آرامکو یکشبه ۵۰۰ میلیارد دلار از دست داد حمله به تأسیسات شرکت ملی نفت عربستان لطمات وسیعی بر جا گذاشته در حالیکه قرار است که این شرکت تا چند هفته دیگر وارد بازار بورس شود. تحلیلگران تخمین میزنند که ارزش این شرکت با این حمله «۵۰۰ میلیارد دلار افت کرده باشد». به گزارش ایسنا، شرکت […]
آرامکو یکشبه ۵۰۰ میلیارد دلار از دست داد
حمله به تأسیسات شرکت ملی نفت عربستان لطمات وسیعی بر جا گذاشته در حالیکه قرار است که این شرکت تا چند هفته دیگر وارد بازار بورس شود. تحلیلگران تخمین میزنند که ارزش این شرکت با این حمله «۵۰۰ میلیارد دلار افت کرده باشد».
به گزارش ایسنا، شرکت «آرامکو» در عربستان بعد از حمله به دو پالایشگاه «بقیق» و «خریص» سرنوشت نامعلومی در بازار بورس پیدا کرده است.
امین ناصر، مهندس ۶۱ ساله سعودی و مدیرعامل شرکت «آرامکو»، قصد دارد ظرف چند هفته آینده این بزرگترین شرکت نفتی جهان را وارد بازار بورس کند؛ اتفاقی که بازارهای بینالمللی بورس بیصبرانه انتظارش را میکشند، چرا که قرار بوده که این بزرگترین ورود یک شرکت به بازار بورس از نظر حجم سرمایه باشد.
شبکه «انتیوی» در گزارشی به قلم «ولفرام وایمر» مینویسد: «ریاض امید دارد که ارزش این شرکت بیش از دوهزار میلیارد دلار تعیین شود. با نگاهی به ارزش شرکت «لوفتهانزا» که هفت میلیارد دلار است میفهمیم اگر چنین اتفاقی بیفتد ارزش «آرامکو» حدود ۳۰۰ برابر «لوفتهانزا» خواهد شد.
اما حملاتی که به پالایشگاههای «آرامکو» صورت گرفته صرفنظر از اینکه عامل آن شبهنظامیان حوثی یمن باشند یا یک گروه دیگر، عربستان را چه از نظر نظامی و چه از نظر اقتصادی تحت تأثیر قرار داده است.
این حملات زیانهای اقتصادی عظیمی به بار آوردهاند که بر ارزش «آرامکو» بهسرعت تأثیر گذاشته است. تحلیلگران پتروشیمی در لندن میگویند، سرمایهگذاران جهان از این پس ریسک سرمایهگذاری در این شرکت را بالاتر از گذشته میدانند و ارزش سهام «آرامکو» در شرایط فعلی با خطر ریزش شدید روبهروست.
از نظر آنها، حتی اگر اوضاع در این شرکت بهسرعت به حال عادی بازگردد ارزش درازمدت این شرکت باید کاملاً از نو ارزیابی شود.
به گفته آنها، اکنون دیگر آسیبپذیری آرامکو بر همگان روشن شده و کسی ارزش درازمدت این شرکت را بیش از یکونیم هزار میلیارد دلار ارزیابی نمیکند. با این وصف میتوان گفت که ارزش این شرکت تنها در یک شب دستکم ۵۰۰ میلیارد دلار پایین آمده است.
قرار بود که اولین ورود «آرامکو» به بازار بورس در اوایل نوامبر اتفاق بیفتد. شاهزاده عبدالعزیزبن سلمان، وزیر جدید انرژی عربستان، چند هفته پیش گفته بود، این کشور در صدد است «آرامکو» را هر چه سریعتر وارد بازار بورس کند. حتی بنا بود «آرامکو» ابتدا فقط وارد بازار داخلی بورس شده و در سال ۲۰۲۰ وارد بازار بینالمللی بورس (احتمالاً لندن) شود. اینک با این حملات همه این طرحها به مخاطره افتاده است.
فروش سهام شرکت «آرامکو» طرح برجسته محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است. او قصد داشت که درآمد حاصل از این فروش را در صنایع جدید سرمایهگذاری کند تا اقتصاد عربستان را چندوجهی کرده و از وابستگی به عایدات نفتی برهاند. طرح او این بود که ابتدا پنجدرصد از ارزش کل شرکت به صورت سهام وارد بازار بورس شده و ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد به دست بیاید.
شرکت «آرامکو» هر روز ۵۰۰ میلیون دلار سود میدهد. این شرکت روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت استخراج میکند که سه برابر شرکتهای نفتی نظیر «اکسونموبیل» است.
حمله به دو پالایشگاه این شرکت باعث شد که حدود نیمی از تولیدات نفتی و گازی آن متوقف شود. لطمات وسیع گزارش شده ولی هنوز جزییات ابعاد آن روشن نشده است. برخی از کارشناسان بر این باورند که بازسازی و ترمیم خرابیهای ناشی از حمله به پالایشگاه «بقیق» میتواند چندین ماه طول بکشد.
شبهنظامیان حوثی در یمن مسؤولیت این حملات را بر عهده گرفتهاند اما گزارشها و اظهار نظرهایی نیز مدعی «دست داشتن ایران» در این حملات شدهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، اعلام کرده که کشورش آماده حمایت از عربستان سعودی است اما منتظر «تعیین قطعی» مسؤول این حملات است.
ترامپ تأکید کرده که مایل نیست وارد یک درگیری جدید شود اما در عین حال گفته که «بعضی اوقات آدم باید این کار را بکند»، بهخصوص زمانی که موضوع بر سر «یک حمله خیلی بزرگ» است که میتواند پیامدهای «خیلیخیلی بزرگتری» داشته باشد».
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.