نفت ارزان سرمایه‌ها را به سمت میادین نفتی ایران می‌کشاند

نفت ارزان سرمایه‌ها را به سمت میادین نفتی ایران می‌کشاند  معاون اسبق وزیر نفت با اشاره به اینکه قیمت‌های پایین نفت باعث جذب سرمایه در میادین نفتی ایران می‌شود، ‌گفت: در این شرایط، رقیبانی که نفت گران تولید می‌کنند، نمی‌توانند وارد بازار شوند. به گزارش ایرنا، سیدمهدی حسینی تأکید کرد: ایران از نظر قراردادهای نفتی […]

نفت ارزان سرمایه‌ها را به سمت میادین نفتی ایران می‌کشاند

 معاون اسبق وزیر نفت با اشاره به اینکه قیمت‌های پایین نفت باعث جذب سرمایه در میادین نفتی ایران می‌شود، ‌گفت: در این شرایط، رقیبانی که نفت گران تولید می‌کنند، نمی‌توانند وارد بازار شوند.

به گزارش ایرنا، سیدمهدی حسینی تأکید کرد: ایران از نظر قراردادهای نفتی کمبودی ندارد و انواع قراردادها را در اختیار دارد.

وی ‌افزود: اگر تحریم وجود نداشت، صنعت نفت ایران با استقبال خوب دنیا و شرکت‌های نفتی روبه‌رو می‌شد. همانگونه که پیش از این نیز قرارداد «بای‌بک» از ۲۰ سال قبل، کارنامه موفقی از خود به جا گذاشت و با همین قرارداد توسعه پارس‌جنوبی را آغاز کردیم و در سال ۸۴ توانستیم به تولید قطر برسیم.

به گفته حسینی، با قرادادهای بای‌بک ۷۰۰ هزار نفت بشکه تولید نفت و ۴۰۰هزار بشکه میعانات گازی افزایش پیدا کرد و درآمدهای نفتی ۲۰ درصد تولید ناخالص کشور را تشکیل می‌داد.

وی ادامه داد: در دوره‌ای که قراردادهای بای‌بک عمل کردند، سالانه هشت درصد رشد تولید ناخالص ملی داشتیم.

معاون اسبق وزیر نفت با بیان اینکه بعد از تحریم‌ها و برجام در سال ۹۲ قراردادهای جدید نفتی طراحی شد، گفت: از آنجا که قراردادهای امتیازی و مشارکت در تولید با قوانین کشور مغایرت دارند، الگوی جدید قرارداد تدوین شد.

وی افزود: قراردادهای امتیازی در کشورهای صنعتی جوابگوست زیرا نفت جای کوچکی در اقتصاد دارد و این کشورها نیازی به انتقال تکنولوژی ندارند. همچنین قراردادهای مشارکت در تولید در کشورهایی مورد اقبال است که ریسک اکتشاف بالاست و این در حالی است که در ایران ریسک اکتشاف پایین است و استفاده از این نوع قرارداد منطقی نیست.

حسینی تأکید کرد: قراردادهای جدید نفتی یا همان آی‌پی‌سی انعطاف دارد و اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری از میدان را پوشش می‌دهد.