ساختارشکنی ارزی بورس انرژی در صادرات فرآورده‌های نفتی

ساختارشکنی ارزی بورس انرژی در صادرات فرآورده‌های نفتی پازل تأمین مالی ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت تکمیل می‌شود درحالی که صنعت نفت در شرایط تحریم به سرمی برد صادرات فرآورده‌های نفتی از کانال بورس انرژی با ارزآوری قابل توجهی مواجه شده است. صادرات بنزین و گازوییل از طریق بورس درحالی این روز‌ها سرتیتر اخبار شده است […]

ساختارشکنی ارزی بورس انرژی در صادرات فرآورده‌های نفتی

پازل تأمین مالی ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت تکمیل می‌شود

درحالی که صنعت نفت در شرایط تحریم به سرمی برد صادرات فرآورده‌های نفتی از کانال بورس انرژی با ارزآوری قابل توجهی مواجه شده است. صادرات بنزین و گازوییل از طریق بورس درحالی این روز‌ها سرتیتر اخبار شده است که این جریان را می‌توان در شرایط بغرنج کنونی به فال نیک گرفت. در این راستا بعد از صادرات محموله‌های بنزینی نوبت به گازوییل رسید تا در نخستین صادرات محموله‌های گازوییل ایران به ارزش ۵۷ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار به مقاصد دریایی در بازار صادراتی بورس انرژی ایران فروخته شود.

 

بورس انرژی ایران دیروز چهارشنبه، کالاهای آیزوریسایکل، حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۶، حلال ۴۱۰، حلال ۵۰۲ و حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا، میعانات گازی پالایش گاز خانگیران (S-500) و میعانات گازی پالایش گاز ایلام در رینگ داخلی و رافینت پتروشیمی بیستون در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران عرضه خواهند شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از بورس انرژی، همچنین مرحله دوم تأمین مالی بزرگ دولت از طریق عرضه اولیه ۲۵۰۰ میلیارد تومان اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سبک داخلی در بازار مشتقه بورس انرژی ایران آغاز شد.

این اوراق علاوه بر عرضه در روز گذشته چهار شنبه سوم مهر، شنبه هفتم مهر ماه سال جاری تحت عنوان اوراق سلف موازی استاندارد نفت خام سبک داخلی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران از طریق نمادهای ” سنفت ۲۹۹۱، سنفت ۲۹۹۲، سنفت ۲۹۹۳، سنفت ۲۹۹۴، سنفت ۲۹۹۵، سنفت ۲۹۹۶ وسنفت ۲۹۹۷ ” در بازار مشتقه بورس انرژی ایران عرضه عمومی می‌شود.

کمتر از یک ماه قبل نیز دولت از طریق عرضه اولیه ۲۵۰۰ میلیارد تومان اوراق سلف موازی استاندارد مبتنی بر نفت خام در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، موفق به تأمین مالی از طریق این بازار شده بود.

به این ترتیب با اجرای فاز دوم این تأمین مالی پازل تأمین مالی ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت در بورس انرژی ایران تکمیل می‌شود.

مجموع قرارداد‌های سلف موازی استاندارد نفت خام سبک داخلی که از دیروز چهارشنبه عرضه اولیه شد بالغ بر ۳ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۶۲ قرارداد بود که به قیمت اسمی هر قرارداد ۷۱۴ هزار و ۷۸۳ تومان و به روش حراج ناپیوسته به عموم سرمایه‌گذاران عرضه شد.

دیروز سه‌شنبه مورخ ۹۸/۰۷/۰۲، نیز کالاهای آیزوفید و حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، حلال ۴۰۴ پالایش نفت شیراز، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول شرکت متانول کاوه و نفتای سبک پالایش نفت بندر عباس در رینگ داخلی معامله شدند.

گفتنی است، بنزین اکتان ۹۵ و نفت گاز(گازوییل) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و گاز مایع پالایش نفت تهران در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفت.

در این روز نخستین محموله صادراتی گازوییل ایران به حجم ۱۰۵ هزار تن و به ارزش ۵۷ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار به مقاصد دریایی در بازار صادراتی بورس انرژی ایران فروخته شد.

در مجموع طی معاملات این روز بیش از ۲۰۵,۳۹۹ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۱,۶۶۷ میلیارد و ۷۸۳ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت.