ابوظبی تنگه هرمز را دور میزند با افزایش درگیریهای منطقهای، شرکت نفت دولتی ابوظبی قصد دارد بزرگترین تأسیسات ذخیره زیرزمینی نفت جهان را در فجیره بسازد. به گزارش تسنیم به نقل از فوربز، ابوظبی که بیشتر نفتخام امارات را تولید میکند روزبهروز با تهدید بیشتری برای بستن تنگه هرمز مواجه میشود. تنگه هرمز آبراه حیاتی […]
ابوظبی تنگه هرمز را دور میزند
با افزایش درگیریهای منطقهای، شرکت نفت دولتی ابوظبی قصد دارد بزرگترین تأسیسات ذخیره زیرزمینی نفت جهان را در فجیره بسازد.
به گزارش تسنیم به نقل از فوربز، ابوظبی که بیشتر نفتخام امارات را تولید میکند روزبهروز با تهدید بیشتری برای بستن تنگه هرمز مواجه میشود. تنگه هرمز آبراه حیاتی در خلیجفارس است که بیش از ۳۰ درصد طلای سیاه جهان از آن عبور میکند.
شرکت نفت دولتی ابوظبی (ادناک) برای از بین بردن این آسیبپذیری روی دلارهای نفتی و کمک امیرنشین فجیره حساب میکند. فجیره زمانی مانند یک انبار خاموش عمل میکرد ولی حالا یک ذخیرهگاه پررونق نفت و یک بندر کشتیرانی کامل با یک منطقه تجارت آزاد است.
فجیره مطمئناً تمام تجهیزاتی را که کشتیهای حمل نفتخام و کالا لازم دارند در اختیار دارد که شامل تجهیزات خرید و مخلوط کردن محصولات از مخازن و پایانههای مختلف بدون نیاز به یک کشتی واسطه و پایانههای ارتباطی است.
علاوه بر همه اینها، موقعیت فجیره اهمیت دارد. فجیره تنها امیرنشین از هفت امیرنشین امارات است که خط ساحلی آن تماماً در امتداد دریای عمان است نه خلیجفارس.
یک خط لوله با حمایت شرکت سرمایهگذاری نفتی بینالمللی ابوظبی در ۲۰۱۲ در این منطقه راهاندازی شد که ظرفیت انتقال ۱٫۵ میلیون بشکه نفت را در روز دارد. به علاوه، فجیره خودش توانایی انتقال نزدیک به ۷۰ درصد کل تولید نفتخام امارات را دارد.
با افزایش درگیریهای منطقهای، سلطان الجابر، مدیرعامل ادناک تعهد خود را به این بندر و زیرساختهای آن نشان داد و قصد دارد بزرگترین تأسیسات ذخیره زیرزمینی نفت را در جهان در فجیره بسازد. این تأسیسات ظرفیت نگهداری ۴۲ میلیون بشکه نفت را دارد. ادناک برای حفظ بیشتر موقعیت خود در بازار ذخیره نفت، ۱۰درصد سهام شرکت ذخیره انرژی VTTI را خریده است. این شرکت در فجیره تانکرهای ذخیره نفت دارد.
الجابر همچنین اظهار داشت: فجیره نقشی اساسی در طرحهای تجاری ادناک دارد. این شرکت با مشارکت انی ایتالیا و اواموی اتریش قصد دارد یک بخش تجاری بسازد که انتظار میرود تجارت خود را در سه ماهه اول ۲۰۲۰ آغاز کند. در عوض شرکتهای انی و اواموی سهام واحد پالایشگاهی ادناک را با ظرفیت پالایشی حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز خریدهاند.
وی گفت: ادناک در حال افزایش ظرفیت تولید نفت خود تا چهار میلیون بشکه در روز تا ۲۰۲۰ و پنج میلیون بشکه در روز تا ۲۰۳۰ است. الجابر بیان داشت: این شرکت به همراه شرکایش ۴۵ میلیارد دلار برای توسعه عملیاتهای پاییندستی ادناک سرمایهگذاری میکند.
اهداف ادناک هر چه باشد، تا زمانی که دلارهای نفتی به فجیره میآیند اهمیتی ندارد. فجیره طبق طرحهای توسعهای خود قصد دارد یک روز به قطبهای رقیبش مثل سنگاپور در انتقال و ذخیره نفت برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.