صرفهجویی در هزینه پالایشگاهها با بهکارگیری طرح جدید صنعتی گروهی از محققان دانشگاهی با استفاده از نانوغشاهای آئروژل، سیستمی را برای جداسازی آب از مواد آلی چون نفت و انواع روغنها برای پالایشگاه عرضه کردند و به گفته آنها از این دستگاه همچنین میتوان برای تصفیه پساب رستورانها استفاده کرد. به گزارش ایسنا، حامد […]
صرفهجویی در هزینه پالایشگاهها با بهکارگیری طرح جدید صنعتی
گروهی از محققان دانشگاهی با استفاده از نانوغشاهای آئروژل، سیستمی را برای جداسازی آب از مواد آلی چون نفت و انواع روغنها برای پالایشگاه عرضه کردند و به گفته آنها از این دستگاه همچنین میتوان برای تصفیه پساب رستورانها استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، حامد شادانفر از محققان این طرح، طراحی و ساخت جداساز آب از مواد آلی را از دستاوردهای این طرح نام برد و گفت: این دستگاه با استفاده از غشا قادر به جداسازی آب از مواد آلی چون روغن، نفت و مشتقات نفتی مانند بنزین، گازوئیل، نفتسفید و نفت کوره است.
وی غشاهای به کار رفته در این دستگاه را فوق آب گریز و فوق مواد آلی دوست توصیف کرد و یادآور شد: آئروژلها پلیمرهایی از جنس مواد معدنی یا کامپوزیتی هستند که بیشتر فضایشان را حفرات نانومتری تشکیل شده است از اینرو بسیار سبک وزن هستند و از مساحت سطح بسیار بالایی برخوردارند و ما در این طرح با استفاده از ائروژلها و پنلهای آب گریز ساخته شده راهکاری برای جداسازی انواع روغنهای خوراکی و صنعتی، بنزین، گازوئیل و نفت موجود در فاضلابها و پسابهای صنعتی ارائه کردیم.
این محقق با اشاره به مکانیزم عملکردی این دستگاه خاطر نشان کرد: زمانی که مواد آلی و آب از غشا عبور میکنند، غشاها انتخابپذیر هستند از اینرو مواد آلی از آن عبور میکنند ولی آب قادر به عبور از غشا نیست. همچنین رآکتورهای این دستگاه دو پارچه است و در یک بخش آن آب و در بخش دیگر مواد آلی وارد میشود.
شادانفر ادامه داد: ظرفیت این دستگاه که با حمایت ستاد نانو طراحی شده، پنج مترمکعب در روز است و برای کاربردهای پالایشگاهی ساخته شده است که به زودی این دستگاه تحویل یکی از پالایشگاهها میشود.
این محقق، کاربرد اصلی این سیستم را در صنایع بالادستی و پاییندستی صنعت نفت عنوان کرد و یادآور شد: نفتی که از چاه استحصال میشود حاوی مقادیری آب است که نیاز است ابتدا آب آن جداسازی شود و بعد نفت به پالایشگاه ارسال شود. در پالایشگاهها آب با مشتقات نفتی مانند گازوئیل و بنزین و نفتکوره و نفتسفید مخلوط میشود که نیاز است این مواد از مشتقات نفتی جداسازی شود.
وی با بیان اینکه این فرآیند از طریق این دستگاه انجام خواهد شد، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن این دستگاه در کارخانجات روغن برای تصفیه روغن و همچنین برای تصفیه پساب رستورانها به منظور جداسازی روغن از آب قابل استفاده است.
شادانفر با بیان اینکه در حالحاضر در صنعت نفت برای جداسازی آب از روغن در پالایشگاهها از روشهای مختلفی استفاده میشود، یادآور شد: یکی از این روشها به این صورت است که ابتدا مخلوط آب و نفت را مدتی در محلی ساکن باقی میماند و پس از دو فاز شدن سیال آب از سیال جداسازی میشود. روش دیگر اولتراسونیک است ولی از آنجایی که این فرآیند به کارگرفته شده در این دستگاه غشایی است از مزایایی چون کاهش هزینهها برخوردار است.
به گفته وی، از آنجایی که در این سیستم از فیلتر استفاده نشده است، هزینهها را کاهش میدهد.
شادانفر در پاسخ به اینکه آیا غشاهای مورد استفاده در این سیستم نیاز به تعویض دارد یا خیر توضیح داد: این غشاها نیاز به شستوشو شوند و مجدداً به چرخه فرآیند بازگردانده میشود.
وی جداسازی مؤثر و کارآمد روغنها و حلالهای آلی از پساب، جداسازی روغن از آب تا غلظت کمتر از ۱۰ PPm، سریعتر و مقرون به صرفهتر نسبت به فناوریهای رقیب، استفاده از فضای کمتر نسبت به فناوریهای مشابه را مزایای این فناوری نام برد.
شادانفر، استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی، صنعت هوا فضا و صنعت ساختمان به عنوان عایق را از دیگر کاربردهای این فرآیند ذکر کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.