وزیر نفت خبر داد ضرورت ایجاد بازار کار برای حمایت از سازندگان ایرانی وزارت نفت به دانشبنیانها وام میدهد وزیر نفت بهترین حمایت از شرکتها و سازندگان داخلی را فراهم کردن بازار کار برای آنها عنوان کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال نیازمند سرمایهگذاری هستیم. به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه دیروز(دوشنبه) در حاشیه بازدید از […]
وزیر نفت خبر داد
ضرورت ایجاد بازار کار برای حمایت از سازندگان ایرانی
وزارت نفت به دانشبنیانها وام میدهد
وزیر نفت بهترین حمایت از شرکتها و سازندگان داخلی را فراهم کردن بازار کار برای آنها عنوان کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال نیازمند سرمایهگذاری هستیم.
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه دیروز(دوشنبه) در حاشیه بازدید از گروه شرکتهای توربو کمپرسور نفت (OTC) و چند شرکت دانشبنیان در شهرک صنعتی شمسآباد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قلب صنعت نفت توربین و کمپرسور است، اظهار کرد: هماکنون بخش عمده گاز با توربین و کمپرسورهای شرکت OTC انتقال مییابد و بیش از ۲۰۰ توربین و کمپرسور ۲۵ در کشور از سوی OTC عرضه شده که توسط شرکتهای داخلی عرضه شده است.
به گفته او، تاکنون ۳٫۶ میلیارد یورو به شرکت OTC، کار سپرده شده و ۲۰۰ میلیون یورو نیز سرمایهگذاری از سوی این شرکت انجام شده است.
وی درباره کیفیت تجهیزات ساخته شده از سوی شرکت OTC گفت: به گواه کارشناسان و مدیران نفت، مشکلی در کیفیت تجهیزات وجود نداشته و نکته قابلتوجه در این بخش، انتقال فناوری در شرکت OTC است؛ چراکه این مسأله به درستی اتفاق افتاده و شرکت آلمانی زیمنس شریک این شرکت در گام نخست بوده است.
وزیر نفت با تأکید به این مسأله که زیمنس به درستی انتقال فناوری را انجام داد و آموزش خوبی به نیروهای این شرکت داده است اظهار کرد: شرکت زیمنس در شرایط تحریم ایران را ترک کرد و این مسأله موجب شد که به همت متخصصان شرکت OTC فناوری برگرفته از زیمنس بومیسازی شود. زیمنس پس از برجام به گواه مدیران شرکت OTC تمام کار این شرکت را تأیید کرده و اعلام کرده که این شرکت در کلاس بینالمللی کار میکند.
به گفته زنگنه وزارت نفت ساخت پمپهای درون چاهی، ساخت کمپرسور برای جمعآوری گازهای مشعل، بخش فشار افزایی سکو در بخش دریایی، ساخت مینی LNG را به شرکت OTC توصیه کرده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا وزارت نفت در مواردی که به شرکت OTC توصیه کرده، قرار است اقداماتی را انجام دهد، گفت: در برخی از کارها همچون کمپرسورهایی که در دریا برای فشارافزایی است یا در بخش جمعآوری گازهای فلز در فاز جنوبی اقداماتی را انجام میدهیم اما در برخی از بخشها همچون LNG کارفرما ما نیستیم و فقط توصیه و حمایت میکنیم و قرار است که این طرحها در قالب شرکتهای دانشبنیان انجام شود.
او با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: برنامههایی را در این راستا داریم که یکی از آنها، اعطای وام به شرکتهای دانشبنیان است که این شرکتها نیز میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
وزیر نفت بهترین حمایت از این شرکتها را کار دانست و افزود: در سال ۱۳۷۹ با واگذاری ۵۰ توربین و کمپرسور ۲۵ مگاواتی به شرکت OTC حمایت خود را آغاز کردیم و اکنون نیز ادامه میدهیم و در حالحاضر شرایط به گونهای است که عمده توربین کمپرسورهای بخش گاز و کمپرسورهای صادراتی گاز در پالایش پارسجنوبی به این بخش داده شده است.
وی با بیان اینکه در حالحاضر این شرکت وارد بخش پتروشیمی نیز شده است، گفت: قطعاً وزارت نفت حمایت خود را از این شرکت و شرکتهای اینچنینی خواهد داشت. در بخش پتروشیمینیز باید گفت که مهمترین تجهیزاتی که مورد استفاده قرار میگیرد، الکتروکمپرسورها هستند که باید برای آنها نیز بازار ایجاد کنیم و برای این موضوع باید سرمایهگذاری صورت گیرد.
زنگنه ادامه داد: نباید حرفها در حد شعار باشد، به همین دلیل باید پولی وجود داشته باشد که بتوانیم در تجهیز منابع به این شرکتها کمک کنیم. چرا که تنها در این شرایط است که کار پیش میرود.
او درباره اقدامات وزارت نفت برای تأمین مالی از طریق بورس گفت: این طرح در حال انجام است و در بخش اول سرمایه جذب شد اما با پیمانکار با مشکلاتی روبهرو شدیم که برای حل این مسأله نیز چندین جلسه برگزار کردیم تا بتوانیم این مشکلات را کاهش داده و یا حل کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه این طرح در حال پیشرفت است و متناسب آن نیز دوباره از بازار اجازه گرفتهایم تا بتوانیم پول بیشتری را جمع کنیم، گفت: اوراق مشارکت منتشر میشود و ما تا شش میلیارد دلار از شورای اقتصاد اجازه گرفتهایم اما تا جایی که پیشرفت وجود داشته باشد کار را انجام میدهیم.
وی با تأکید به این مسأله که تأخیر و توقیفی در عرضه نفت به بورس صورت نگرفته است اظهار کرد: نفتخام، میعانات و فرآوردههای نفتی را در رینگ صادراتی بورس عرضه کردهایم که در بخش فرآوردههای نفتی بسیار موفق بودیم و بیش از میزانی که فکر میکردیم، توانستیم موفقیت کسب کنیم. چرا که تقاضا و قیمتها بسیار مطلوب بود.
زنگنه با بیان اینکه در بخش نفت تنها موفقیت نداشتیم که دلیل آن هم ماهیت این دو بخش بود؛ چرا که ایرانیها با ظرفیتهایی که دارند به اندازههای کوچکتر صادرات که برای فرآوردههاست آشنا هستند اما با این وجود باز هم عرضه را ادامه خواهیم داد و سعی خواهیم کرد که مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را برطرف کنیم.
پیشبینی کاهش تولید نفت اوپک
وزیر نفت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پیشبینی شما از نتیجه نشست پنجم دسامبر اوپک چه خواهد بود، گفت: پیشبینی میشود تا رقم کاهش تولید نفت بیشتر شود، به این معنا که کاهش بیشتری را از سمت اوپک در بازار را شاهد باشیم.
وی درباره آخرین وضعیت طرح سیراف با استفاده از تنفس خوراک مشابه طرح پتروپالایشگاهها گفت: این امکان وجود دارد، چراکه کارهای بانکی طرح سیراف تقریباً با کمک بانکمرکزی و بانکهای عامل انجام شده و روند وام گرفتن برای این طرح از سوی بانکهای مختلف در حال انجام است و تقریباً نهایی شده است.
زنگنه با بیان اینکه میتوانیم نزدیک ۲۰ هزار میلیارد تومان از بانکها برای این طرح وام بگیریم، اظهار کرد: این در حالی است که منبع تأمین ارز این طرح نیز پیش بینی شده و همه اینها به معنای انجام مرحله نخست یک پتروپالایشگاه است.
او با تأکید بر این مسأله که حدود هشت تا ۸٫۵ میلیون تن نفتای سبک و سنگین در این طرح تولید میشود که برای مرحله بعدی آن پتروشیمیهایی را طراحی کردیم که در بخش پاییندستی محصولات با ارزشی را تولید میکنند، ادامه داد: حدود یک ماه است که آییننامه طرح پتروپالایشگاهها را تدوین و به دولت ارسال کردهایم و در این آییننامه تمام نکات را مدنظر قرار دادهایم و این موضوع اکنون در مرحله نظرخواهی در دولت است تا تصویب شود.
وزیر نفت گفت: بنزین سوپر چند روزی به خاطر تأمین پالایشگاه اراک و مشکلات دیگر با کمبود روبهرو شد که تأکید کردم که این مشکل حل شود که در حالحاضر عمده مشکل تأمین بنزین سوپر آن طور که به من اطلاع دادهاند، حل شده است.
وی درباره خواسته برزیل برای پیوستن به اوپک گفت: من اگر برزیل بخواهد به اوپک بپیوندد من مشکلی ندارم اما با پیوستن کشورهای کوچک به اوپک موافقت نمیکنم.
او درباره عرضه پنج درصد سهام آرامکو و تأثیر آن بر بازارهای جهانی نفتخام، گفت: بازار همان روال را دارد و قیمت نفت اکنون در محدوده ۶۰ دلار برای هر بشکه در نوسان است و هرچه تلاش میشود قیمت نفت بالا برود از رقم ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بالاتر نمیرود و در همین سطوح میماند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.