۱۰۰ میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از پالایشگاه خلیج‌فارس صادر شد

مدیرعامل ستاره خلیج‌فارس ۱۰۰ میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از پالایشگاه خلیج‌فارس صادر شد پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس در هفت ماهه نخست سال‌جاری ۱۰۰ میلیون دلار صادرات فرآورده‌های نفتی داشته است. مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس گفت: کشورهای آذربایجان، افغانستان و پاکستان به صورت زمینی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس به صورت ترم-تحویل دریایی مقاصد ‌این صادرات […]

مدیرعامل ستاره خلیج‌فارس

۱۰۰ میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از پالایشگاه خلیج‌فارس صادر شد

پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس در هفت ماهه نخست سال‌جاری ۱۰۰ میلیون دلار صادرات فرآورده‌های نفتی داشته است.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس گفت: کشورهای آذربایجان، افغانستان و پاکستان به صورت زمینی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس به صورت ترم-تحویل دریایی مقاصد ‌این صادرات هستند.

محمدعلی دادور افزود: ۸۰ درصد فروش محصولات از طریق عرضه در رینگ بین‌المللی صورت می‌گیرد که سبب حفظ قیمت، شفافیت فروش و افزایش تعداد خریداران شده است.

به گفته وی، در سال گذشته(۹۷) افزون بر ۳۰۰ میلیون دلار صادرات فرآورده نفتی از ‌این پالایشگاه انجام شد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس ادامه داد: مردادماه امسال نخستین عرضه‌ بنزین ستاره خلیج‌فارس در رینگ بین‌المللی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی انجام شد و ثابت شد که می‌توان ارزش‌افزوده‌ای بالاتر از پیش‌بینی‌های نشریات معتبر‌این حوزه برای بنزین صادراتی کسب کرد.

دادور افزود: یکی از دستاوردهای افتتاح مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که در سال ۹۷ محقق شد، تبدیل ‌ایران از واردکننده‌ بنزین به صادرکننده‌ بالقوه ‌‌این کالای استراتژیک بوده است.

وی ابراز داشت: با آغاز اجرای طرح بهینه‌سازی ظرفیت و رفع موانع تولید سه مرحله موجود در سال‌جاری، کشور برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت تبدیل به صادرکننده بنزین شد.

این مسؤول اضافه کرد: با تصویب مرحله چهارم پالایشگاه به نام «طرح بهینه‌سازی ظرفیت و رفع موانع تولید سه مرحله موجود» شاهد افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکه‌ای پالایش خوراک از ۳۶۰ به ۵۴۰ هزار بشکه میعانات گازی در سه مرحله اولیه خواهیم بود.

دادور گفت:‌ این مسأله علاوه بر جلوگیری از خام‌فروشی میعانات گازی و افزایش تولید فرآورده‌ها، پشتوانه ارزشمندی برای تأمین خوراک پتروشیمی‌های کشور نیز به حساب می‌آید.

وی جلوگیری از خام‌فروشی را ترفندی برای عملی کردن منویات مقام‌معظم‌رهبری دانست و گفت: در پی صادرات فرآورده‌ها، ارزش‌افزوده‌ بیشتری‌ ایجاد خواهد شد که موجب ارزآوری بیشتر و بهبود شرایط اقتصادی کشور می‌شود.

 پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در ضلع غربی پالایشگاه بندرعباس ساخته شده و ظرفیت ‌این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی است که در قالب سه مرحله ۱۲۰ هزار بشکه‌ای در نظر گرفته شده است.

پالایشگاه‌ها از جمله زیرساخت‌های حیاتی و استراتژیک کشور محسوب می‌شوند و با توجه به حساسیت‌های بالای ‌این تأسیسات زیربنایی و حیاتی، اهمیت توجه به الزام و ضرورت‌های پدافند غیرعامل در‌این مجموعه‌ها بیش از پیش اهمیت دارد.