شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه‌بندی می‌شوند !

با در نظر گرفتن امتیازات و حمایت‌های ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه‌بندی می‌شوند ! رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان از در نظر گرفتن سه طرح جایگزین خدمت سربازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد. به گزارش ایرنا، سیدمحمد صاحبکار در نشست مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس و مرکز رشد فناوری نخبگان با اعلام […]

با در نظر گرفتن امتیازات و حمایت‌های ویژه

شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه‌بندی می‌شوند !

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان از در نظر گرفتن سه طرح جایگزین خدمت سربازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش ایرنا، سیدمحمد صاحبکار در نشست مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس و مرکز رشد فناوری نخبگان با اعلام این خبر گفت: جایگزین خدمت سربازی نیروهای متخصص در پادگان‌ها، خدمت در دستگاه‌های دفاعی و دولتی است. این موضوع مختص شرکت‌های دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیانی است که داخل پارک‌های فناوری مستقر باشند.

صاحبکار با اشاره به سایر طرح‌های حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در فضاهای مسکونی در شهر تهران با شرایط معینی فراهم شده است و راه‌اندازی مرکز مشاوره رایگان به صورت تلفنی، حضوری و کتبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان بخش دیگری از طرح‌های حمایتی ما هستند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده، اهم مشکلات این نوع شرکت‌ها در ۳۸ سرفصل خلاصه شده و با به‌کار‌گیری مشاوران متخصص، مسیرهای مناسب برای رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان گفت: پارک فناوری پردیس، قطب فناوری غرب آسیاست و رسیدگی به مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور در جمع آنها در جایی مثل پارک‌های فناوری، فرصت مناسبی برای طرح مسائل به صورت حضوری است.

صاحبکار در ادامه اظهار کرد: از سال ۸۳ و ابتدای برنامه چهارم توسعه بحثی درخصوص ایجاد مزایا و تسهیلات برای پارک‌های فناوری شروع و در این برنامه مصوبه‌ای در قالب برنامه پنج ساله برای ایجاد تسهیلات شرکت‌های مستقر در پارک‌های فناوری و مناطق آزاد برنامه‌ریزی شد. یکی از نکات بسیار مهم، شکل‌گیری صندوق‌های پژوهش و فناوری در کنار پارک‌های فناوری در مناطق مختلف بود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان عنوان کرد: پارک‌های فناوری به عنوان متولیان برنامه توسعه در مناطق مختلف کشور تشکیل شده بودند و صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان بازوی مالیِ مکمل پارک‌های فناوری شکل گرفتند.

صاحبکار افزود: بعد از شش سال، در سال ۸۹ قانونی تحت عنوان «حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان» تصویب کردیم و فرآیندی که در برنامه پنج ساله چهارم توسعه ذکر شده بود، به عنوان قانون دائمی تصویب شد.

وی گفت: از سال ۹۲ نیز، قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، با نوشتن آئین‌نامه و فرآیند‌‌ها اجرایی شد.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان گفت: شرکت دانش‌بنیان باید در حوزه فناوری برتر فعالیت کند و در حوزه‌ «های‌تک» قرار داشته باشد. شرکتی که در حوزه «مدیوم‌تک» و یا «لوتک» فعالیت می‌کند، می‌تواند واحد فناور شود و عضو پارک باشد؛ اما نمی‌تواند دانش‌بنیان تلقی شود.

وی ادامه داد: در دنیا صنایع مختلف را براساس «عمق تحقیق و توسعه» یا «چگالی توسعه» دسته‌بندی می‌کنند. چگالی بالا «های‌تک»، یک پله پایین‌تر «مدیوم های‌تک»، پله پایین‌تر «مدیوم‌لوتک» و آخرین «لوتک» محسوب می‌شود.

وی گفت: ملاک انتخاب براساس میزان تحقیق و توسعه‌ای است که یک شرکت باید انجام دهد و به یکسری مشکلات فائق آید، تعریف می‌شود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان عنوان کرد: براساس مدل بومی کشور، یک مدل تهیه کردیم و پیچیده‌‌‌ترین محصول در هر حوزه علمی که در کشور امکان تولید داشتیم را به عنوان «های تک» برگزیدیم و بر همین اساس رتبه‌های پایین‌تر را چیدیم.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان سطح بالا که بیشترین تحقیق و توسعه را دارند، معافیت مالیاتی می‌گیرند و سطح دوم تأیید، بدون معافیت مالیاتی و سطح پایین هم عدم تأیید است.

صاحبکار در ادامه تصریح کرد: استاندارد ملی و معیار‌‌ها را اعلام می‌کنیم و شرکت‌ها براساس معیار‌‌ها با ما وارد بحث می‌شوند و در صورت اعتراض به سطح تعیین شده، ما به اعتراض آنها رسیدگی می‌کنیم. محصول هر شرکت نسبت به چند هزار محصول جایابی، مقایسه و سطح‌بندی می‌شود. در حال‌حاضر ۴۵۱۰ شرکت به عنوان دانش‌بنیان تأیید شده‌اند.

صاحبکار گفت: تأییدیه شرکت‌های دانش‌بنیان هر دو سال یکبار تمدید می‌شوند. کارگروه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز هر سال معیارهای ارزیابی را پنج درصد سخت‌تر می‌کند. این تصمیم کارگروه ارزیابی به منظور افزایش کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است تا به برخی از صنایعِ با کیفیت پایین تبدیل نشوند.

براساس اعلام روابط‌عمومی‌ پارک فناوری پردیس، وی با اشاره به شرکت‌های حذف شده، خاطر نشان کرد: یک‌هزاروسیصد شرکت که در سال ۹۲ تأییدیه داشته‌اند، در سال‌جاری معیارهای جدید را احراز نکردند و حذف شدند؛ چرا که کیفیت برای ما از کمیت مهم‌تر است و به دنبال آمار و ارقام بالا نیستیم.