ایجاد فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به یک شرط

ایجاد فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به یک شرط استاندار خوزستان با بیان ‌اینکه جمع‌آوری گازهای همراه با تولید نفت پشتوانه‌ای برای ‌ایجاد فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر است، گفت: ‌این اقدام می‌تواند سهم استان خوزستان را در تولید ناخالص ملی افزایش دهد. به گزارش‌ایرنا، بیان کرد: جمع‌آوری گازهای همراه با تولید نفت […]

ایجاد فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به یک شرط

استاندار خوزستان با بیان ‌اینکه جمع‌آوری گازهای همراه با تولید نفت پشتوانه‌ای برای ‌ایجاد فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر است، گفت: ‌این اقدام می‌تواند سهم استان خوزستان را در تولید ناخالص ملی افزایش دهد.

به گزارش‌ایرنا، بیان کرد: جمع‌آوری گازهای همراه با تولید نفت علاوه بر‌ اینکه می‌تواند به حفظ محیط‌زیست منجر شود، برای کشور تولید ثروت را در پی دارد.

وی با اشاره به ‌اینکه اکنون مجتمع‌های پتروشیمی ‌در ماهشهر به دلیل نبود خوراک نمی‌توانند با تمام ظرفیت به تولید در واحدهای خود بپردازند، گفت: خوراک مورد نیاز آنها همین فلر و گازهایی است که با سوختن در مشعل‌ها، ثروت عظیمی‌ را هدر می‌دهد.

وی به سرمایه‌گذاری ۱٫۱ میلیارد دلاری برای جمع‌آوری گازهای همراه تولید نفت در گستره فعالیت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اشاره کرد و افزود: در صورتی که ‌این سرمایه‌گذاری محقق شود، می‌توان شاهد ‌ایجاد فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر بود.

شریعتی پیگیری برای ‌ایجاد‌ این منطقه را همزمان با فعالیت‌های مربوط به جمع‌آوری گازها در استان خوزستان دانست و گفت: در صورتی که ‌این امر محقق شود بخش زیادی از عوامل آسیب زننده به محیط‌زیست اصلاح و بهبود بخشیده خواهد شد.

وی ادامه داد: فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر به دلیل موضوعات زیستمحیطی در خود ماهشهر تأسیس نمی‌شود بلکه جانمایی آن در مسیر ماهشهر به بندر هندیجان پیش‌بینی شده است.

استاندار خوزستان انجام سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در طرح جمع‌آوری گازها را اقدامی‌ مؤثر در بهبود تولید پتروشیمی‌ها بیان کرد و گفت: ‌این اقدام نگرانی‌ها برای تأمین خوارک مورد نیاز‌ این صنایع را برطرف می‌کند.

وی اضافه کرد: به همین منظور پارسال یک قرارداد سه میلیارد دلاری با حضور رئیس‌جمهوری در عسلویه بین مناطق نفت‌خیز جنوب و هلدینگ خلیجفارس و دیگر صنایع پتروشیمی‌بسته شد.

شریعتی با بیان‌ اینکه در ۲۱ مهر امسال نیز بانک سپه به عنوان نماینده کنسرسیوم بانکی که تأمین مالی ۱٫۱ میلیارد دلار را برعهده دارد برای اختصاص ‌این مبلغ نامه‌ای به صندوق توسعه ملی نوشته است، گفت: در ‌این کنسرسیوم بانک‌های ملی، ملت، پارسیان، تجارت و سپه حضور دارند که هر کدام ۱۷۵ میلیون دلار را تقبل کرده‌اند و هلدینگ خلیجفارس نیز به میزان ۲۰۰ میلیون دلار در‌این تأمین مالی سهم دارد.

وی ادامه داد: ‌این سرمایه‌گذاری قرار است در مدت یک تا دو سال آینده به منظور جمع‌آوری گازها و فلرهای نفتی انجام شود.