شورای معادن به روزمرگی افتاده

 استاندار کرمان مطرح کرد شورای معادن به روزمرگی افتاده استاندار کرمان با انتقاد از تصمیمات نادرست و غیرکارشناسی عنوان کرد: شورای معادن به روزمرگی افتاده و کمتر به مباحث توسعه‌ای معادن و برنامه‌ریزی پرداخته می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد فدایی، استاندار کرمان در جلسه شورای معادن استان کرمان با اشاره به لزوم جایگزینی پروانه معادنی […]

 استاندار کرمان مطرح کرد

شورای معادن به روزمرگی افتاده

استاندار کرمان با انتقاد از تصمیمات نادرست و غیرکارشناسی عنوان کرد: شورای معادن به روزمرگی افتاده و کمتر به مباحث توسعه‌ای معادن و برنامه‌ریزی پرداخته می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد فدایی، استاندار کرمان در جلسه شورای معادن استان کرمان با اشاره به لزوم جایگزینی پروانه معادنی که بهره‌برداری نمی‌شود، افزود: آینده روشنی برای توسعه معادن در استان معدنی کرمان نداریم. نمی‌شود محدوده‌های معدنی را بلاتکلیف بگذاریم و اقدام نکردن در این زمینه قابل توجیه نیست.

فدایی تصریح کرد: باید برنامه اساسی برای معادن استان داشته باشیم. با ادامه روند کنونی، تا دو سال دیگر نیز به جایی نمی‌رسیم.

همچنین مرجان شاکری، مدیرکل محیط‌زیست کرمان در این جلسه گفت: بررسی معادن دارای آلایندگی در استان کرمان انجام شده و هنوز شش معدن در حال بررسی نهایی است.

شاکری از وجود ۱۱ معدن دارای آلایندگی در استان کرمان خبر داد و گفت: معادن سنگ‌آهن گل‌گهر، گهر‌زمین، جلال‌آباد، درآلو، مس سرچشمه، مس درآزار، مس نوچون، تیتانیوم کهنوج، معادن کرومیت اسفندقه و کرومیت فاریاب، معدن مس میدوک و معادن زغال‌سنگ دارای آلایندگی هستند.

همچنین مهدی حسینی‌نژاد، مدیرکل صنعت،‌معدن‌وتجارت شمال استان کرمان نیز با اشاره به اینکه یک درصد از فروش معادن در اختیار شورای معادن قرار گرفته که برای آن تصمیم‌گیری کنند تا در چه جایی در استان هزینه شود افزود: سال گذشته ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این محل وصول شده است.

او با بیان اینکه امسال نیز این امکان وجود دارد که با پیگیری بیشتر از این محل اعتبار بیشتری وصول شود و پیش‌بینی ما ۱۰۰ میلیارد تومان است بیان کرد: از محیط‌زیست درخواست کردیم که معادن و صنایعی که آلایندگی دارند را اعلام کنند تا این حق یک درصد از فروش آن‌‌ها به نفع استان دریافت شود.

مدیرکل صنعت،‌معدن‌وتجارت شمال استان کرمان با بیان اینکه امکان راه‌اندازی شعبه صندوق تضمین معادن در استان کرمان وجود دارد گفت: کرمان استانی معدنی است و طبق قانون پنج درصد از حقوق دولتی باید در این صندوق قرار بگیرد و به‌همین دلیل درخواست داریم که شعبه‌ای از این صندوق در استان راه‌اندازی شود.

در این جلسه با راه‌اندازی شعبه‌ای از صندوق تضمین معادن در استان کرمان به شرط آنکه منابع این صندوق در سطح استان هزینه و به رونق تولید در استان و پرداخت تسهیلات و همچنین ضمانت تسهیلات معادن کمک شود، موافقت شد.

استان پهناور کرمان از دیرباز به بهشت معادن ایران شهرت یافته است و بدون تردید معادن یکی از قابلیت‌های اقتصادی استان به شمار می‌رود.