محرمانه بودن قرارداد پژو این روزها در حالی به موضوعی بحثبرانگیز میان مسؤولان دولتی، خودروسازان و رسانهها تبدیل شده است که نعمتزاده صراحتاً بر محرمانه بودن این قرارداد تأکید میکند اما مدیرعامل ایرانخودرو میگوید وزیر صنعت چنین چیزی نگفته است! به گزارش فارس، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت ۱۰ روز پیش در مراسمی در ایران […]
محرمانه بودن قرارداد پژو این روزها در حالی به موضوعی بحثبرانگیز میان مسؤولان دولتی، خودروسازان و رسانهها تبدیل شده است که نعمتزاده صراحتاً بر محرمانه بودن این قرارداد تأکید میکند اما مدیرعامل ایرانخودرو میگوید وزیر صنعت چنین چیزی نگفته است!
به گزارش فارس، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت ۱۰ روز پیش در مراسمی در ایران خودرو از محرمانه بودن همه قراردادهای خارجی از جمله قرارداد پژو خبر داد.
وی گفته بود: همه قراردادهای خارجی از جمله قرارداد پژو محرمانه است.
حال پس از ۱۰ روز از گذشت این اظهار نظر وزیر صنعت، هاشم یکهزارع، مدیرعامل ایران خودرو در یک برنامه تلویزیونی مدعی شده که وزیر چنین حرفی نزده است!
این در شرایطی است که حتی یکه زارع هم در نشست خبری هفته قبل خود اعلام کرد ۲۰ درصد قرارداد پژو محرمانه است.
اذعان مدیرعامل ایران خودرو به محرمانه بودن ۲۰ درصد از قرارداد پژو این سؤال را در پی دارد که در این ۲۰ درصد قرارداد چه موضوعی آمده که غیرقابل انتشار است؟
هاشم یکهزارع، مدیرعامل ایران خودرو در پاسخ به این سؤال فارس که پرسید ۲۰ درصد محرمانه قرارداد پژو شامل چه بخشهایی میشود، گفته بود: این بخش، چیز خاصی نیست، منظور از محرمانه بودن این است که بخواهیم قرارداد را جایی منتشر کنیم. ما از این لحاظ میگوییم که قرارداد محرمانه است.
وی تأکید کرد: بیشتر بحث انتشار قرارداد مد نظر است.
به این ترتیب، یکهزارع هم صحبت از محرمانه بودن قرارداد پژو میکند و هم منکر صحبت وزیر در این خصوص میشود.
خبرگزاری فارس برای شفافسازی بیشتر در این مورد، فایل صوتی صحبتهای وزیر صنعت در مورد محرمانه بودن قرارداد پژو را منتشر میکند.
فایل صوتی وزیر صنعت در مورد محرمانه بودن قرارداد پژو
به گزارش فارس، لفظ «محرمانه» برای قرارداد پژو در حالی بهکار رفته که مدیرعامل پژو حدود ۴ ماه پیش ایران خودرو را به افشای برخی مسایل تهدید کرده بود. هر چند بعد از این هشدار، مطلبی از سوی فرانسویها منتشر نشد اما اقدام پژو این سؤال را ایجاد میکند که مگر چه مسایلی بین ایران خودرو و پژو مطرح بوده که مردم و مسؤولان از آن بیخبرند و آیا موضوع خاصی در جریان قرارداد اولیه پژو مطرح بوده که حال مدیرعامل این شرکت، ایران را به افشاگری تهدید میکند؟
مسؤولان و مدیران اقتصادی در حالی مهر «محرمانه» بودن را بر قراردادهای خارجی میزنند که به نظر میرسد تشخیص محرمانه بودن یا نبودن این قراردادها باید توسط شورای امنیت ملی صورت گیرد تا از این طریق هر دستگاهی به دلخواه خود لفظ محرمانه را در مورد قراردادهایش بهکار نبرد و موضوع مخفیانه نماند.
در عین حال، باید معیار مشخصی برای اعلام محرمانه بودن یک قرارداد وجود داشته باشد تا احیاناً از برخی خلأهای قانونی، سوءاستفاده نشود. از این طریق متن قراردادهای اقتصادی نیز در معرض ارزیابی عموم قرار میگیرد و اگر تضادی با منافع ملی داشت، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.