه مسکن بهتر است این بخش همچنان در رکود باقی بماند.
به گزارش ایسنا، محمد عدالتخواه اظهار کرد: دولت فکر میکند به دلیل حجم اشتغالی که طی سالها در بخش مسکن ایجاد شده باید این بخش را از رکود خارج کند؛ در حالی که میتواند شاغلان حوزه مسکن را که فقط برای سودآوری گذشته در این بخش کار میکردند به سایر بخشهای نزدیک به مسکن هدایت کند و با سودآور کردن تولیدات سایر کالاهای مورد نیاز جامعه شغل ایجاد کند.
وی افزود: در شرایطی که مسکن هنوز حباب دارد خانه اولیها زیر بار قرض ۱۶۰ میلیون تومانی میروند و اگر الان مستاجر هستند در آینده به بدهکاران بانکی تبدیل میشوند. ۱۲ سال اقساط دو میلیون تومان با بهره ۱۳ درصد رقم کمی نیست و غالب افراد جامعه قادر به پرداخت آن نیستند.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه قطعاً بانکها مابقی رقم سود وام مسکن یکم را به عنوان یارانه از دولت دریافت خواهند کرد، گفت: دولت با این اقدام فشار بودجهای به خود میآورد؛ در حالی که میتواند از راههای دیگر خانه را ارزان کند. البته راه دولت قبل اشتباه بود که میخواست ۳۰ سال عقبافتادگی را یکدفعه با مسکن مهر جبران کند که اقدامی پوپولیستی بود و مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد.
عدالتخواه تأکید کرد: با این حال اقداماتی همچون پرداخت وام برای خرید خانههایی که زمین آنها بسیار گران است تأیید نمیکنم. این روند کماکان به نفع سوداگران و کسانی است که ارزش افزوده قیمت زمین را به جیب میزنند. اگر دولت واقعاً میخواهد برای مسکن اقشار پایین جامعه فکری کند باید هزینههای زمین را کاهش دهد؛ چرا که در شهر تهران ۲٫۵ میلیون تومان در هر متر مربع را قیمت زمین به خود اختصاص میدهد.
وی با طرح این سؤال که چرا دولت با وجود تعداد بسیار زیاد مسکن خالی در کشور کماکان در این بخش پول توزیع میکند؟ گفت: کمکهای دولتی شاید بتواند تکانی به بازار مسکن بدهد اما این اقدام نوعی مُسکِن است و برای درمان قطعی مسکن باید ساختارها اصلاح شود. هرچقدر حجم پول را به سمت بازار مسکن هدایت کنیم فقط توقعات دهکهای متوسط و بالای جامعه بالا میرود و مشکل مسکن دهکهای پایین لاینحل باقی میماند.
به گفته این کارشناس مسکن، تخریب خانههای نو، کوهخواری، زمینخواری، تبدیل سرمایههای مملکت به آجر و سیمان و ایجاد مشکلات زیستمحیطی که در نتیجه مکانیزم حاکم بر بخش مسکن ایجاد شده هنر نیست. در کشورهای توسعه یافته اصلا کلنگ نمیزنند. کلنگزنی روشی است که بساز و بفروشهای ایرانی باب کردهاند.
عدالتخواه افزود: اقدام لازم در بخش مسکن، ترمیم خانههای بیکیفیت و افزایش مدت بهرهوری است. از این راه هم میتوانیم مسکن تولید کنیم. در کشورهای دیگر خانههای قدیمی را به دو سه واحد تبدیل میکنند و تخریب به هیچ وجه صورت نمیگیرد.
وی تصریح کرد: باید درسهای خوبی از رکود مسکن که وارد سومین سال خود شده است ،بگیریم. این رکود نشان داد که متقاضیان مصرفی کاهش یافتهاند و در نتیجه سرمایهگذاری در این بخش مانند گذشته سودآور نیست. بنابراین یکی از خطهای تولید باید به اصلاح ساختمانهای موجود اختصاص یابد.
این کارشناس مسکن تأکید کرد: اگر دستاندرکاران بخواهند به صورت کاذب رکود مسکن را حل کنند مجبورند با انواع و اقسام تبلیغات دولتی و غیردولتی پول را به این سمت هدایت کنند. این شگردها ممکن است مقداری بتواند رکود را کاهش دهد ولی نمیتواند آن را اساسی درست کند و فقط منافع مالکین و سرمایه گذاران را تأمین میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.