تشریح جزییات پروژه‌ کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات

تشریح جزییات پروژه‌ کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به عنوان یکی از مجریان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات به تشریح پروژه «ایجاد یک کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات» پرداخت. به گزارش سیتنا، دکتر دوایی، معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره […]

تشریح جزییات پروژه‌ کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات

معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به عنوان یکی از مجریان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات به تشریح پروژه «ایجاد یک کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات» پرداخت.

به گزارش سیتنا، دکتر دوایی، معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره به اهمیت پروژه «ایجاد یک کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات» در کشور به عنوان یکی از پروژه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات بیان کرد: امروزه وجود کریدورهای فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در جهان یک ضرورت است و کریدور‌ها در جهان به ۳ دسته کریدورهای محله‌ای، کریدورهای متمرکز و کریدورهای چند پهنه‌‌ای تقسیم می‌شوند.

دوایی همچنین در ارتباط با اهداف مربوط به ایجاد کریدور فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات توضیح داد: افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش درآمد از طریق صادرات محصولات و خدمات برتر، محیط زندگی با کیفیت با رویکردهای محیط‌زیست سبز و انرژی‌های پاک، ایجاد محیط اجتماعی، ارزشی و فرهنگی جذاب برای افراد خلاق و کارآفرین، ایجاد و توسعه خوشه‌های فن‌آوری با هدف کسب مزیت‌های رقابتی در سطح جهان و کمک به رشد متوازن و هم افزایی بین شرکت‌های بزرگ و کوچک از جمله اهداف ایجاد مناطق ویژه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات است.

معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در ادامه افزود: البته در این مناطق نیز می‌تواند شاهد اشتغال‌زایی تخصصی و غیرمتکی به دولت، جذب سرمایه‌گذاران خطرپذیر و ایجاد زیرساخت‌ها و مشوق‌های قانونی برای جذب و استقرار شرکت‌های بین‌المللی و ایجاد فضای یادگیری متقابل بود.

دوایی خاطرنشان‌کرد: در بحث کریدور فاوا، فرمول چند پهنه‌ای را اعمال کردیم زیرا فاکتورهای موجود برای یک کریدور بزرگ در وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات وجود دارد.

معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خاطرنشان ساخت: منطقه ویژه فرودگاهی پیام به عنوان شهرک صنعتی ICT برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی دانش‌بنیان پارک فن‌آوری فاوا واقع در کیلومتر ۱۹ اتوبان کرج، پژوهشگاه ICT، پژوهشگاه فضایی و پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی به عنوان نهادهای علمی و پژوهشی و همچنین سایت بومهن به عنوان مجرای ارتباطات اینترنتی کشور و تله هاوس ارتباطات منطقه‌ای از جمله این فاکتور‌ها هستند.

دوایی افزود: گفتنی است که فاکتورهای دیگری نظیر پست بانک به عنوان بانک تخصصی و خطرپذیر برای حمایت از شرکت‌های فعال در زمینه ICT و دانشکده علمی-کاربردی پست و مخابرات به عنوان درگاه کریدور برای ارتباط با دانشگاه‌ها با هدف تربیت نیروهای متبحر برای صنعت نیز وجود دارد که می‌توان از پتانسیل آن‌ها در ایجاد کریدور استفاده کرد.

 

معاون فن‌آوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پایان در ارتباط با موفقیت ایجاد کریدور ویژه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات یادآور شد: البته برای موفقیت در یک کریدور الزاماتی نظیر تأمین زیرساخت‌های راه، انرژی، فیبر و شبکه موبایلی، تجهیزات برتری بخش و آزمایشگاه‌های تخصصی، تضمین زیرساخت‌های قانونی و مشوق‌های لازم، تقسیم کار پوشا بین نهادهای مستقر در کریدور و وجود برنامه‌ها و رویه‌ها برای حمایت از نوآوری شرکت‌ها باید وجود داشته باشد.