چرا زنان سریع‌تر از مردان وابسته موادمخدر می‌شوند؟

چرا زنان سریع‌تر از مردان وابسته موادمخدر می‌شوند؟ رئیس کانون سراسری درمان‌گران اعتیاد کشور با بیان اینکه ۷۰ درصد زنان معتاد همزمان با اعتیاد دچار بیماری اعصاب و روان می‌شوند، گفت: مواد مخدر در بدن زنان به گونه‌ای اثر می‌گذارد که آنها سریع‌تر از مردان و با مصرف ماده بسیار کمتری وابسته به مواد می‌شوند، […]

چرا زنان سریع‌تر از مردان وابسته موادمخدر می‌شوند؟

رئیس کانون سراسری درمان‌گران اعتیاد کشور با بیان اینکه ۷۰ درصد زنان معتاد همزمان با اعتیاد دچار بیماری اعصاب و روان می‌شوند، گفت: مواد مخدر در بدن زنان به گونه‌ای اثر می‌گذارد که آنها سریع‌تر از مردان و با مصرف ماده بسیار کمتری وابسته به مواد می‌شوند، این درحالیست که درمان اعتیاد در زنان به مراتب سخت‌تر از درمان اعتیاد در مردان است. مجتبی غالبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که اعتیاد در زنان روبه افزایش است، اظهار کرد: براساس تحقیقات حدود ۱۰ درصد مراجعان به مراکز درمان اعتیاد، زن هستند.

 مسائل اجتماعی؛ یکی از عوامل مؤثر در اعتیاد زنان

وی مسائل اجتماعی، مسائل روانی، آگاهی کم، باور اشتباه نسبت به مصرف موادمخدر، استفاده بیش از حد از مُسکن‌ها و عدم آگاهی نسبت به عوارض آن و تغییرات فرهنگی را از عوامل مؤثر در گرایش زنان به مصرف مواد مخدر دانست و گفت: امروزه برخی افراد جامعه بر این موضوع متمرکز شده‌اند که زنان باید اندام مناسبی داشته باشند، از همین‌رو برخی زنان به سمت کشیدن سیگار و مصرف مواد محرک متمایل می‌شوند. در این میان برخی دیگر از زنان نیز برای تفریح و اوقات فراغتشان به سمت کشیدن قلیان روی می‌آورند، این در حالیست که قلیان به مراتب وابستگی سریع‌تری نسبت به بعضی از مواد مخدر دارد. این درمانگر اعتیاد ادامه داد: در فرهنگ جامعه ما اگر زنان سیگار بکشند آن را امری ناپسند می‌دانند اما تغییر فرهنگی ایجاد شده در ایران موجب شده کشیدن قلیان حتی در منظر عمومی‌ امر ناپسندانه‌ای شمرده نشود. این تغییرات فرهنگی موجب شده گرایش برخی زنان به مصرف مواد مخدر نسبت به قبل بیشتر شود. مجتبی غالبی همچنین استرس و خلق منفی را نیز از عوامل مؤثر در اعتیاد برشمرد و یادآور شد: زنانی که از نظر روانی دارای خلق منفی و استرس هستند، بیشتر از مردان به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند. در این میان وجود تفاوت‌های ژنتیکی بین زنان و مردان نیز باعث می‌شود آنها زودتر از مردان وابسته به مواد مخدر شوند، اما در عین حال مسائل محیطی و اجتماعی نیز بسیار مهم‌تر از مسائل ژنتیکی است. به گفته رئیس کانون سراسری درمانگران اعتیاد کشور، زنانی که مخدر شیشه مصرف می‌کنند نسبت به مردان بیشتر و با شدت بیشتری دچار تغییرات خلقی، افسردگی، اضطراب، قفل شدن فک، بی‌اشتهایی و… می‌شوند، تشدید عوارض مواد مخدر در زنان نسبت به مردان موجب شده تا اهمیت درمان اعتیاد در آنها بیشتر باشد.