برق گران شود؛ مردم صرفه‌جویی می‌کنند!

رییس سندیکای برق برق گران شود؛ مردم صرفه‌جویی می‌کنند! رییس سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق گفت: واقعی شدن قیمت‌ها، راهکار اساسی صرفه‌جویی و تحقق کاهش مصرف برق در کشور است. به گزارش ایرنا، محمدعلی وحدتی افزود: تولیدکنندگان برق به‌طور عمده در تابستان تلاش بیش‌تری برای تولید برق دارند که یکی از دلایل آن، گران تر بودن […]

رییس سندیکای برق

برق گران شود؛ مردم صرفه‌جویی می‌کنند!

رییس سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق گفت: واقعی شدن قیمت‌ها، راهکار اساسی صرفه‌جویی و تحقق کاهش مصرف برق در کشور است.

به گزارش ایرنا، محمدعلی وحدتی افزود: تولیدکنندگان برق به‌طور عمده در تابستان تلاش بیش‌تری برای تولید برق دارند که یکی از دلایل آن، گران تر بودن قیمت برقی است که وزارت نیرو از آنان خریداری می‌کند.

به گفته وی، تلاش تولیدکنندگان برق، انجام تعمیرات نیروگاه‌ها در فصل‌های زمستان و بهار است تا در تابستان برق بیش‌تری تولید کنند؛ زیرا عمده درآمد آن‌‌ها در تابستان محقق می‌شود.

رییس سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق بیان داشت: در بخش مصرف نیز صنایع از آن‌جا که نمی‌خواهند با نرخ بیش‌تر برق مواجه شوند، تلاش می‌کنند مصرف خود را با انتقال به ساعت‌های غیرپیک کاهش دهند.

وی خاطرنشان کرد: دولت نیز همه واحدهای صنعتی را به انجام تعمیرات کارخانه‌های خود در تابستان تشویق می‌کند تا برق کم‌تری مصرف کنند، در مقابل در ازای این روزهای گرم به آن‌‌ها تخفیف می‌دهد.

وحدتی با بیان این که در هیچ‌جای دنیا تولیدکنندگان به‌طور مستمر درخواست کاهش مصرف تولیدات را ندارند، ادامه داد: در واقع تولیدکنندگان کالای خود را تولید می‌کنند تا به فروش برسانند؛ منطقی نیست تولیدکننده از مصرف‌کننده درخواست کند که کم‌تر مصرف کند، بلکه همه تبلیغ می‌کنند تا بتوانند تولید و فروش بیش‌تری نیز داشته باشند.

وی با اشاره به درخواست‌های مکرر وزارت نیرو برای کاهش مصرف برق، تصریح کرد: از آن‌جا که در ایران قیمت برق واقعی نیست، وزارت نیرو برای کاهش مصرف برق به‌طور مکرر از مردم درخواست می‌کند، اما زمانی‌که قیمت برق واقعی باشد مردم تشخیص می‌دهند که باید کم‌تر مصرف کنند.

این مقام مسؤول یادآور شد: بخش مهمی از دلیل واقعی نشدن قیمت برق در کشور، رعایت حال مردم است و دولت‌‌ها همواره سعی کرده‌اند تا نرخ خدمات دولتی به‌ویژه خدمات مورد نیاز مردم را خیلی زیاد نکنند.

به گفته وی، اگر برق خدمت عمومی باشد دولت باید آن را ارزان به دست مردم برساند، اما اگر کالای مصرفی باشد دولت باید قیمت آن را واقعی کند.

رییس سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با اشاره به یارانه‌های انرژی در کشور، افزود: برای مثال در اماکن متبرکه یا در بخش کشاورزی قیمت برق تا حدودی ارزان‌تر است، به همین دلیل مصرف‌کنندگان خیلی صرفه‌جویی نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی این مسأله منجر به هدرروی آب نیز می‌شود؛ بسیاری از کشاورزان در مقام مقایسه به این نتیجه می‌رسند که هزینه استخدام کارگر برای خاموش کردن پمپ آب بیش‌تر از هزینه برقی است که در قبض آنان درج می‌شود.

 

وحدتی یادآور شد: در مسأله هدفمندی یارانه‌ها، هدف پرداخت قیمت واقعی انرژی و همچنین ارایه کمک به نیازمندان بود، اما اکنون شاهدیم که هدفمندی یارانه‌ها نه تنها کمکی نکرده بلکه به باری اضافی بر دوش دولت نیز تبدیل شده‌ است.