نهادهای متولی، ردیف بودجه‌ای برای مقابله با اعتیاد ندارند

نهادهای متولی، ردیف بودجه‌ای برای مقابله با اعتیاد ندارند نماینده مردم قصرشیرین در مجلس با انتقاد از نبود ردیف بودجه مشخص در بهزیستی برای مقابله با اعتیاد، گفت: دولت باید با حمایت‌های اجرایی، عملیاتی و میدانی به‌طور خاص از افزایش تعداد معتادان جوان و نوجوان در کشور جلوگیری کند. به گزارش خانه ملت، فرهاد تجری […]

نهادهای متولی، ردیف بودجه‌ای برای مقابله با اعتیاد ندارند

نماینده مردم قصرشیرین در مجلس با انتقاد از نبود ردیف بودجه مشخص در بهزیستی برای مقابله با اعتیاد، گفت: دولت باید با حمایت‌های اجرایی، عملیاتی و میدانی به‌طور خاص از افزایش تعداد معتادان جوان و نوجوان در کشور جلوگیری کند.

به گزارش خانه ملت، فرهاد تجری در خصوص اظهارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر وجود ۵ تا ۶ میلیون نفر معتاد در کشور، گفت: در سالیان گذشته مواد موجود در قانون، نشان از رویکرد اتهامی و مجرمانه نسبت به اعتیاد و افراد معتاد داشت، اما با توجه به تعداد بسیار و آمار بالای معتادان در کشور این رویکرد، تغییر کرده و جامعه و قانون‌گذار یک فرد معتاد را به عنوان یک بیمار می‌شناسد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، افزود: با توجه به آسیب‌پذیر بودن این قشر و این‌که افراد بسیاری از جمله کودکان و نوجوانان در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دارند، باید با اتخاذ تدابیر ویژه و استفاده از راهکارهای حقوقی و قانونی مانند تدوین قانون حمایت از کودکان بخشی از این نیاز و ضرورت را سامان بخشی کرد.

وی با بیان این‌که دولت باید با حمایت‌های اجرایی، عملیاتی و میدانی به‌طور خاص از افزایش تعداد معتادان جوان و نوجوان در کشور جلوگیری کند، تصریح کرد: البته باید دستگاه‌هایی به عنوان متولی برای مقابله با اعتیاد کودکان و نوجوانان به‌طور ویژه پیش‌بینی و اعتبارات لازم برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر این‌که در حال حاضر نمی‌توان یک نهاد خاص را مسؤول مقابله با اعتیاد کودکان معرفی کرد، گفت: طبق آن‌چه که می‌توان از روح قانون استنباط کرد، درحال حاضر نهادهایی مانند بهزیستی، دادستانی و کمیته امداد در بحث اعتیاد و به‌طور خاص اعتیاد جوانان دخیل هستند؛ اما متأسفانه هم‌اکنون ردیف بودجه‌ای مشخص و رسالت تعریف‌شده برای این نهاد‌ها در جهت مقابله با اعتیاد وجود ندارد، بنابراین نیاز است که دولت به این حوزه ورود جدی داشته باشد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب در مجلس با اشاره به این‌که عملکرد دستگاه‌هایی چون بهزیستی در بحث اعتیاد متناسب با امکانات موجود قابل قبول است، تصریح کرد: متأسفانه از آن‌جایی که برای این دستگاه‌ها وظایف متعددی تعریف شده است، نمی‌توان انتظار داشت که به بحث اعتیاد جدای از موارد و مسایل دیگر نگاه جدی شود؛ البته می‌توان با پیگیری لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در مجلس قبل تصویب شد اما فرصت بررسی در صحن علنی مجلس را پیدا نکرد، تا حدودی مشکلات مربوط به این قشر را حل کرد.

 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده که حداقل ٥ تا ٦‌میلیون نفر در کشور درگیر اعتیاد هستند و این مسأله، خانواده‌های زیادی از جمله کودکان و نوجوانان را گرفتار می‌کند.