رکود بازار مسکن بر ۱۰۰ صنعت اثر منفی داشته است

رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: آقای نوبخت می‌گوید «دولت یازدهم دو هزار میلیارد تومان یارانه به بخش تولید داده و اسنادش هم موجود است» اما ما در بخش خصوصی ریالی نه دیده‌ایم و نه گرفته‌ایم. به گزارش فارس، ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی در مورد آمارهایی که این روز‌ها درمورد رشد منفی در بخش صنایع کشور اعلام […]

رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: آقای نوبخت می‌گوید «دولت یازدهم دو هزار میلیارد تومان یارانه به بخش تولید داده و اسنادش هم موجود است» اما ما در بخش خصوصی ریالی نه دیده‌ایم و نه گرفته‌ایم.

به گزارش فارس، ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی در مورد آمارهایی که این روز‌ها درمورد رشد منفی در بخش صنایع کشور اعلام می‌شود، اظهار داشت: ما هم این آمار‌ها را از اتاق بازرگانی تهران شنیده‌ایم، اما منبع اصلی اعلام آمار‌ها وزارت صنعت، معدن و تجارت است که هنوز این آمار‌ها منتشر نشده و منتظر اعلام ۹ ماهه امسال هستیم.

وی تصریح کرد: شواهد موجود، آمارهای منفی رشد بخش صنعت را تأیید می‌کند، چرا که رکود حاکم از سال ۹۳ بر صنایع ادامه یافته و تا کنون تشدید شده است و باید گفت وضع صنایع نه تنها خوب نیست، بلکه در برخی بخش‌ها اسفبار است، به‌طوری که صنایع با کمبود شدید نقدینگی، مشکل فروش کالا و کمبود تولید هم مواجه هستند.

رییس کمیسیون صنایع اتاق ایران به این نکته اشاره کرد که سال ۹۴ بسیاری از صنایع از یک طرف با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، مواد اولیه و حقوق دستمزد مواجه بوده و از طرف دیگر قیمت کالاهای تولیدی نه تنها افزایش نداشته، بلکه تا حدی کاهش هم داشته است و در نتیجه صنایع به مرحله زیان‌دهی رسیده است و سال ۹۴ سال خوبی برای صنعت کشور نبوده است.

روغنی گلپایگانی این را هم گفت: میزان ضرر و زیان در صنایع متفاوت است، تا حدی که حال و روز صنعت سیمان، فولاد و صنایع مرتبط با ساختمان این روز‌ها از همه بدتر است که علت اصلی آن رکود حاکم بر بازار مسکن می‌باشد. ساخت و‌ سازی انجام نمی‌شود که رونقی در این صنایع رخ دهد.

وی ادامه داد: در عین حال وضعیت بازار لوازم خانگی هم اصلاً خوب نیست و تنها برخی از واحدهای داروسازی و صنایع غذایی تحرک داشته‌اند و در عین حال صنایع پتروشیمی هم که در سال‌های گذشته به دلیل دریافت خوراک ارزان‌قیمت سودهای کلانی در بازارهای صادراتی به دست می‌آوردند، امروز سود آن‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته، اما باز به نسبت سایر صنایع وضع بهتری دارند.

 

وی در پاسخ به این‌که تمرکز بر بازار صادراتی عراق به ویژه در بخش سیمان چقدر در ایجاد مشکلات این حوزه مؤثر بوده، اظهار داشت: اگرچه ناامنی‌های موجود در بازار عراق روی بازار صادراتی سیمان ما تأثیر گذاشته، اما مگر چند شرکت سیمانی تولیدات خود را صادر می‌کردند، مهم‌تر آن که بقیه این شرکت‌ها نیاز حوزه ساختمان داخل را تأمین می‌کردند که رکود حاکم بر بازار مسکن منجر به ایجاد چنین مشکلی شده است.