تعاملات برقی ایران و سوریه توسعه می‌یابد

  تعاملات برقی ایران و سوریه توسعه می‌یابد سرفصل جدیدی در همکاری‌های برقی ایران و سوریه باز شده که طبق آن قرار است مناسبات فنی، اقتصادی، صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی گسترش یابد و همچنین مشارکت در توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه توسط ایران آغاز شود. به گزارش ایسنا، ایران که قصد […]

 

تعاملات برقی ایران و سوریه توسعه می‌یابد

سرفصل جدیدی در همکاری‌های برقی ایران و سوریه باز شده که طبق آن قرار است مناسبات فنی، اقتصادی، صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی گسترش یابد و همچنین مشارکت در توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه توسط ایران آغاز شود.

به گزارش ایسنا، ایران که قصد دارد به‌هاب انرژی در منطقه تبدیل شود، نخستین قدم‌ها برای رسیدن به این مهم را با توسعه تعاملات برقی با کشورهای همسایه برداشته است. آمارها حاکی است که ایران به همه کشورهایی که مرز خاکی دارد، برق صادر می‌کند. البته هرچند صادرات برق از اهمیت زیادی برخوردار است اما ایران پا از صادرات هم فراتر گذاشته و اخیراً شاهد سنکرون‌سازی شبکه برق ایران و عراق و همچنین امضای تفاهم‌نامه‌ای برای بهبود شبکه توزیع، کاهش تلفات شبکه توزیع، آموزش نیروی انسانی و همکاری در سطح مدیریت بین ایران و سوریه بودیم.

بر این اساس، پرونده همکاری برقی ایران و سوریه مجدداً باز شد و در دیداری که وزیر نیروی ایران و وزیر برق سوریه داشتند، قرار شد همکاری دو کشور در این زمینه از سر گرفته شود که این همکاری نه فقط شامل ساخت نیروگاه و بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده برق این کشور در جنگ است بلکه شامل بهبود شبکه توزیع، کاهش تلفات شبکه توزیع، آموزش نیروی انسانی و همکاری در سطح مدیریت می‌شود.

در این راستا، چندی پیش وزیر نیروی جمهوری‌اسلامی‌ایران با وزیر برق جمهوری عربی سوریه به منظور امضای یادداشت تفاهم همکاری برای گسترش مناسبات فنی، اقتصادی، صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی و نیز مشارکت در توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه نشستی برگزار کردند.

براساس توافق دو کشور مقرر شد تا توسعه و احداث نیروگاه‌ها و همچنین شبکه انتقال و توزیع برق کشور سوریه با استفاده از ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی ایران عملیاتی شود.

طرفین در این نشست توافق خود را درخصوص انجام مطالعات جامع شبکه انتقال و توسعه و نیز تکمیل و مدرن‌سازی مراکز دیسپاچینگ و کنترل شبکه برق سوریه توسط طرف ایرانی را اعلام کرده و موضوع مطالعات و بازسازی، کاهش تلفات شبکه توزیع نیروی برق سوریه در محورهای مهندسی و اتوماسیون شبکه، نصب کنتورهای هوشمند و بهره‌برداری و خدمات مشترکان مورد توافق دو وزیر قرار گرفت.

وزرای نیرو و برق ایران و سوریه براساس این تفاهم‌نامه توافق خود را جهت ایجاد ارتباط الکتریکی سه‌جانبه میان ایران، عراق و سوریه اعلام کرده و مقرر شد تا مطالعات و اقدامات لازم برای این برنامه با ایجاد یک کنسرسیوم مشترک انجام بگیرد.

بر مبنای این تفاهم طرفین توافق خود را برای سرمایه‌گذاری مشترک، تبادل دانش فنی و تولید محصولات و تجهیزات برقی مورد نیاز طرف سوری با اولویت تولید کنتورهای هوشمند، ترانسفورماتور و کابل توسط بخش‌خصوصی ایران در کشور سوریه اعلام کرده و همچنین درخصوص طراحی نظام جامع آموزشی، تعیین و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی کوتاه‌مدت و بلندمدت مورد نیاز کارکنان و مدیران وزارت برق سوریه توسط مراکز آموزشی ایران به توافق رسیدند.

وزیران دو کشور بر استفاده از ظرفیت شرکت‌های توانمند ایرانی برای مشارکت و حضور فعال در زمینه ساخت انواع نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر، تولید برق، بازسازی، نوسازی و ارتقای نیروگاه‌ها، بهره‌برداری، تعمیرات و نگهداری و تأمین تجهیزات قطعات نیروگاهی و تعمیر ترانسفورماتورهای برق توافق کردند.

براساس این تفاهم‌نامه طرفین توافق خود را جهت انجام پروژه‌های پژوهشی مشترک در زمینه برق میان مراکز دانشگاهی و پژوهشی ایران و سوریه اعلام کرده و مقرر شد نقشه‌راه همکاری‌ها و مشارکت ایران در بخش برق سوریه توسط طرفین ایرانی و با همکاری طرف سوری طی دو ماه آینده تدوین و نهایی شود. همچنین وزرای نیرو و برق ایران و سوریه به منظور پیشبرد مفاد این تفاهم‌نامه توافق کردند تا کمیته‌ عالی راهبری با عضویت معاونان مربوطه هر دو وزارتخانه تشکیل شود و جلسات آن نیز هر دو ماه یکبار در ایران و سوریه برگزار شود.