مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش خبر داد صرفهجویی یکمیلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار درپی گازسوز شدن خودروها مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از صرفهجویی ۱۰ میلیون لیتری در بنزین مصرفی روزانه کشور با گازسوز کردن نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودروی ناوگان حملونقل عمومی خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده، […]
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش خبر داد
صرفهجویی یکمیلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار درپی گازسوز شدن خودروها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از صرفهجویی ۱۰ میلیون لیتری در بنزین مصرفی روزانه کشور با گازسوز کردن نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودروی ناوگان حملونقل عمومی خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده، علیرضا صادقآبادی در آیین امضای تفاهمنامه توسعه ناوگان دوگانهسوز کشور با حضور امیر وکیلزاده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو و جمعی از مدیران شرکت ایران خودرو دیزل برگزار شد، گفت: پیشبینی میکنیم با گازسوز کردن یک میلیون و ۴۶۴ هزار خودرو عمومی، مصرف روزانه بنزین کشور حدود ۱۰ میلیون لیتر کاهش یابد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: اگر قیمت هر لیتر بنزین را ۵۰ سنت در نظر بگیریم، از محل گازسوز کردن خودروهای حملونقل عمومی در کشور، حدود یکمیلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صرفهجویی محقق خواهد شد.
صادقآبادی تصریح کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد تا سقف ششهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در طرح گازسوز کردن خودروهای پرمصرف سرمایهگذاری خواهد شد که با توجه به استفاده از گاز طبیعی به جای بنزین و صادرات بنزین، بازگشت سرمایه آن بهسرعت و بسیار بیشتر از این رقم محقق خواهد شد.
صادقآبادی هدف از انعقاد تفاهمنامه توسعه ناوگان گازسوز کشور را کاهش مصرف بنزین، کاهش آلایندگی هوا با جایگزینی سوخت پاک و کاهش هزینههای حملونقل بار و مسافر عنوان کرد و گفت: تسهیلات مالی موردنیاز این طرح از طریق یک یا چند بانک داخلی تأمین شده و در قالب آن شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با کارخانههای خودروساز و کارگاههای تبدیل طرف قرارداد میشود و از محل کاهش مصرفی که از سهمیه بنزین و صادرات بنزین اتفاق میافتد، اصل و فرع این وام پرداخت میشود.
وی افزود: بانکهای زیادی برای همکاری با وزارت نفت در قالب این طرح ابراز علاقه کردند که بهزودی قرارداد مربوط به آن امضا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز گفت: گام بزرگ توسعه صنعت سیانجی در سال ۸۴ برداشته شد و به جایی رسیدیم که امروز پس از سالها تلاش و همکاری تنگاتنگ وزارت نفت و بخش صنعت در بخش عرضه گاز طبیعی فشرده به خودروها هیچ مشکل و کمبودی نداریم.
امیر وکیلزاده با اشاره به توزیع روزانه حدود ۲۱٫۲ میلیون مترمکعب سیانجی به خودروهای پایهگازسوز و دوگانهسوز افزود: با توجه به توسعه جایگاههای عرضه گاز طبیعی فشرده (سیانجی) در سالهای اخیر، امکان دوبرابر کردن این ظرفیت تا بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب نیز وجود دارد که البته در صورتی محقق خواهد شد که در بازار تقاضا نیز وجود داشته باشد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در بخش عرضه گاز طبیعی به خودروها اقدامهای توسعهای در دست انجام است، گفت: همزمان با توسعه بازار تقاضا، در بخش توسعه عرضه اقدامهایی نظیر احداث جایگاه در مبادی کلانشهرها و توسعه جایگاههای کوچکمقیاس با امضای تفاهمنامههایی با شهرداریها در دست انجام است.
براساس گزارش وزارت نفت، وکیلزاده افزود: مهمترین موتور محرکه این صنعت در شرایط کنونی این بود که در بخش توسعه تقاضا اتفاق بیفتد که امیدواریم با مصوبه اخیر شورای اقتصاد، حمایتهای دولت و همکاری تنگاتنگ وزارت نفت و وزارت صنعت،معدنوتجارت بهویژه خودروسازان، طرحهای توسعهای صنعت سیانجی با سرعت بیشتری اجرایی شود.
گفتنی است؛ تفاهمنامه توسعه ناوگان دوگانهسوز کشور بهمنظور حمایت از تولید و تبدیل کارخانهای و کارگاهی خودروهای عمومی و اجرای مصوبه شورای اقتصاد بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و گروه صنعتی ایران خودرو امضاء شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.