صدور ۷۰ میلیارد ریالی ضمانت‌نامه از سوی صندوق تعاون

صدور ۷۰ میلیارد ریالی ضمانت‌نامه از سوی صندوق تعاون مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون می‌گوید، ضمانت‌نامه‌هایی که این صندوق صادر می‌کند تا چند برابر امکان سرمایه‌گذاری بیش‌تر را فراهم می‌کند. مهدی‌حسین‌نژاد ‌در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان ضمانت‌نامه‌های صادره برای تعاونی‌ها، گفت: سقف صدور ضمانت‌نامه در صندوق ۷۰ میلیارد ریال است و طرح‌های دانش‌بنیان […]

صدور ۷۰ میلیارد ریالی ضمانت‌نامه از سوی صندوق تعاون

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون می‌گوید، ضمانت‌نامه‌هایی که این صندوق صادر می‌کند تا چند برابر امکان سرمایه‌گذاری بیش‌تر را فراهم می‌کند.

مهدی‌حسین‌نژاد ‌در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان ضمانت‌نامه‌های صادره برای تعاونی‌ها، گفت: سقف صدور ضمانت‌نامه در صندوق ۷۰ میلیارد ریال است و طرح‌های دانش‌بنیان بدون نوبت در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در دولت قبل سقف صدور ضمانت‌نامه ۱٫۵ میلیارد تومان بود ولی در دولت یازدهم این رقم به ۷ میلیارد تومان افزایش یافت و شرکت‌ها و تعاونی‌هایی بوده‌اند که تا این سقف ضمانت‌نامه برایشان صادر شده است؛ از جمله شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های تولید برق کوچک مقیاس، تعاونی‌ گلخانه‌داران و شرکت‌های تأمین نیاز که حالت عام تری دارند و تعداد اعضایشان زیاد است.

وی اصلی‌‌ترین هدف تشکیل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون را جایگزینی برای تأمین وثیقه تعاونگران فاقد توان مالی، کاهش ریسک و ایجاد پوششی برای انواع خطرات و تهدیدات پیش روی سرمایه‌گذاران ذکر کرد و گفت: در بحث ضمانت، شرکت‌ها را براساس اعتبارسنجی که انجام می‌دهیم، امتیازبندی و رتبه‌بندی می‌کنیم و عموماً وثیقه‌های سهل و آسان می‌گیریم.

حسین‌نژاد در پاسخ به این پرسش که چه میزان از ضمانت‌نامه‌های صادره منجر به اشتغال شده است، گفت: ضمانت‌نامه‌ها به میزانی که صادر می‌کنیم، اشتغال ایجاد نمی‌کند؛ بلکه این ضمانت یک ضریب تکاثری دارد که منجر به سرمایه‌گذاری بیش‌تر می‌شود. مثلاً فردی ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی می‌گیرد و ما در صندوق ۷ میلیارد تومانش را تضمین می‌کنیم ولی ۱۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌کند یعنی ضریب تکاثری دارد و ضمانت‌نامه ما تسهیل می‌کند که سرمایه‌گذار بخشی از پول خود را بیاورد و تأمین‌کننده مالی هم اطمینان پیدا می‌کند این پول با ضمانت‌نامه ما برمی‌گردد.

وی افزود: در واقع عملاً دو تا ۳ برابر ضمانت‌نامه ضریب تکاثر سرمایه‌گذاری داریم به عنوان مثال اگر برای سالی ۴۰۰ میلیارد تومان ضمانت بگذاریم مطمئناً تا سقف ۱۲۰۰ میلیارد تومان منجر به سرمایه‌گذاری در کشور خواهد شد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال ۹۴ گفت: سال گذشته علاوه بر جایگزین وثیقه نزد بانک‌ها، به‌طور مستقیم به تعاونی‌‌ها خدمت‌رسانی کردیم و برای رونق اقتصادی تعاونی‌‌ها به ویژه سرمایه در گردش‌ آن‌‌ها ضمانت‌نامه معاملات صادر کردیم. مثلاً درمورد برخی شرکت‌های کشاورزی و دامپروری با پشتیبانی امور دام قرارداد بستیم و با ضمانت‌نامه صندوق توانستند با کم‌تر از یک درصد کارمزد، مواد اولیه تهیه کنند.

 

به گفته حسین‌نژاد، صندوق ضمانت بخش تعاون با اعتقاد به توان بالقوه تعاونی‌‌ها در ایجاد اشتغال و افزایش تولید، علاوه بر تضمین و توانمندسازی شرکت‌های تعاونی موجب افزایش توان مالی، قدرت رقابت‌پذیری و سهم بازار تعاونی‌‌ها شده است.