دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران عنوان کرد ارجاع دانشآموزان معتاد به بیمارستان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه در حال شناسایی و درمان دانشآموزان مصرفکننده موادمخدر هستیم، اعلام کرد: بیمارستان مخصوصی برای درمان دانش آموزان معتاد در نظر گرفتهایم و درمان آنها را به […]
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران عنوان کرد
ارجاع دانشآموزان معتاد به بیمارستان
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه در حال شناسایی و درمان دانشآموزان مصرفکننده موادمخدر هستیم، اعلام کرد: بیمارستان مخصوصی برای درمان دانش آموزان معتاد در نظر گرفتهایم و درمان آنها را به صورت متمرکز انجام میدهیم.
به گزارش ایرنا، محمدرضاآذرنیا در نشستی خبری به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر راهکارهای مقابله با اعتیاد بین جمعیت دانشآموزی، اظهار کرد: نرخ شیوع اعتیاد در مدارس کشور ۱٫۲ درصد است و در این زمینه اقداماتی را آغاز کردهایم.
وی افزود: در حال شناسایی دانشآموزانی هستیم که درگیر مصرف مواد مخدر هستند. سعی کردیم مخفی کاری و پنهان کاری در این قشر را کنار بگذاریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از تشکیل کمیتهای با حضور نماینده بهزیستی، آموزش و پرورش و دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و اظهار کرد: در حال کار بر روی این دانشآموزان هستیم و مشغول جداسازی آنها هستیم تا تحت درمان قرارشان بدهیم البته این اقدامات به گونهای انجام میشود که به درس آنها لطمه نخورد. بیمارستان خاصی هم برای درمان دانش آموزان مصرف کننده مواد مخدر در نظر گرفته شده است که اینها پراکنده نباشند و بتوانیم به صورت متمرکز برای درمانشان اقدام کنیم.
آذرنیا همچنین درباره تغییرات قیمتی مواد مخدر در تهران در سال جاری اظهار کرد: امسال قیمت مواد مخدر تغییر چندانی نداشته است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۵ مبارزه با مواد مخدر از سوی مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین اولویت در حوزه آسیبهای اجتماعی اعلام شد، اظهار کرد: ایشان در طول سال جلساتی با مسؤولان تراز اول کشور دارند و بهطور مرتب گزارشات را دریافت و وضعیت را رصد میکنند.
وی ادامه داد در حالی که ۹۰ درصد مردم اولین دغدغه خود را شیوع اعتیاد میدانند، این حساسیت و ورود مقام معظم رهبری به موضوع بیجهت نیست. مبارزه با مواد مخدر از مصادیق عینی مقابله با تهاجم فرهنگی و گستردگی آن شاید کمتر از جنگ تحمیلی نباشد. اعتیاد چهارمین بحران دنیاست و بعد از نفت، توریسم و اسلحه چهارمین منبع اقتصادی برای گردانندگان این حوزه قلمداد میشود و ۱۰ میلیون نفر در این بخش شاغل هستند.
مرگ روزانه ۱۰ نفر به علت سوء مصرف مواد مخدر
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه تهران نهمین استان از نظر نرخ شیوع اعتیاد است عنوان کرد: بیش از ۹۷ درصد مردم جامعه پاک هستند اما آلودگی همین ۳درصد نیز جای نگرانی دارد. سالانه ۱۰هزار میلیون تومان لطمات اقتصادی ناشی از مواد مخدر به کشور است و مهمترین زمینه شرارت، سرقت و اعمال منافی عفت اعتیاد است. همچنین چهارمین عامل مرگ و میر محسوب میشود و در سالهای اخیر روزانه ۱۰ نفر به علت سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
آذرنیا در ادامه به اعلام آمار مقابله با عرضه در سال گذشته و دو ماه ابتدایی امسال پرداخت و گفت: سال گذشته ۷۴ هزار و ۸۱۵ نفر خرده فروش در سطح استان دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شدند. این میزان در دو ماهه اول سال جاری ۱۵ هزار و ۷۰۶ نفر است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۲۷ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر و در دو ماهه اول امسال نیز ۷۳۸۳کیلوگرم مواد مخدر کشف شد.
آذرنیا افزود: در سال گذشته ۹۷۶۰ معتاد متجاهر و در دو ماهه اول امسال ۳۸۲۷ نفر ساماندهی شدند که از آمار امسال ۸۰ نفر زن هستند.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر تهران با بیان اینکه ظرفیت درمان معتادان در سالهایی گذشته ۴۰۰ نفر در سطح استان بود که اکنون به ۴۰۰۰ نفر افزایش یافته است عنوان کرد: موفق شدیم در دو ماهه اول امسال ۳۸۰۰ نفر را تحت درمان قرار دهیم. از این تعداد ۱۵۰۰ ظرفیت را شهرداری تهران و مابقی از طریق مراکز ماده ۱۵ بهزیستی انجام شد. قصد داریم این ظرفیت را به ۶۰۰۰ نفر برسانیم.
وی در ادامه از تملک مرکزی در حکیمیه از سوی شهرداری برای بازتوانی معتادان خبر داد و گفت: در حال حاضر شهرداری تهران مشغول تجهیز این ملک است که ظرفیت نگهداری ۲۰۰۰ نفر دارد و متعلق به شرکت عمران اکباتان است. این ملک ۳۰۰۰۰ متر مربع مساحت دارد و برخوردار از ۱۳۰۰۰متر سوله است. قرار است این ملک برای بازتوانی معتادان آماده شود. البته قبلاً به علت برخی اعتراضات مردمی متوقف شده بود اما اکنون مشکلات و دغدغهها برطرف شده است.
فعالیت ۲۲ خانه بهاران
وی به موضوع آمادهسازی خانههای بهاران از سوی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: قرار بود سال گذشته شهرداری تهران ۴۴ مرکز بهاران هر یک با ظرفیت ۱۵۰ نفر را آماده کنند. امروز ۲۲ مرکز بهاران فعال شده و بیش از ۲۰۰۰ نفر تحت بازتوانی در این مراکز قرار گرفتهاند. مابقی خانههای بهاران نیز در حال تجهیز هستند و باید از شهرداری تهران برای این اقدام تقدیر کرد.
آذرنیا با اشاره به اینکه وقتی معتاد متجاهر توسط ستاد جمعآوری میشود به مدت یک تا ۳ ماه تحت درمان قرار میگیرد گفت: برای ادامه چرخه بهبود، این معتادان بهبود یافته به مراکز بهاران انتقال پیدا میکنند و به مدت ۶ ماه در آن نگهداری میشود. در این مدت امر بازتوانی حرفهآموزی و جامعهپذیری آنها انجام میشود، البته باید گفت ماندن در مراکز بهاران تمایلی است.
وی ادامه داد اولین پذیرش ما در مراکز بهاران در بهمن ماه سال گذشته اتفاق افتاد و ۴ ماه از آن زمان سپری شده است و هنوز بازخوردی از وضعیت این افراد و تأثیر مراکز بهاران نداریم.
مرگ ۳ تن به دلیل مسمومیت با تریاک آلوده به سرب
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص وجود سرب در تریاک گفت: نزدیک به ۲۰۰۰ مرکز درمان سرپایی داریم که تعدادی از آنها از طریق متادون و تعدادی دیگر نیز از طریق شربت تریاک امر درمان را انجام میدهند. متأسفانه مسمومیت با تریاک آلوده به سرب اتفاق افتاد و شایعه نبود و ۳ نفر جان خود را از دست دادند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران درباره نشر متادون در بازار از سوی کارخانههای تولید کننده متادون اظهار کرد: قرار شده است جلوی نشر متادون را در بازار آزاد بگیریم و نظارتها سختتر شود. وزارت بهداشت سامانهای را در همین راستا طراحی کرده است و در حال بررسی و کار بر روی آن هستیم تا بتوانیم از طریق آن مکانیسم نظارتی را تقویت کنیم. ما گزارشی از نشر متادون از کارخانههای تولیدکننده نداشتهایم و بیشتر مطرح شده بود معتادانی به صورت مکرر اقدام به دریافت متادون از مراکز میکنند و آن را در بازار آزاد به فروش میرسانند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.