انتقال آب دریای خزر به استان سمنان سریع‌تر اجرایی شود

انتقال آب دریای خزر به استان سمنان سریع‌تر اجرایی شود نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی‌گفت: منطقه کویری استان سمنان بهترین مکان برای تولید انرژی پاک و خورشیدی است که باید از آن استفاده شود. به گزارش ایرنا، غلامرضا کاتب در آیین افتتاح پست ۴۰۰ کیلوولت ایوانکی گرمسار استان سمنان تصریح کرد: […]

انتقال آب دریای خزر به استان سمنان سریع‌تر اجرایی شود

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی‌گفت: منطقه کویری استان سمنان بهترین مکان برای تولید انرژی پاک و خورشیدی است که باید از آن استفاده شود.

به گزارش ایرنا، غلامرضا کاتب در آیین افتتاح پست ۴۰۰ کیلوولت ایوانکی گرمسار استان سمنان تصریح کرد: مسائل و مشکلات تأمین آب گرمسار به استان تهران گره‌خورده است.

وی با اشاره به مصوبات سفر رئیسجمهوری به استان سمنان، بیان کرد: انتقال آب دریای خزر و پساب تهران به استان سمنان که بخشی از آن به ایوانکی منتقل می‌شود از جمله مصوبه‌هایی است که باید سریع‌تر اجرایی شود.

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی‌ادامه داد: ۵۵ درصد صنعت استان سمنان در شهرستان گرمسار قرار دارد و ۳۰ درصد از برق این استان در بخش صنعت منطقه ایوانکی مصرف می‌شود.

وی، هزینه کرد۸۶۰ میلیارد ریالی برای افتتاح پست ۴۰۰ کیلوولتی را در شرایط تحریم‌های اقتصادی اقدامی ‌بزرگ برشمرد و افزود: دو پست ۶۳ کیلوولت برای ایوانکی و منطقه ویژه اقتصادی گرمسار نیاز است که تحقق آن گامی‌ برای رفع بسیاری از مشکلات تأمین برق این منطقه به شمار می‌رود.

کاتب با بیان اینکه طرح خط انتقال آب آشامیدنی سال ۹۶ با ۳۷ کیلومتر لوله‌گذاری از ایوانکی تا گرمسار با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال در مدت دو سال ایجاد شد، خاطرنشان کرد: این طرح صددرصد آماده بهره‌برداری است.

نماینده مجلس شورای اسلامی، به اتصال خط انتقال آب آشامیدنی به شهر جدید ایوانکی اشاره و اضافه کرد: ۸۰ میلیارد ریال برای این طرح مصوب شده بود که تا کنون پرداخت نشده و پیگیری برای پرداخت این مبلغ در اولویت قرار دارد.

 وی اظهارداشت: مجوزها و مشکلات اداری کشاورزان برای سهم آب از چاه‌های عمیق و نیمه عمیق یکی از چالش‌های موجود است که باید رفع این مشکلات در دستور کار دولت قرار گیرد.

کاتب بیان کرد: آب باغ‌های انار روستاهای احمدآباد و کرک از دو رودخانه منطقه مانند حبله‌رود تأمین می‌شد، اما به دلیل برداشت بی‌رویه در مناطق بالادست چشمه‌ها، این درختان ۸۰ ساله در حال خشک شدن است.

نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ‌یادآور شد: این رودخانه‌ها به دلیل برداشت‌های نامتعارف توسط افراد در مناطق بالادست کم آب و در معرض خشک شدن است که انتظار می‌رود جلوگیری از این امر در دستور کار قرار گیرد.