صرفه‌جویی ۱۶۴ میلیارد ریالی در پالایشگاه نفت اصفهان

صرفه‌جویی ۱۶۴ میلیارد ریالی در پالایشگاه نفت اصفهان رئیس پشتیبانی ساخت داخل پالایشگاه اصفهان گفت: استفاده از توان ساخت داخل در پالایشگاه نفت اصفهان، صرفه‌جویی ۱۶۴ میلیارد ریالی، تداوم چرخه تولید و جلوگیری از خروج ارز از کشور را به همراه داشت. به گزارش مناقصه‌مزایده، سعید احترامیان افزود: آمار اقلام ساخته‌شده در جهت تداوم بومی‌سازی، […]

صرفه‌جویی ۱۶۴ میلیارد ریالی در پالایشگاه نفت اصفهان

رئیس پشتیبانی ساخت داخل پالایشگاه اصفهان گفت: استفاده از توان ساخت داخل در پالایشگاه نفت اصفهان، صرفه‌جویی ۱۶۴ میلیارد ریالی، تداوم چرخه تولید و جلوگیری از خروج ارز از کشور را به همراه داشت.

به گزارش مناقصه‌مزایده، سعید احترامیان افزود: آمار اقلام ساخته‌شده در جهت تداوم بومی‌سازی، هزینه انجام شده و میزان صرفه‌جویی به عمل آمده در شش ماه نخست امسال، نویدبخش تلاش بی‌وقفه برای استفاده از توانمندی‌های ساخت داخل کشور و همچنین جایگزینی اقلام خارجی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شش ماه نخست امسال، اقلام ساخته شده ۱۹۸ قلم به تعداد ۲۶ هزار و ۸۲۱ قطعه و هزینه ساخت آنها نزدیک به ۳۳ میلیارد ریال بوده است، تأکید کرد: اگر می‌خواستیم این اقلام را از خارج کشور وارد کنیم، باید افزون بر ۱۹۷ میلیارد ریال هزینه می‌کردیم.

رئیس پشتیبانی ساخت داخل پالایشگاه اصفهان تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های بین‌المللی ناشی از تحریم، این شرکت با محوریت قراردادن فرمایشات مقام‌معظم‌رهبری، ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز خود را با شتاب فزاینده‌ای در دستور کار قرارداده است و در این مسیر با تلاش متخصصان داخلی و بهره‌مندی از توانمندی‌های شرکت‌های داخلی به روش مهندسی معکوس، قطعات و تجهیزات اقلام بسیار مهمی از جمله قطعات ماشین‌آلات دوار (کمپرسور، توربین، پمپ، میکسر و…) کولرهای هوایی، مبدل‌های حرارتی، برج‌ها و ظروف تحت فشار، لوازم کوره‌ها، کنترل ولو و… که پیش از این با خرید خارجی تأمین می‌شد، در داخل این شرکت ساخته شده است.

 شرکت پالایش نفت اصفهان فعالیت خود را در زمینه پالایش نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی و تأمین خوراک صنایع پایین‌دستی از سال ۱۳۵۸ آغاز کرده و هم‌اکنون بیش از ۲۲ درصد فرآورده‌های نفتی مورد نیاز کشور را تولید و تأمین می‌کند.

این مجتمع بزرگ پالایشی متشکل از دو پالایشگاه تقریباً مشابه بوده و اصلی‌ترین واحدهای عملیاتی آن شامل واحدهای تقطیر، تولید گاز مایع، کاهش گرانروی، تبدیل کاتالیستی، تولید هیدروژن، آیزوماکس، بنزین‌سازی، حلال‌های ویژه، واحد آب و برق و بخار، واحدهای آمین و بازیابی گوگرد و … است.

براساس گزارش شرکت پالایش نفت اصفهان، نفت‌خام مورد نیاز این شرکت از حوزه نفتی مارون در فاصله ۷۰ کیلومتری اهواز از طریق هفت ایستگاه تقویت فشار و با خط لوله‌ای به طول ۴۳۰ کیلومتر تأمین می‌شود. طرح جامع بهبود فرآیند و بهینه‌سازی پالایشگاه نفت اصفهان هم‌اکنون یکی از مهم‌ترین طرح‌های زیست‌محیطی این واحد عظیم پالایشی در جهت افزایش کیفیت فرآورده‌های تولیدی و کاهش نفت کوره تولیدی است.