جهش دو برابری صادرات نفت خام ایران در دولت یازدهم

 جهش دو برابری صادرات نفت خام ایران در دولت یازدهم مجموع صادرات نفت خام ایران از ابتدای دولت یازدهم تا فروردین ماه امسال بیش از دو برابر شده است. معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در گزارشی به تبیین عملکرد وزارت نفت در حوزه‌های مختلف پرداخته و اعلام کرده است: مجموع صادرات […]

 جهش دو برابری صادرات نفت خام ایران در دولت یازدهم

مجموع صادرات نفت خام ایران از ابتدای دولت یازدهم تا فروردین ماه امسال بیش از دو برابر شده است.

معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در گزارشی به تبیین عملکرد وزارت نفت در حوزه‌های مختلف پرداخته و اعلام کرده است: مجموع صادرات نفت خام و میعانات گازی در دولت یازدهم از روند افزایشی قابل توجهی برخوردار بوده است، به‌طوری که این مقدار در فروردین ماه امسال نسبت به ابتدای استقرار دولت یازدهم (٦ ماه نخست سال ٩٢) بیش از دو برابر شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، تولید میعانات گازی کشور نیز روند افزایشی قابل توجهی داشته است، به‌طوری که این مقدار در سال ٩٤ نسبت به ابتدای استقرار دولت یازدهم (٦ ماه سال ١٣٩٢) حدود ٣٧ درصد افزایش یافته است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت دیروز (سه‌شنبه، ٢٥ خردادماه) در صحن علنی مجلس درباره عملکرد دولت در این بخش‌ها گفته بود: صادرات نفت ایران از دیماه سال ٩٤ تا کنون دو برابر شده و از مرز دو میلیون بشکه گذشته است، در حالی که این رقم در ۵ ماه نخست سال ٩٢ بدون احتساب میعانات گازی، روزانه ٩٧٠ هزار بشکه بود.

وی افزوده بود: مقدار تولید میعانات گازی نیز ٦٠٠ هزار بشکه در روز افزایش یافته که این مقدار در سال ٩٢، ٣٨٠ هزار بشکه بوده است.

در وزارت نفت دولت یازدهم تلاش شده است افزون بر مذاکرات و پیگیری درباره احیای مشتریان پیشین نفت خام ایران (پیش از تحریم‌ها)، صادرات نفت خام و میعانات گازی به دلیل شفاف‌سازی در معاملات و جلوگیری از واسطه گری، در شرکت ملی نفت ایران متمرکز شود.

تفاهم با بانک‌های تجاری عامل دولتی و خصوصی برای کارگزاری اعتبارات و تسهیلات مالی، پیگیری عرضه نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی در بازار بورس انرژی کشور و فعال کردن بازارهای مرتبط نظیر بازار سلف نیز از دیگر گام‌های برداشته شده در مسیر تأمین منابع مالی صنعت نفت به شمار می‌رود.

این گزارش در ادامه به اقدام‌های انجام شده برای ایجاد جذابیت در قراردادهای نفت و گاز با اصلاح چارچوب قراردادهای کنونی صنعت نفت اشاره و اعلام کرده است: به پیشنهاد وزارت نفت، شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز در مهر ماه سال ١٣٩٤ به تصویب هیأت دولت رسید و طی دو همایش، رونمایی و معرفی شد.

 

وزارت نفت همچنین با هدف زمینه‌سازی برای افزایش صادرات نفت خام؛ برای توسعه بندر جاسک به عنوان پایانه جدید صادراتی نفت (ساخت پایانه نفتی در جاسک) برنامه‌ریزی کرده و پیگیر احیای سوآپ نفت خام آسیای مرکزی است.