تأمین منابع مالی فاز ۱۱ پارسجنوبی با استفاده از ابزارهای بازار سرمایه مرکز پژوهشهای مجلس شورایاسلامی در گزارشی درباره فاز۱۱ پارسجنوبی پیشنهاد کرد این پروژه با استفاده از توان و ظرفیت شرکتها و پیمانکاران داخلی به انجام برسد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات انرژی، صنعتومعدن این مرکز […]
تأمین منابع مالی فاز ۱۱ پارسجنوبی با استفاده از ابزارهای بازار سرمایه
مرکز پژوهشهای مجلس شورایاسلامی در گزارشی درباره فاز۱۱ پارسجنوبی پیشنهاد کرد این پروژه با استفاده از توان و ظرفیت شرکتها و پیمانکاران داخلی به انجام برسد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات انرژی، صنعتومعدن این مرکز در گزارشی با عنوان « فاز ۱۱ پارسجنوبی ـ آخرین وضعیت و سناریوهای توسعه در دوران تحریم» آورده است: میدان فوق عظیم مشترک پارسجنوبی ـ گنبدشمالی در خط مرز آبی ایران و قطر در خلیجفارس و در فاصله ۱۱۵ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار گرفته و این میدان که امروزه بیش از ۴۰ درصد از ذخایر گازی ایران و نزدیک به ۵۳ درصد از تولید گاز کشور را داراست، بعد از انقلاب اسلامیکشف شد.
براساس این گزارش تولید از پارسجنوبی از ۲۶ بهمنماه سال۱۳۸۱ با بهرهبرداری از فازهای ۲ و ۳ آغاز و سپس در ۲۰ آبانماه سال۱۳۸۳ بهرهبرداری از فاز(۱) شروع شد و روند توسعه فازهای دیگر تا به امروز ادامه دارد تا اواخر دیماه سال۱۳۹۵، تولید از فازهای (۱)، (۲ و۳)، (۴ و۵)، (۶، ۷ و ۸)، (۹ و۱۰)، ۱۲، (۱۵ و ۱۶)، (۱۷ و ۱۸) و بالاخره فاز ۱۹ انجام میگیرد و جمعاً حدود ۴۹۰ میلیون مترمکعب در روز وارد مدار گاز کشور میشود.
براساس مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، فاز ۱۱ این میدان با وجود برگزاری مناقصات متعدد، بهدلیل بدعهدی شرکتهای خارجی و نیاز به سرمایه زیاد که در شرایط تحریم تأمین آن دشوار است، همچنان در انتظار تصمیمهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفتوگاز پارس است.
براساس این گزارش پیشبینی میشود که بعد از یکسالونیم تولید گاز این فاز، با افت فشار روبهرو خواهد شد و از اینرو نیاز به دستگاه فشارافزا وجود دارد که تکنولوژی آن در دست چند شرکت بینالمللی است و در واقع این فناوری در ایران وجود ندارد.
مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامیهمچنین تصریح میکند که در حالحاضر و با اعمال مجدد تحریمها دو سناریو برای توسعه فاز۱۱ وجود دارد. سناریوی اول؛ استفاده از توان و ظرفیت شرکتها و پیمانکاران داخلی است که در سالهای مختلف بهدلیل همکاری با شرکتهای خارجی در راه توسعه پارسجنوبی توانمند شده و تجارب ارزندهای کسب کردهاند و سناریوی دوم؛ منتظر ماندن برای عقد قرارداد با شرکتهای بزرگ نفتی دنیاست. فاز ۱۱ پارسجنوبی نمادی از بدعهدی شرکتهای خارجی در صنعت نفتوگاز ایران است این فاز حدود ۱۹ سال درگیر فرآیند امضای تفاهمنامهها و قراردادهای مختلف با شرکتهای بزرگ نفتی بوده که هیچکدام هم ثمری برای آن نداشته است.
در خاتمه این گزارش، تأکید شده است که با این توصیفات سناریو مرجع و منتخب در این پژوهش سناریو اول است یعنی استفاده از توان و ظرفیتهای شرکتها و پیمانکاران داخلی و بومی کشور. برای تأمین مالی طرح توسعه فاز ۱۱ نیز درصورتیکه مصارف ریالی پروژه حداکثر شود، استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه مثل صکوک استصناع، منفعت، اوراق مشارکت و صندوقهای سرمایهگذاری پروژه جهت استفاده از سرمایههای ریالی مردم بهراحتی امکانپذیر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.