ربات‌های ایرانی ساختمان می‌سازند!

توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا ربات‌های ایرانی ساختمان می‌سازند! محققان ایرانی درصدد هستند تا سازه‌های ساختمانی را با کمک ربات‌ها در کره زمین و در سایر کرات از جمله ماه و مریخ بسازند. بهرخ‌خوشنویس، مجری طرح «ساخت سازه‌های ساختمانی به کمک ربات روی کره زمین و سایر کرات» و برگزیده بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی در […]

توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا

ربات‌های ایرانی ساختمان می‌سازند!

محققان ایرانی درصدد هستند تا سازه‌های ساختمانی را با کمک ربات‌ها در کره زمین و در سایر کرات از جمله ماه و مریخ بسازند.

بهرخ‌خوشنویس، مجری طرح «ساخت سازه‌های ساختمانی به کمک ربات روی کره زمین و سایر کرات» و برگزیده بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی در گفت‌و‌گو با مهر اظهار کرد: در حال حاضر تمام وسایلی که در دسترس مردم است همگی به صورت اتوماتیک ساخته می‌شوند و تنها چیزی که اتوماتیک ساخته نمی‌شود، ساختمان است.

وی با تأکید بر این‌که به همین دلیل لازم است ساختمان‌سازی هم اتوماتیکی انجام گیرد، گفت: ساختمان‌سازی کار بسیار خطرناکی است و آمار‌ها نشان می‌دهد که سالانه حدود ۶۰ هزار نفر طی ساختمان‌سازی جان خود را از دست می‌دهند.

استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی افزود: ساختمان‌سازی معمولاً کار سریعی نیست و هزینه بالایی دارد؛ بنابراین ساخت ساختمان به صورت اتوماتیک و با ربات مبرم است.

به گفته خوشنویس، ۲۰ سال است که روی این زمینه کار می‌کنم تا از طریق چاپ ۳ بعدی که اختراع کرده‌ام بتوانم به صورت اتوماتیک ساختمان‌سازی کنم.

وی با بیان این‌که این طرح در مورد استفاده در کرات دیگر نیز با کمک مجموعه فضایی ناسا مورد پیگیری قرار گرفته است، گفت: چندین سال است که روی روش استفاده از موادی که روی ماه و مریخ هستند تحقیق و توسعه انجام داده‌ام؛ آرزو دارم این طرح را در ایران برای ساختمان‌سازی به عنوان اولین کشور کاربردی کنم.

خوشنویس در خصوص ویژگی‌های ساختمان‌سازی با روبات گفت: با استفاده از این طرح می‌توان، یک ساختمان ۲۰۰ متری را در یک روز ساخت؛ البته ما از ساخت ساختمان‌های کوچک آغاز می‌کنیم و امیدواریم که با ساخت ماشین‌های بزرگ‌تر ساختمان‌های بزرگ‌تر بسازیم.

وی تأکید کرد: هر کاری نیاز به منابعی دارد، بنابراین نمی‌توان زمان بهره‌برداری این طرح را تخمین زد.

استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اظهار کرد: این طرح یک فن‌آوری مناسب برای آینده است که روش ساخت کانتوری، مورد مطالعه قرار گرفته تا بدین وسیله یک ساختمان با تمام اجزای آن مانند لوله کشی، برق کشی و… را به صورت خودکار انجام داد.

وی با بیان این‌که این فن‌آوری از مزایای فوق‌العاده انرژی و زیست‌محیطی برخوردار است، ادامه داد: برای این کار هر ساختمان می‌تواند طرح منحصر به فرد خود را داشته باشد و حتی شامل اجزای پیچیده منحنی گون باشد.

بهرخ خوشنویس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و عضو آکادمی علوم اتحادیه اروپاست. وی همچنین عضو مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا، مؤسسه مهندسی صنایع و انجمن شبیه‌سازی کامپیوتری است.

 

نوآوری وی، در زمینه ساخت سازه‌های ساختمانی کانتوری به صورت خودکار است. این طرح رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی را کسب کرده است.