افزایش ۲ یا ۳ درصدی قیمت‌ها تنها بر روی کاغذ است

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو افزایش ۲ یا ۳ درصدی قیمت‌ها تنها بر روی کاغذ است دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: افزایش قیمت بنزین باعث بالا رفتن ۳۰ درصدی هزینه حمل‌ونقل مواد اولیه می‌شود که در نهایتاً تأثیر بسیار کمی‌در حد دو تا سه درصد بر روی قیمت تمام شده […]

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو

افزایش ۲ یا ۳ درصدی قیمت‌ها تنها بر روی کاغذ است

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: افزایش قیمت بنزین باعث بالا رفتن ۳۰ درصدی هزینه حمل‌ونقل مواد اولیه می‌شود که در نهایتاً تأثیر بسیار کمی‌در حد دو تا سه درصد بر روی قیمت تمام شده دارد البته این اتفاق بر روی کاغذ است.

مازیار بیگلو در گفت‌وگو با ایلنا، درخصوص اثرگذاری افزایش قیمت بنزین بر روی روند تولید قطعات خودرو در کشور گفت: با وجود افزایش قیمت در حوزه فروش اما در حوزه تولید تاکنون هیچ اتفاقی صورت نگرفته است و ما همچنان با همان قیمت قبل به تولید خود ادامه می‌دهیم.

وی ادامه داد: مواد اولیه ما اکثراً در بورس کالا عرضه می‌شود که تا به امروز بنزین بر روند عرضه و قیمت‌گذاری آن تأثیری نداشته است هر چند به دلیل بالا رفتن قیمت ارز در سامانه نیما بیشتر کالاها با افزایش قیمت روبه‌رو بوده است. از طرف دیگر معمولاً تولیدکنندگان به اندازه دو تا سه ماه مواد اولیه دپو در انبارها دارند که بالا رفتن قیمت بنزین تأثیری بر آنها ندارد.

بیگلو تصریح کرد: به هرحال این سوخت افزایش قیمت ۵۰ درصدی داشته است و در بحث لجستیک اثرات خود را خواهد گذاشت که شاید کمترین اثر آن در حوزه تولید و بیشترین اثر آن در حوزه توزیع باشد اما اگر تمام قیمت‌ها ثابت بماند و فقط این افزایش قیمت ۵۰ درصد بنزین باعث بالا رفتن حمل‌ونقل ۳۰ درصد مواد اولیه شود در نهایت تأثیر بسیار کمی‌شاید در حد دو تا سه درصد بر روی قیمت تمام شده خواهد گذاشت هرچند این اتفاق بر روی کاغذ است و در عمل ممکن است داستان بسیار متفاوت باشد به‌خصوص در اقتصاد ایران که همیشه زمینه اتفاقات عجیب و غریب را دارد.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر صمت مبنی بر گران شدن تدریجی کالاها گفت: صحبت‌های رحمانی در مجلس کاملاً درست بود، باید تشکل‌ها با مدیریت اعضای خود به صورت تدریجی این افزایش قیمت بنزین را بر روی قیمت تمام شده کالا اعمال کنند. البته ما بحث تورم واقعی و تورم انتظاری را داریم بنابراین بازار انتظار دارد که چون قیمت بنزین سه برابر شده است پس تمام کالاها متأثر از آن نیز سه برابر شوند از طرف دیگر نیز مردم و مصرف‌کنندگان نیز این را قبول دارند. اما واقعیت این است که هیچ کالایی قیمت تمام شده آن سه برابر نمی‌شود البته که افزایش قیمت به سببب بحث لجستیکی اجتناب‌ناپذیر است اما باید این قیمت‌ها به صورت واقعی مشخص شود.