ربیعی در مجلس مطرح کرد کسری ۳۶ هزار میلیارد تومانی صندوقهای بازنشستگی و بیمهای تا پایان ۹۴ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارایه گزارشی از وضعیت نامناسب صندوقهای بیمهای و بازنشستگی اظهار کرد: جمع کسری صندوقهای بیمهای و بازنشستگی تا پایان سال ۹۴، ۳۶ هزار میلیارد تومان است. به گزارش ایسنا، علی ربیعی […]
ربیعی در مجلس مطرح کرد
کسری ۳۶ هزار میلیارد تومانی صندوقهای بازنشستگی و بیمهای تا پایان ۹۴
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارایه گزارشی از وضعیت نامناسب صندوقهای بیمهای و بازنشستگی اظهار کرد: جمع کسری صندوقهای بیمهای و بازنشستگی تا پایان سال ۹۴، ۳۶ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی با بیان اینکه وضعیت صندوقهای بازنشستگی ناخوشایند است، گفت: بنده پیش از این در جلسه غیرعلنی مجلس نهم نیز در این باره به نمایندگان گزارش دادم که وضعیت صندوقها ناپایدار است و دولت و مجلس باید برای پایدارسازی اقدامات اساسی انجام دهند.
وی افزود: این وزارتخانه مسؤول مستقیم ۴ صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، کارکنان صنعت فولاد، کشاورزان و روستاییان است و تنظیم و هدایتگری سایر صندوقها را نیز برعهده دارد. در واقع بیش از ۵۰ میلیون نفر از افراد تحت پوشش این ۴ صندوق قرار دارند و اگر میزان پوشش بیمه سلامت را هم اضافه کنیم تمام جمعیت کشور به معنای واقعی تحت پوشش این ۴ صندوق و بیمه سلامت هستند.
ربیعی ادامه داد: میزان کسری تصویب شده در بودجه سازمان تأمین اجتماعی تا پایان ۹۴، ۱۵ میلیارد تومان، صندوق بازنشستگی کشوری ۳٫۳ هزار میلیارد تومان، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد ۱٫۴ هزار میلیارد تومان است و اگر کسریهای مرتبط با سایر صندوقها را مرتبط کنیم ۱۳٫۳ هزار میلیارد تومان میشود. بنابراین جمع کسری صندوقهای بازنشستگی و بیمهای تا پایان سال ۹۴، ۳۶ هزار میلیارد تومان میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اظهار کرد: عدم پرداختن به صندوقها و ادامه دادن سیاستهای گذشته بحرانها را پیچیدهتر میکند. برای مجلس این مثال قابل تأمل است که صندوق تأمین اجتماعی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۲ از حدود ۴۲۰۰ میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان کمبود بودجه داشته و بدهی دولت به این صندوقها نیز اضافه شده است.
وی تصریح کرد: پایینبودن سن بازنشستگی، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، واگذاری شرکتهای زیانده، رکود بازار سرمایه و عدم رعایت ملاحظات درباره صندوقها از برخی علل اصلی برای بحران صندوقها به شمار میرود.
ربیعی ادامه داد: به عنوان مثال از سال ۱۳۵۳ تا سال ۱۳۸۳ یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بازنشسته شدهاند اما بر اثر سیاستهای رضایتبخش موقت و کوتاه مدت این عدد ظرف ۸ سال به اندازه ۳۰ سال به تعداد بازنشستهها اضافه شده است.
وی با بیان اینکه صندوقها را موتور توسعه کشور باید بدانیم، گفت: از مجلس درخواست دارم که کمیته مشترکی میان مجلس و دولت برای پایدارسازی صندوقها تشکیل شود.
وزیر کار در مورد وضعیت اشتغال نیز اظهار کرد: این وزارتخانه، دبیرخانه شورای عالی اشتغال بوده و نقش تعیینکنندهای دارد. البته انباشت نیروی بیکار در کشور تحت تأثیر تحولات جمعیتی اجازه نمیدهد که با روشهای گذشته مسأله اشتغال را رفع کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: احداث واحدهای سرمایهبر فولادساز از ۸ هزار تا یک میلیون تنی نیز کمکی به ظرفیت اشتغال نکرده است و از اوایل دهه ۹۰ تعطیلی آغاز شده است و همین رویه در خصوص سایر صنایع نیز وجود دارد لذا تنگنای منابع مالی و دشواری جذب سرمایه خارجی کمکی به این رویکرد را نامشخص کرده است زیرا این سرمایهگذاریها به این نحو مناسب این دوران نیست.
ربیعی خاطرنشان کرد: بدون چرخش مجلس و دولت و همه مشارکتکنندگان زمینهساز برای توسعه صنایع متوسط، کوچک و خرد مشکل اشتغال قابل حل نیست بنابراین اگر بخواهیم به برنامه اشتغال پاسخ دهیم باید به رویکردهایمان نسبت به توسعه و رشد توجه کنیم.
وزیر کار در ادامه از نمایندگان درخواست کرد که برای پیشبرد رویکردها و راهکارهای مناسب با دولت و وزارتخانه همراهی کنند، البته رویکردهای جدید به معنای سیاست پرداخت وام نیست زیرا توسعه اشتغال محلی رخ میدهد و زمانی امکانپذیر است که ظرفیتهای محلی با مشارکتهای مناسب در دستور کار سیاستگذاری قرار گیرد در نتیجه نسخه واحد پیچیدن برای استانها و مناطق زهر تلخ برای اشتغال است.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه باید بیاموزیم مشاغل کوچک به عنوان یک راهکار هستند، گفت: رسیدن به رشد اشتغالزا نیازمند توسعه نیروی انسانی واحد است در حالی که نیروی کار کشور به شدت غیرماهر و فاقد استانداردهای امروز دنیا است، در نتیجه توسعه آموزش به شکل فعلی درمان مشکل مهارت نبوده و نخواهد بود و آموزش فنی و حرفهای در این زمینه نقش مهمی دارند و تکمیل این آموزشها از ضرورتهای راهبردی این کشور است.
وی همچنین اظهار کرد: از مجلس انتظار دارم برای تحقق شعار هر ایرانی یک مهارت مؤثر وزارتخانه را یاری کنند.
وزیر کار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مسأله رفاه اجتماعی و مبارزه با فقر گفت: سیاستگذاری در این مسأله با چالش جدی مواجه است و اگر میخواهیم با فقر بهطور واقعی مبارزه کنیم، باید یکپارچگی نظام رفاه را جدی بگیریم و نظام یکپارچه هم مشتمل بر حمایتهای اجتماعی، بیمههای درمانی و مبارزه با فقرهای چندگانه است.
وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد بسیاری از موفقترین کشورهای جهان از سیستم یکپارچه استفاده کردهاند. توزیع ناهدفمند بودجه رفاهی نظیر توزیع یارانه نقدی و اعمال سیاستهای جبرانی که بنده آن را صدقهای میخوانم مشکلاتی را به دنبال داشته است و ما امروز در زمینه مبارزه با فقر نتوانستیم با بودجههای خرج شده نتایج خوبی بگیریم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.