صادرات محصولات پتروشیمی۱٫۵ برابر قد کشید با راهاندازی طرحهای جدید در شش سال گذشته علاوه بر کاهش خامفروشی و افزایش تولید محصولات پاییندستی، میزان صادرات محصولات پتروشیمینیز حدود ۱٫۵ برابر افزایش یافت. به گزارش ایرنا، در حالی «عدم توجه به توسعه پتروشیمیها» از محورهای استیضاح وزیر نفت اعلام شده که نگاهی به کارنامه صنعت نفت […]
صادرات محصولات پتروشیمی۱٫۵ برابر قد کشید
با راهاندازی طرحهای جدید در شش سال گذشته علاوه بر کاهش خامفروشی و افزایش تولید محصولات پاییندستی، میزان صادرات محصولات پتروشیمینیز حدود ۱٫۵ برابر افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، در حالی «عدم توجه به توسعه پتروشیمیها» از محورهای استیضاح وزیر نفت اعلام شده که نگاهی به کارنامه صنعت نفت در دولتهای یازدهم و دوازدهم نشان میدهد در شش سال اخیر میزان تولید و صادرات محصولات پتروشیمیافزایشی قابلتوجه یافته و کشورمان توانسته جایگاه خود در مبادلات جهانی پتروشیمی را نیز تقویت کند.
تعدادی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر موضوع استیضاح بیژن زنگنه، وزیر نفت را کلید زدهاند؛ این طرح اکنون در کمیسیون انرژی مجلس در حال بررسی است که در صورت قانع نشدن نمایندگان استیضاحکننده، طرح استیضاح در هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول و در مجلس بررسی خواهد شد.
جهش اول توسعه صنعت پتروشیمی از سال ۷۶ آغاز شد که طی آن میزان تولید محصول نهایی از ۵٫۸ میلیون تن به ۲۲٫۶ میلیون تن در سال ۹۲ رسید؛ همچنین صادرات نیز از ۵۰۰ میلیون دلار به ۱۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار در ابتدای دولت یازدهم (بر پایه قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۰) افزایش یافت.
در جهش دوم توسعه این صنعت در شش سال گذشته نیز میزان ظرفیت نصب شده برای تولید به ۶۶ میلیون تن و ارزش صادرات به حدود ۱۷ میلیارد دلار رسیده است که این دستاورد در طی شش سال گذشته با ۵٫۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی و ریالی در ۱۵ طرح حاصل شده است.
این دستاوردها به معنای ۱٫۵ برابر شدن تولید و صادرات این صنعت از سال ۱۳۹۲ تاکنون بوده است.
دستاوردهای توسعه صنعت پتروشیمی
کاهش خامفروشی، ایجاد ارزشافزوده بیشتر و افزایش تولید محصولات پاییندستی از دیگر دستاوردهای این رشد بوده است.
۸٫۵ میلیون تن معادل ۲۹٫۵ درصد وزنی و ۳۳٫۶ درصد ارزشی از کل تولیدات صنعت پتروشیمی در سال ۱۳۹۷ در داخل کشور مصرف شده است که هیچ نمونه مشابهی از مصرف این میزان تولیدات یک صنعت در بخش پاییندستی آن وجود ندارد.
این درحالی است که علیرغم شرایط تحریمی موجود، با توجه به تدابیر صورت گرفته همچنان شرکتهای پتروشیمی در حال صادرات محصولات خود هستند و درآمد ارزی سرشاری را نصیب کشور میکنند. همچنین با توجه به مدیریت انجام شده بر درآمدهای ارزی این شرکتها، در حالحاضر حدود صددرصد ارز صادراتی این شرکتها به چرخه اقتصاد بازگشته و حدود ۸۰ درصد آن در سامانه نیما عرضه میشود که سهم قابلتوجهی نسبت به سایر صنایع کشور داراست.
این توسعه منجر به ایجاد ۱۰۸ هزار شغل مستقیم در مجموعهها و پروژههای پتروشیمی و ۸۸۰ هزار شغل مستقیم در زنجیره پاییندستی و شرکتهای کوچک و متوسط پتروشیمی شده است.
در صورتی که شتاب حرکت توسعهای ایجاد شده در این بخش ادامه یابد، پیشبینی میشود که تا سال ۱۴۰۰ میزان ظرفیت تولید پتروشیمیبه ۱۰۰ میلیون تن و درآمد این صنعت نیز به حدود ۳۷ میلیارد دلار برسد
برای دستیابی به این هدف باید تلاش شود که ۲۸ طرح اولویتدار با سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسند که این امر به معنی افزایش ۷۹ درصدی ظرفیت اسمیصنعت پتروشیمیکشور، افزایش دو برابری تولید محصول نهایی و افزایش بیش از ۶۰ درصدی درآمد این بخش از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۴۰۰ است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.