پرداخت وام بافت‌های فرسوده آغاز شد

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران پرداخت وام بافت‌های فرسوده آغاز شد هانیه قنادزاده‌ـ مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به نهایی شدن بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده کلان‌شهر تهران و ابلاغ آن به دستگاه‌های ذی‌ربط گفت: وام قرض‌الحسنه نوسازی به متقاضیانی که به بانک معرفی شده بودند، پرداخت خواهد شد. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، […]

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران

پرداخت وام بافت‌های فرسوده آغاز شد

هانیه قنادزاده‌ـ مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به نهایی شدن بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده کلان‌شهر تهران و ابلاغ آن به دستگاه‌های ذی‌ربط گفت: وام قرض‌الحسنه نوسازی به متقاضیانی که به بانک معرفی شده بودند، پرداخت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، فتح‌اللهی در نشست خبری گفت: اعطای بسته‌های تشویقی نوسازی در بافت‌های فرسوده ۴ محور اصلی داشته که مهم‌ترین آن کنترل تورم با هدف رونق‌بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده بوده است. بر همین اساس برای کنترل تورم ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه ساخت را کاهش داده‌ایم.

وی افزود: در راستای کاهش هزینه‌های ساخت، رایگان شدن هزینه انشعاب در سال ۱۳۹۵ مدنظر قرار گرفت و برای کلیه شهروندانی که مبتنی بر طرح موجود اقدام به نوسازی در بافت‌های فرسوده کنند، کلیه هزینه‌های انشعاب رایگان خواهد بود. هزینه انشعاب به‌طور میانگین با توجه به متراژ هر پلاک حدود ۷ میلیون تومان خواهد بود که اگر تخفیف صددرصدی این هزینه‌ها را در نظر بگیریم، ۷ الی ۱۰ درصد بنا به متراژ هر پلاک هزینه‌های ساخت و ساز کاهش می‌یابد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران به تخفیف ۱۰۰ درصدی مجوزهای حفاری به عنوان یکی دیگر از بندهای بسته طرح تشویقی در جهت کاهش تورم اشاره کرد و افزود: شهرداری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده تخفیف ۱۰۰ درصدی مجوزهای حفاری را در نظر گرفته است. در حقیقت کلیه عوارضی که منشأ آن شورا و شهرداری بوده است، حذف گردیده و هیچ هزینه دیگری از سازندگان اخذ نخواهد شد. سازمان نوسازی رصدخانه‌ای با هدف نظارت بر صدور پروانه‌ها تشکیل داده تا در تمام مناطق روند صدور پروانه با تخفیفات ذکر شده، مورد نظارت قرار گیرد.

فتح‌اللهی با اشاره به اعطای وام قرض‌الحسنه نوسازی و کارمزد دو درصد جهت امور ثبت و ضبطی وام‌‌‌ها تأکید کرد: در این طرح بانک عامل، بانک مسکن تعیین شده است و در روند واگذاری اعطای وام‌‌‌ها ۹ الی ۱۰ درصد وام توسط دولت و مابقی توسط شهرداری تهران پرداخت می‌شود.

وی از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه برای شهرداری‌ها جهت نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داد و افزود: براساس برآورد انجام شده تقریباً تمامی هزینه ساخت در بافت‌های فرسوده توسط وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود. بدین ترتیب هیچ علتی برای عدم نوسازی در این بافت‌ها باقی نخواهد ماند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران ادامه داد: در بسته‌های تشویقی قبلی بیش‌تر فرد سازنده مورد حمایت قرار می‌گرفت؛ اما در بسته تشویقی فعلی، براساس تفاهمی که با دولت انجام شده، محله مورد حمایت قرار می‌گیرد؛ به‌طوری که با حضور همه دستگاه‌های اجرایی ۱۰ درصد محلات به صورت محله‌ای و همه جانبه نوسازی آن‌‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. قطعاً نوسازی محلات به حوزه‌های زیرساختی مرتبط خواهد بود.

فتح‌اللهی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به توزیع عادلانه مشوق‌‌‌ها در بسته‌های تشویقی جدید اشاره کرد و افزود: در گذشته به همه گونه‌های بافت فرسوده به صورت یکنواخت توجه می‌شد در نتیجه ریزدانه‌ها امکان بهره‌برداری کم‌تری را داشتند اما در بسته جدید به ریزدانه‌ها به صورت ویژه توجه شده است.

وی با اشاره به این‌که ۹۳ درصد پلاک‌‌‌ها در بافت فرسوده زیر ۲۰۰ متر هستند، افزود: ۶۸ درصد پلاک‌‌‌ها در بافت‌های فرسوده زیر ۱۵۰ متر و ۷۵ درصد نیز زیر ۱۰۰ متر هستند. بنابراین باید به ریزدانه‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با اشاره به همدلی و همگامی دولت و شهرداری در ارایه بسته‌های تشویقی جدید گفت: این همدلی و همکاری میان دولت و شهرداری توفیق بسیار بزرگی است که قطعاً با سرعت این روند، ستاد بازآفرینی کلان‌شهر تهران می‌تواند محل ساماندهی نوسازی بافت‌های فرسوده قلمداد شود.