شغل‌هایی که کمردرد می‌آورند

شغل‌هایی که کمردرد می‌آورند ممکن است شغل ما پر از استرس و فشار باشد. این نوع مشاغل دیر یا زود تأثیر خود را روی سلامتی و به‌خصوص سلامتی کمر و اسکلت می‌گذارند. در این مطلب چند شغل را که صاحبان شان بیش‌تر در معرض کمردرد قرار دارند عنوان کرده و توصیه‌هایی برای مقابله با این […]

شغل‌هایی که کمردرد می‌آورند

ممکن است شغل ما پر از استرس و فشار باشد. این نوع مشاغل دیر یا زود تأثیر خود را روی سلامتی و به‌خصوص سلامتی کمر و اسکلت می‌گذارند. در این مطلب چند شغل را که صاحبان شان بیش‌تر در معرض کمردرد قرار دارند عنوان کرده و توصیه‌هایی برای مقابله با این مشکل ارایه می‌دهیم.

پشت میزنشینی خوش نشینی نیست، کمردرد است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، در روزگارانی که کشاورزی، دامپروری، مکانیکی، آهنگری و غیره جزو مشاغل اصلی بود، شاید خیلی‌ها آرزو داشتند شغلی داشته باشند که خیلی راحت پشت میز کارشان لم بدهند و مجبور نباشند کارهای یدی انجام دهند و یا مدام سرپا بایستند و کار کنند. اما این روز‌ها پشت میزنشینی به یکی از مشکلات اساسی بشر تبدیل شده است. به‌طوری که از صندلی به عنوان دشمن انسان یاد می‌شود.

اخیراً محققان اعلام کرده‌اند که هر یک ساعت نشستن روی صندلی ۲۱ دقیقه از عمر را کاهش می‌دهد. حالا این اعلام خطر را با پشت میزنشینی و زل زدن‌های طولانی مدت به صفحه رایانه در محیط کار یا منزل در نظر داشته باشید. خودتان با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شوید با دستان خودمان چه بلایی به سر خود می‌آوریم.

افرادی که زندگی کارمندی را انتخاب می‌کنند و ساعات طولانی روی صندلی می‌نشینند، بیش‌تر در معرض کمردرد و گردن درد قرار می‌گیرند

درست است که پشت میزنشینی شاید کمی باکلاس به نظر برسد، اما بدانید این‌گونه مشاغل نه تنها تناسب اندام را به خطر می‌اندازند، بلکه مشکلات ریز و درشت دیگری نیز به بار می‌آورند. یکی از مهم‌ترین مشکلات همان کمردرد است که امروزه گریبان خیلی‌ها را گرفته است. در ادامه برخی از مشاغلی که کمردرد بیش‌تری ایجاد می‌کند را بیش‌تر بررسی می‌کنیم.

کارمندان، اپراتورهای تلفن یا همان کارمندان ۱۱۸ خودمان

نیمی از کارمندان اداره‌ها که روزانه حداقل دو ساعت از روز را به تلفن جواب دادن مشغول هستند، از گردن درد شکایت می‌کنند و از این میان یک سوم آن‌ها همیشه از درد کمر رنج می‌برند. زمانی که تصمیم می‌گیرید چنین شغلی داشته باشید بهتر است تمام عوامل ایجادکننده فشار روی عضلات، کمر یا مفاصل را نیز در نظر بگیرید.

شاید خیلی از ما انتخاب‌های دیگر و البته بهتری نداشته باشیم و مجبور به انتخاب باشیم. اما واقعیت تلخ این است افرادی که زندگی کارمندی را انتخاب می‌کنند و ساعات طولانی روی صندلی می‌نشینند، بیش‌تر در معرض کمردرد و گردن درد قرار می‌گیرند.

اگر در چنین مشاغلی مشغول هستید، بدانید که داشتن ورزش منظم در برنامه زندگی به‌خصوص اگر شغل تان همراه با استرس کاری زیاد است از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه براین باید یک برنامه غذایی مناسب و متعادل داشته باشید تا بتوانید تناسب اندام‌تان را نیز حفظ کنید.

راننده‌های کامیون، تعطیلی کار به دلیل کمردرد

طبق آمارهای جهانی، راننده‌های کامیون سالانه ۴۰ هزار کیلومتر رانندگی می‌کنند و سالانه به دلیل کمردرد حداقل ۲۲ روز مرخصی استعلاجی می‌گیرند. در حالی که مرخصی استعلاجی در خلبان‌های پروازهای ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر از ۳ روز تجاوز نمی‌کند.

صندوق دار‌ها در مراکز خرید یا سوپرمارکت‌ها

صندوق‌دار‌ها نیز جزو افرادی هستند که از کمردرد شکایت می‌کنند. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد ۵۷ درصد افرادی که در سوپرمارکت‌ها و غیره به صندوق داری مشغول هستند، بیش از یک سال از درد کمر (ناحیه پایین کمر) شکایت می‌کنند.

پرستار‌ها و نیروهای خدماتی بیمارستان‌ها

پرستار‌ها و نیروهای خدماتی در بیمارستان، ساعت‌ها کار کرده و به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند. اما خودشان جزو افرادی هستند که در معرض ناخوشی و بیماری قرار دارند. البته شغل این افراد چندان پشت میزنشینی حساب نمی‌شود و همه ساله میلیون‌ها پرستار زن و مرد به دلیل بلند کردن بارهای سنگین در وضعیت‌های نامناسب به کمر خود آسیب‌های جدی می‌رسانند.

البته کار نیروهای خدماتی سخت‌تر است و آن‌ها مجبور هستند مدام بیماران را جابه‌جا و بارهای سنگین را بلند کنند. این افراد باید بیش‌تر مراقب باشند و در حین بلند کردن بارهای سنگین، وضعیت بدنی مناسب داشته باشند تا کم‌ترین فشار به عضلات و مفاصل شان وارد شود.

البته مشاغل بیش‌تری نیز هستند که آسیب‌های جدی به کمر وارد می‌کنند.

ورزش بهترین راه برای مقابله با کمردرد

متأسفانه کمردرد در حال همه گیر شدن است. بهترین راه مقابله با این مشکل پیشگیری است. لازم است که مراقبت‌های لازم را جهت تسکین و بهبود آن انجام دهید و تا حدامکان به خودتان فشار نیاورید. اگر کارمند هستید و مجبورید ساعات طولانی یک جا بنشینید، از رییس یا کارفرمای خود درخواست کنید صندلی مناسبی برایتان تهیه کند و در حین نشستن، وضعیت درستی به ستون فقرات خود بدهید.

ورزش باید منظم باشد

به هر حال همه ما شغلی انتخاب کرده‌ایم و به دلیل علاقه شخصی یا اهداف مالی صرف مجبور به ادامه هستیم. درست است که کار کردن بیش‌تر وقت را می‌گیرد و زمان اندکی برای ورزش‌های حرفه‌ای باقی می‌ماند، اما بهتر است بدانید که داشتن فعالیت بدنی منظم برای سلامت کمر و به‌طور کلی مفاصل و اسکلت ما مفید است. بنابراین توصیه می‌کنیم حتماً یک فعالیت منظم در برنامه روزانه‌تان بگنجانید.

یادتان باشد که هر نیم تا یک ساعت از روی صندلی بلند شوید و راه بروید

ورزشی انتخاب کنید که با فعالیت‌ها روزانه‌تان مطابقت بیش‌تری داشته باشد. برخی افراد عادت دارند صبح زود از خواب بیدار شوند و قبل از شروع روز کاری، ورزش کنند. ورزش صبحگاهی برای ایجاد انرژی قبل از کار فوق‌العاده است. اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند ورزش را به بعد از روز کاری موکول کنند. این روش نیز برای ارتقای سلامت بسیار مفید است. در هر حال تصمیم با خودتان است.

یوگا یکی از بهترین ورزش‌ها برای بعد از روز کاری است. می‌توانید به مرور که حرکات را یاد گرفتید، آن‌ها را بعد از بیدار شدن و قبل از شروع کار انجام دهید. یادتان باشد که هر نیم تا یک ساعت از روی صندلی بلند شوید و راه بروید. اگر با همکارتان کاری دارید، به جای استفاده از تلفن به اتاق کارش بروید. حتماً بدن‌تان را بکشید و حرکات نرمشی انجام دهید. خلاصه این‌که از هر فرصتی برای بلند شدن از روی صندلی استفاده کنید.

شروع سخت، اما شدنی

شروع ورزش کار چندان ساده‌ای نیست، به‌خصوص این‌که بخواهید به اصطلاح تخته گاز بروید. توصیه می‌کنیم ابتدا با زمان کم شروع کرده و رفته رفته ساعات ورزش را افزایش دهید. برای شروع، ۳ تا ۴ بار در هفته ورزش به مدت ۴۵ دقیقه کافی است.

 

به خودتان فشار نیاورید، چون ممکن است سختی اولیه و گرفتگی عضلانی ناشی از ورزش دلزده‌تان کند. اگر می‌توانید با دوستان و یا همکاران‌تان ورزش کنید، چون ورزش دسته جمعی انگیزه بیش‌تری برای ادامه دادن ایجاد می‌کند.