دستورالعمل اجرایی رینگ صادراتی بورس کالای ایران (شرکت سهامی عام)- قسمت آخر این دستورالعمل براساس پیشنهاد مورخ ۲۳/۴/۸۸ بورس کالای ایران، در تاریخ ۲۴/۵/۱۳۸۸ شامل ۲۱ ماده و ۱۸ تبصره، به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید. ماده ۱۱- در صورت درخواست خریدار و موافقت فروشنده، خریدار میتواند معاملهای را که تمام […]
دستورالعمل اجرایی رینگ صادراتی بورس کالای ایران (شرکت سهامی عام)- قسمت آخر
این دستورالعمل براساس پیشنهاد مورخ ۲۳/۴/۸۸ بورس کالای ایران، در تاریخ ۲۴/۵/۱۳۸۸ شامل ۲۱ ماده و ۱۸ تبصره، به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
ماده ۱۱- در صورت درخواست خریدار و موافقت فروشنده، خریدار میتواند معاملهای را که تمام یا بخشی از وجه آن طبق اطلاعیه عرضه باید از طریق گشایش اعتبار اسنادی یا ارايه ضمانتنامه بانکی تسویه شود، به صورت نقدی تسویه كند و یا معاملهای را که طبق اطلاعیه عرضه باید به صورت نقدی تسویه شود، تمام یا بخشی از وجه آن را، از طریق گشایش اعتبار اسنادی یا ارايه ضمانتنامه بانکی تسویه كند. در این صورت کارگزار خریدار موظف است مراتب را حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری پس از روز معامله به بورس اعلام و معامله را حسب مفاد مواد ۹ و ۱۰ این دستورالعمل حسب مورد تسویه نماید.
ماده ۱۲- کارگزار خریدار مکلف است پس از گشایش اعتبار اسنادی یا ارايه ضمانتنامه بانکی توسط خریدار مطابق شرایط اطلاعیه عرضه، سپرده دریافتی از خریدار موضوع ماده ۷ این دستورالعمل را پس از کسر هزینهها و خسارتهای موضوع این دستورالعمل، به خریدار مسترد كند.
ماده ۱۳- در کلیه معاملاتی که قیمت نهایی اعلام شده توسط فروشنده معادل قیمت معامله نباشد، کارگزار خریدار مکلف است حداکثر تا ۱۰ روز کاری پس از انجام معامله اسناد لازم جهت تسویه را به کارگزار فروشنده، فروشنده و بورس ارايه كند.
تبصره ۱: اسنادی که لازم است جهت تسویه معامله ارايه شود، باید در اطلاعیه عرضه قید شود.
تبصره ۲: در صورت عدم ارايه اسناد لازم طی مهلت ۱۰ روز کاری پس از معامله کارگزار خریدار مکلف است به ازای هر روز تقویمی تأخیر معادل ۰٫۲۵ درصد ارزش کالا به قیمت معامله را به عنوان خسارت از طریق بورس به فروشنده پرداخت كند. دوره پرداخت خسارت تأخیر حداکثر ۱۰ روز تقویمی است.
تبصره۳: چنانچه خریدار نتواند از طریق کارگزار خود طی مدت ۱۰روز تقویمی پس از پایان مهلت ارایه مستندات لازم جهت تسویه معامله نسبت به ارايه مستندات مذکور اقدام نماید، معامله مورد نظر کن لم یکن تلقی شده و کارگزار خریدار مکلف است کلیه کارمزدهای متعلقه و ۲٫۵ درصد ارزش کالا به قیمت معامله را به عنوان خسارت از طریق بورس به فروشنده پرداخت كند.
ماده ۱۴- خریدار میتواند پس از انجام معامله در بورس تا قبل از پایان مهلت تسویه، از طریق کارگزار خود تقاضای فسخ معامله را بكند. در این صورت پس از پرداخت کلیه کارمزدهای متعلقه و ۲٫۵ درصد ارزش کالا به قیمت معامله به عنوان خسارت فروشنده توسط کارگزار خریدار، معامله مذکور فسخ خواهد شد.
ماده ۱۵- کارگزار فروشنده مکلف است حسب اعلام بورس، حواله خرید را بهطور همزمان به بورس و کارگزار خریدار ارايه كند. فروشنده مکلف است حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از زمان مندرج در اطلاعیه عرضه نسبت به تحویل کالا به خریدار یا حمل آن به مقصد خریدار اقدام كند.
تبصره ۱:در صورت تحویل کالا پس از پایان مهلت مقرر در این ماده، فروشنده موظف است به ازای هر روزتقویمی تأخیر معادل ۰٫۲۵ درصد ارزش کالا به قیمت معامله را به عنوان خسارت به خریدار پرداخت نماید. دوره پرداخت خسارت تأخیر حداکثر ۱۰ روز تقویمی است.
تبصره ۲: چنانچه فروشنده نتواند طی مدت ۱۰ روز تقویمی پس از پایان مهلت مقرر در این ماده نسبت به تحویل کالا اقدام نماید، معامله مورد نظر کن لم یکن تلقی گردیده و فروشنده مکلف است اصل مبلغ دریافتی بابت معامله، ۵/۲ درصد ارزش کالا به قیمت معامله به عنوان خسارت تأخیر، کلیه کارمزدهای متعلقه و سایر هزینهها و خسارات متعلقه را به خریدار پرداخت كند.
تبصره۳: در صورتی که فروشنده وخریدار توافق كنند که علی رغم تأخیر تحویل بیش از ۱۰ روز تقویمی از سوی فروشنده، معامله به قوت خود باقی بماند، کالای موضوع معامله از نظر بورس تحویل شده تلقی گردیده و کلیه مسؤولیتهای بعدی بر عهده خریدار و فروشنده خواهد بود.
ماده ۱۶- چنانچه در اطلاعیه عرضه قید شود که فروشنده، کالا را نزد گمرک به نام خود اظهار خواهد کرد، فروشنده مکلف است حداکثر ظرف دو هفته پس از تسویه معامله توسط بورس، نسبت به اظهار کالا در گمرک و سپردن ضمانتنامههای لازم به نام خود اقدام كند. در صورت تأخیر در ایفای تعهد موضوع این ماده توسط فروشنده، وی باید به ازای هر روز تقویمی تأخیر معادل ۰٫۲۵ درصد ارزش کالا به قیمت معامله را به عنوان خسارت به خریدار پرداخت كند.
ماده ۱۷- در صورت عدم رقابت، کالای مازاد تا پایان همان رینگ صادراتی با قیمت پایه قابل عرضه مجدد به متقاضیان خواهد بود.
تبصره- در صورت وجود کالای مازاد پس از یک رینگ صادراتی، فروشنده میتواند کالای مازاد را با همان قیمت و حداکثر طی مدت زمانی که به تفکیک هر کالا، گروه کالا و یا کل کالاهای پذیرفتهشده به تصویب هیأت مدیره بورس میرسد، به متقاضیان عرضه كند. در هر صورت معامله کالای مازاد طبق این ماده حداکثر تا عرضه بعدی کالا در رینگ صادراتی امکانپذیر است.
ماده ۱۸- کالاهای معاملهشده در رینگ صادراتی، مختص صادرات و انتقال به بازار هدف بینالمللی است. کلیه مسؤولیتهای قانونی و خسارتهای ناشی از تقصیر خریدار در صادرات کالا به بازار هدف بینالمللی مستقیماً متوجه وی خواهد بود.
ماده ۱۹- حل و فصل هرگونه اختلاف فیمابین خریدار و فروشنده ، در چارچوب توافقاتی که اسناد آن قبلاً طبق مقررات به بورس ارايه شده، براساس استانداردهای تجارت بینالمللی و از طریق مراجع قانونی صالح به رسیدگی قابل پیگیری خواهد بود.
ماده ۲۰- در صورتی که عدم ایفای تعهدات ناشی از شرایط غیرمترقبه باشد، خریدار و فروشنده یا هر دوی آنها حسب مورد مسئولیتی درخصوص تأدیه خسارات طرف مقابل بر عهده نخواهند داشت.
ماده ۲۱- موارد پیشبینی نشده در این دستورالعمل، مشمول سایر مقررات حاکم بر فعالیت بورس خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.